Vietnámban összesen 22 repülőtér működik, amelyekből csak 15-öt használnak polgári közlekedésre. A turistákat leginkább a nemzetközi repülőtér fogja érdekelni, ahol közvetlenül Európából repülhetnek. Ezek a repülőterek a három legnagyobb, repülőterek Észak-Hanoiban, a repülőterek Da Nang központjában és a repülőterek az ország déli részén, Ho Si Minh-városban.

Repülőterek listája

A hanoi Noi Bai repülőtér (HAN) Vietnam második legnagyobb és leghíresebb repülőtere. Körülbelül 30 km-re északra van Hanoi központjától. A repülőteret belföldi és nemzetközi járatokra használják, amelyek az ország kapuja. Két terminál van, az egyik belföldi és egy a nemzetközi járatok számára. A terminálok között 10-15 percenként rendszeres buszjárat közlekedik. Mivel a bevándorlási ellenőrzéseket a terminálok közötti költözés előtt kell elvégezni, az ajánlott transzferidő legalább 90 perc.

A Ho Si Minh-város repülőtér (SGN) sűrűn lakott területen található, 8 km-re a városközponttól. A repülőtér megközelíthető taxival vagy busszal, amelyek szinte 15 percenként közlekednek.

A Da Nang repülőtér (DAD) a harmadik legnagyobb Vietnamban. A város az ország közepén fekszik, és főleg belföldi járatokra használják, mivel a város környéke népszerű tengerparti célpont. A repülőtér könnyen megközelíthető gyalog, mivel körülbelül 2 km-re található a városközponttól.

A Phu Quoc repülőtér (PQC) az azonos nevű sziget déli részén található. A repülőtér mentes a vízumkötelezettség alól.

A Nha Trang Cam Ranh repülőtér (CXR) 40 km-re található a népszerű déli célállomástól, Nha Trangtól. A repülőtér taxival vagy busszal érhető el, amely félóránként közlekedik.

A Con Dao repülőtér (VCS) a Con Son-szigeten található, és olcsó járatokat üzemeltet.

A Hue Phu Bai repülőtér (HUI) a korábbi Hue fővárostól délre található. Ma Közép-Vietnam fővárosa.

A Da Lat Lien Khuong nemzetközi repülőtér (DLI) a negyedik legnagyobb Vietnam középső részén, és Da Lat-tól mintegy 30 km-re délre található. Taxival vagy transzfer busszal érhető el.

A Haiphong Cat Bi nemzetközi repülőtér (HPH) Hai Phong közelében található. Főleg belföldi járatokat kezel.

A Vinh Nemzetközi Repülőtér (VII) az ország északi részén található. Évente több mint 2 millió utast szállít.

A Qui Nhon Phu Cat repülőtér (UIH) a közép-vietnami Qui Nhontól 30 km-re északnyugatra található, és a vietnami Bamboo Airways légitársaság alapja.

Hanoi repülőtér

A hanoi Noi Bai repülőtér Vietnam második legnagyobb és leghíresebb repülőtere. Körülbelül 30 km-re északra van Hanoi központjától. A repülőteret belföldi és nemzetközi járatokra használják, amelyek az ország kapuja. Két terminál van, az egyik belföldi és egy a nemzetközi járatok számára. A terminálok között 10-15 percenként rendszeres buszjárat közlekedik. Mivel a bevándorlási ellenőrzéseket a terminálok közötti költözés előtt kell elvégezni, az ajánlott transzferidő legalább 90 perc.

Da Nang repülőtér

A Da Nang repülőtér a harmadik legnagyobb Vietnamban. A város az ország közepén fekszik, és főleg belföldi járatokra használják, mivel a város környéke népszerű tengerparti célpont. A repülőtér könnyen megközelíthető gyalog, mivel körülbelül 2 km-re található a városközponttól.

Mit kell tudni ezután Vietnamról

Tudsz mindent Vietnamba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet