Az étel a család és a vendéglátás szimbóluma a vietnámiak számára. Minden család az ételt tekinti a kohézió egyik okának. Az ételek fontos szerepet játszanak minden ünnepségen és eseményen. A család minden nap legalább egyszer egy asztalnál találkozik. A vietnami konyha az egyik leghíresebb a világon, és az egyik legegészségesebb. Az ételeket elsősorban vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag friss alapanyagokból készítik. Sok étel hús nélkül készül, így a vegetáriánusok is jól érzik magukat. Fontos része a sok erős ízű gyógynövény, amelyet a vietnami szeret.

Tipikus vietnami konyha

A vietnami konyha nagyon könnyű és többnyire friss alapanyagokból készül. A legtöbb étel tészta vagy rizs alapú. Gyakran egészítik ki mindenféle hússal, tenger gyümölcseivel és sok zöldséggel. Vietnamra jellemzőek a gyógynövények, különösen a koriander. A leghíresebb vietnami ételek közé tartozik a Pho leves, a hagyományos bun bo nam bo és nem tekercs vagy tavaszi tekercs.

Pho levesek

A Pho vietnami nemzeti leves a világ minden táján népszerű, a vietnámiak pedig csendesen eszik reggelire vagy snackre, függetlenül a napszaktól. Az alapja erős húsleves tésztával és hússal, gyógynövényekkel, például korianderrel illatozva.

Nem tekercs

A Nem tekercsek, ismertebb nevünkön tavaszi tekercsek, sült tekercsek, önteten tálalva, amelybe mártják. Készíthetők hússal vagy hús nélkül. Üvegtésztával, reszelt zöldségekkel, bambuszrügyekkel, Júdás fülével és gyógynövényekkel vannak tele.

Bun bo nam bo

A Bun bo nam bo hagyományos vietnami étel, amelyet a csehek nagyon népszerűek. Ez egy nagy tál tele tésztával, sült marhahússal, zöldségfélékkel (sárgarépa, uborka, káposzta) és gyógynövényekkel. Az egészet elkészített vízzel, halmártással, rizsecettel, cukorral, fokhagymával és chilivel öntjük.

Bun Cha

A Bun Cha hanoi étel, ahol a legnépszerűbb is. Az alapvető összetevők a tészta, a zsíros sertéshús, előnyösen a szalonna, valamint a zöldségek és gyógynövények variációi. Az egészet egy szósz halmártással egészítik ki.

Com tam

A Com hazánkban nem nagyon ismert, de mégis nagyon ízletes étel. Ez rizs sült sertéshússal. zöldségek, mint köret és bikaszem. A húst halmártásban pácoljuk, fokhagymával, chilivel és gyógynövényekkel.

Bahn megcsúszott

A Báhn xéo egy vietnami rizstészta palacsinta, amelyet sóval kínálnak. A palacsintát közvetlenül a serpenyőbe töltik hagymával, hússal, garnélával, mung hajtásokkal és babokkal. Az egészet bazsalikommal, mentával, salátával díszítik és a kezeddel fogyasztják.

Nuoc Mia

A Nuoc mia egy ital, amelyet forró nyári napokon szolgálnak fel. Ez egy frissítő cukornáddal. A levet általában más gyümölcsökkel ízesítik, jéggel tálalják.

Születés

A Sinh egy avokádó turmix, amelyet avokádóból, tejből készítenek és cukornáddal édesítenek. Az egész italt jéggel tálalják és szalmával itatják. Díszíthetjük friss gyümölcsökkel vagy zöldségekkel. Más gyümölcsökből is elkészíthető.

Élelmiszerárak Vietnamban

Az élelmiszer Vietnamban sokkal olcsóbb, mint nálunk, de ez attól függ, hogy milyen területen és milyen létesítményekben fog enni. Ha kisebb vállalkozásokat, éttermeket vagy különösen utcai ételeket keres, akkor körülbelül 20 - 70 CZK-t kell fizetnie az élelmiszerekért. A turisztikai területeken az éttermek ára valamivel magasabb. A nem vietnami étkezésekért 100 - 150 CZK-t kell fizetnie. Italok, friss gyümölcslevek vagy gyümölcslé, amelyek minden sarkon megvásárolhatók, körülbelül 10 - 20 CZK-ba kerülnek. Összegzésképpen: mivel Vietnamban nagyon olcsó az étel, ne habozzon megkóstolni sok helyi specialitást.

Hol lehet enni a legjobban Vietnamban

Vietnamban szinte mindenhol megtalálhatja magát, mivel ez az egyik legnépszerűbb konyha a világon. Ez az ételválasztástól és a vállalkozástól függ. Ha azt választja, hogy milyen ízlelőbimbói vannak, garantáljuk, hogy nem fog csalódni. Az ételek frissessége itt garantált. Az ételek tele vannak zöldségekkel és tápláló összetevőkkel. A vietnámiak imádják ételeiket, és hajlandók fizetni érte. A legolcsóbb az utcai ételekben fogyasztható. Az egész országban felhők vannak. Kipróbálhatja a drágább éttermeket, de a gyorsétteremeket is.

Mit kell tudni ezután Vietnamról

Tudsz mindent Vietnamba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet