Vietnam egy nagy ország, amely két éghajlati övezetben helyezkedik el. Az ország északi része szubtrópusi, déli része pedig trópusi. Itt váltakozik a két monszun, a tél és a nyár, és ezek nagy hatással vannak az ország északi és déli része közötti időjárási különbségekre. Ezért nem lehet egyértelműen meghatározni a vietnami időjárást.

Észak-Vietnam meglátogatásának legalkalmasabb hónapjai októbertől áprilisig. Ezekben a hónapokban a legkevesebb csapadék és a hőmérséklet kedvező a turizmus számára. Csak decemberben és januárban van bizonyos területeken nagyon hideg éjszaka.

Ha Vietnám központját fogjuk meglátogatni, akkor a legjobb alkalom az üdülésre január és augusztus között van. A strand rajongói 30 ° C körüli hőmérsékletre számíthatnak, és az eső záporát minimálisra kell csökkenteni. Éppen ellenkezőleg, a legkevésbé alkalmas hónap Közép-Vietnam meglátogatására október, amely a legesősebb a környéken.

Vietnam utolsó és nagyon népszerű része a déli. Az egész évre jellemző átlaghőmérséklet 25-30 ° C között jellemző erre a területre. A látogatásra alkalmas hónapok novembertől májusig tartanak, amikor száraz évszak van, és csak minimálisan esik az eső. Októberig esős évszak van.

Időjárás Hanoiban

A főváros Hanoi Vietnam északi részén található, szubtrópusi éghajlati övezetben, és az időjárást két monszun befolyásolja. Az esős évszak váltakozik a száraz évszakkal. Az esős évszak körülbelül áprilistól szeptemberig, a száraz évszak pedig októbertől áprilisig tart. November és február-április jó hónapok Hanoi és Észak-Vietnam meglátogatására. Decemberben és januárban néha nagyon hideg van, és a hőmérséklet 10 ° C-ra csökken.

Időjárás Da Nang-ban

Közép-Vietnam és Da Nang fő célállomásai előnyös helyzetben vannak. Az időjárás itt észak és dél kombinációja. Átlagosan 30 ° C hőmérséklet egész évben. Ez egy népszerű terület a strand szerelmeseinek. A legkevésbé megfelelő hónap Da Nang meglátogatására október, amikor a legnagyobb esőzések uralkodnak.

Mikor kell Vietnamba repülni

Nincs ideális idő Vietnam meglátogatására. Mivel három különböző éghajlatú terület van. Általánosságban elmondható, hogy az október - április hónap alkalmas északi látogatásra. A november - május hónap ajánlott január és augusztus közepén Vietnam meglátogatásához, valamint az ország déli részének felkereséséhez.

A legolcsóbb repülőjegyek Prága és Hanoi között az időjárás függvényében

A grafikon leírja Hanoiba talált jegyek minimális árait és azok hetek szerinti alakulását. A grafikonon szereplő további adatok az átlagos nappali és éjszakai hőmérsékletet, valamint a teljes csapadékmennyiséget mutatják, ha rendelkezésre állnak adatok. Kattintson a grafikon egyes oszlopaira a részletesebb aktuális adatok a keresőmotorból megszerzéséhez.

A legolcsóbb oda-vissza járat Budapestről és Han kínai között, HUF-ban

Tehát láthatja, melyik dátum a legjobb a hanoi utazáshoz a célállomás időjárásának alakulása és a jelenlegi jegyár miatt.

A legolcsóbb járatok Bécs és Hanoi között

A következő ábra a Bécs és Hanoi közötti repülőjegyek legalacsonyabb árát mutatja az időjárás függvényében. Kattintson a grafikon egyes oszlopaira, hogy részletesebb aktuális keresőmotor-adatokat kapjon.

A legolcsóbb oda-vissza járat Bécs és Han kínai között, HUF-ban

Pokud chcete mít tento widget na svých stránkách, kontaktujte nás.

Mit kell tudni ezután Vietnamról

Tudsz mindent Vietnamba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet