Vietnam Ázsia paradicsoma. Ez az egzotikus szépség számtalan természeti, kulturális és kulináris élménnyel gazdagítja a látogatókat. Ez még mindig egy olyan ország, amelyet kevésbé látogatnak a turisták, így az ünnep összképe nem lehet más, mint csodálatos. Annyi mindent kell felfedezni, hogy itt mindenki észhez tér.

5 Vietnam legszebb strandja

Vietnam kevésbé feltárt Thaiföld. A strandok tökéletesek a romantikus, fehér homokkal és tiszta, türkizkék vízzel rendelkező strandok kedvelői számára. Vietnam partja 3000 km-nél hosszabb, a strandok szó szerint tele vannak, így mindenképpen van miből válogatni. A legnagyobb látnivalók a szigetek, amelyek a part teljes hosszában találhatók. Sok itt található strand a világ legszebbjei közé tartozik.

Sao Beach

A Sao strand a híres Phu Quoc-szigeten található. Ez az egyik legszebb trópusi strand, fehér homok, tiszta tenger és természetes táj. Népszerűségének köszönhetően évről évre egyre zsúfoltabb turisták, így itt-ott talál némi hulladékot. Ha nem szereti a szorongatást, kerülje a főszezont, decembertől márciusig, amikor a legtöbb turista ide látogat.

A légkör itt remek, az emberek pozitívsága tölt fel, valamint a napsugarak, amelyek a bőröd alá törnek. Rengeteg étterem, bár és vízi sport található.

Coc-tó

A Hồ Cốc strand kicsi, nem túl ismert, de mégis gyönyörű. Körülbelül 2 órás autóútra van Ho Si Minh-várostól, és még nem zsúfolt turisták. Ennek ellenére könnyű itt maradni és enni. A közelben minden polgári kényelem megtalálható. A hab a tortán a hegyi források és az esőerdők, amelyek könnyen elérhetőek a strandtól, amelyeket meglátogathat.

Bai Dai

A Bai Dai strand Phu Quoc szigetén található. Területe meghaladja az 570 km²-t, ez a legnagyobb vietnami sziget. A strand a sziget északnyugati részén található. A sziget egyik kevésbé látogatott helye. Itt csak leülhetünk a homokba, nézhetjük a tiszta türkizkék vizet és a napot a láthatáron.

Co Thach

A Co Thach vagy hét színű strand nem egy tipikus, végtelen hosszú ázsiai tengerpart, kristálytiszta vízzel. Ez egy sziklás strand, sok figyelemre méltó kövekkel és vadon élő állatokkal.

Körülbelül 100 km-re található Phan Thiet városától, Binh Thuan tartományban. A strand látogatásának legjobb ideje február és március, amikor a köveket zöld moha borítja. Fontos az is, hogy apály idején megörökítsük a strandot. Ha dagály van, a moha nem látható.

Nam Du

A Nam Du egy szigetcsoport a híres Phu Quoc-sziget közelében. Közülük a legfontosabb és legnagyobb a Nam Du azonos nevű sziget. A szigetcsoportot csak nemrég nyitották meg a turisták előtt, de a turizmus mint olyan még mindig gyerekcipőben jár. Mindenképpen nagyszerű választás azok számára, akik szeretik a magánéletet, a kalandokat és a felfedezetlen helyeket, amíg ez a táj az idegenforgalomtól függően megváltozik.

Tippek utazásokhoz és érdekes helyszínekhez Vietnamban

Vietnam évről évre egyre népszerűbb üdülőhely. Valójában sok mindent kínál, a lélegzetelállító, érintetlen természettől az ízletes konyháig.

Vietnamnak is gazdag története van, így itt még a képzőművészet sem fog szenvedni. Meglátogathatjuk a vietnami metrót, túrázhatunk Indokína legmagasabb hegyén, kajakkal felfedezhetjük a Ha Long-öblöt, elmerülhetünk a korallzátonyok között, hajózhatunk a Mekongon, táborozhatunk a nemzeti parkokban vagy megőrülhetünk a homokdűnékben. Röviden, itt bármit megtehetsz, ami csak eszedbe jut.

Halong-öböl

A Ha Long-öböl Vietnam leghíresebb látványossága. Hanoi fővárosa közelében található. 1994-ben felkerült az UNESCO-ra, és a világ hét természeti csodájába is bekerült. Az öböl területe 1553 km², és kevesebb mint kétezer apró szigetet és mészkősziklát találunk. Különféle barlangok és cseppkövek is találhatók. A legszebb kilátás az egész öbölre a Nui Bai Tho nézőpontból nyílik.

Ostrov Phu Quoc

Amikor Vietnamot mondjuk, sokan elképzeljük Phu Quoc szigetét. Álomnyaralás, hosszú tengerpart, kék víz, ital a kezében. Phu Quoc, Vietnam legnagyobb szigete, repülővel vagy komppal érhető el, Vietnamban pedig a vízummentes utazás az egyetlen hely. Phu Quoc nemcsak a strandok és a tenger, hanem főként a zöld, mivel a sziget csaknem 70% -a nemzeti park. A fekete bors termesztésének és a Nuoc Mam halszósz készítésének is otthont ad.

Cat Ba-sziget

A Cat Ba-sziget körülbelül egy órányi autóútra fekszik Hanoitól és a Ha Long-öböl része. Ez egy hegyvidéki sziget, amelyen a természet még mindig érintetlen. Középen egy nemzeti park található. Ha el akarja kerülni a turisták tömegét, a Cat Ba-sziget tökéletes az egész öböl felfedezéséhez, amelynek része.

Hangosan Chi-vel

A Cu Csi-alagutak a vietnami háború alatt épült Ho Si Minh-várostól 60 km-re nyugatra található földalatti átjárók komplexuma. Ez idő alatt a komplexum közlekedési és logisztikai menedékként szolgált. Az alagutak eredeti hossza megközelítőleg 250 km volt, és eddig 121 km-nek csak a felét sikerült megőrizni.

Ho Si Minh Város

Ho Si Minh-város, korábban Saigon, Vietnam legnagyobb városa. Az ország déli részén, a Mekong folyó deltáján fekszik. 10 millió lakosa van, és az ország legnagyobb üzleti és szórakoztató metropolisa. Ho Si Minh-város a kezdő vonal azoknak a turistáknak, akik délről északra szeretnék megismerni Vietnamot, vagy az északról délre utazók célállomása.

1975. április 30-án Észak-Vietnam meghódította a várost, ezzel lezárult a vietnami háború. Saigont akkor Észak-Vietnam akkori elnökéről nevezték el. Számos műemlék és különféle látnivaló található, mint például a Háborús Múzeum, a Ben Thanh piac, a Norodom palota, a Chinatown Cholon és a számtalan pagoda.

Ho Si Minh-mauzóleum

A Ho Si Minh-mauzóleum Hanoiban, Vietnam fővárosában található. Ez a leglátogatottabb műemlék. Odabent Észak-Vietnam első elnökének, Ho Si Minhnek balzsamozott teste található. A mauzóleum könnyen megközelíthető, a belépés ingyenes. Fedett váll és térd nélkül tilos belépni. A város központjában, a Hoan Kiem-tó közelében található. Októberben és novemberben a nyilvánosság számára zárva tart.

Hue birodalmi város

Hue városa Közép-Vietnamban található, és a múltban a Nguyen-dinasztia uralkodása alatt a császári Vietnam fővárosa volt. A vietnami háború alatt a város elpusztult, de mindeddig nagyon jól megőrzött és eredeti jellegű. Több emlékművet eredeti állapotuk szerint rekonstruáltak. A város 1993 óta az UNESCO Világörökség része.

A fő emlékmű a fellegvár vagy a császári város, amely a múltban a város erődjeként és védelmeként szolgált. Az egész komplexum építése 1805-ben kezdődött és 1832-ben fejeződött be. Az egész komplexumot kevesebb mint 7 méter magas falak veszik körül. A fő látványosság a 37 méter magas Zászlótorony. Összesen körülbelül 150 épület van. A város a városban azaz. Tiltott Város. Ezek olyan paloták voltak, amelyeket csak a császár családjának szántak. Sajnos ezekből a palotákból nem sok maradt fenn.

Sapa

Sapa egy hegyi város Lao Cai tartományban, Vietnam északi részén. A közvetlen közelében található Vietnam legmagasabb hegye, a Fan Si Pan, amely a nemzeti park része. Sapa környéke és környéke tökéletes a természetbeni túrákhoz és sétákhoz. A fő látnivalók a rizsföldek, a tiszta természet és az alpesi falvak, ahol a helyiek laknak. A környék maximális felfedezése érdekében a legjobb a motorkerékpár bérlésének lehetőségét használni.

Phong Nha Nemzeti Park

A Phong Nha Nemzeti Park a világ legnagyobb földalatti barlangrendszere. Körülbelül 450 km-re található Hanoitól délre. 2003-ban bejegyezték az UNESCO-ba. A park teljes területe védett és értékes. Számos ritka növény- és állatfaj létezik, több száz mészkőbarlang is.

Hang Son Doong-barlang

2009-ben a brit expedíció felfedezte a Do Doong-barlangot. Ez a barlang vitte Vietnamot a világ legnagyobb barlangjainak tetejére. Az első helyet a Szarvas-barlang foglalta el, amely Malajziában található, és több mint kétszer olyan kicsi volt. A Son Doong-barlang 5 km hosszú, 200 m magas és 150 m széles. Egy folyó keresztezi, ami lehetetlenné teszi a mélyebb kutatást, de a tudósok úgy vélik, hogy ezek a dimenziók nem lesznek véglegesek.

Cat Tien Nemzeti Park

A 2002 óta az UNESCO-ban bejegyzett Cat Tien Nemzeti Park Vietnam déli részén található, Ho Si Minh-várostól mintegy 150 km-re. A park területét trópusi esőerdők borítják. A háború alatt a park súlyosan megrongálódott, azóta az egész fauna fokozatosan helyreállt. Számos vadállat él. Itt találkozhat például egy elefánttal, egy maláj medvével, makákóval vagy leopárddal. A parkba csak bizonyos számú látogató férhet be. Ennek célja a helyi ökoszisztéma lehető legnagyobb védelme. A látogatás legjobb hónapjai október - május.

Mit kell tudni ezután Vietnamról

Tudsz mindent Vietnamba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet