Amerika annyi mindent kínál, írtunk néhány érdekes tippet Önnek.

Érdekes helyek az USA-ban

A leglátogatottabb város kétségtelenül New York, egy csodálatos város, amely minden évszakban tele van turistákkal. Miami és a helyi strandok a nyaralók kedvelt célpontjai. Hollywood nyugati partján Los Angeles és San Francisco egyik legszebb városa. Még azok is, akik nem szeretik a szerencsejátékokat, szeretnek Las Vegasba nézni.

Disneyland

A Disneyland egy vidámpark Anaheimben, Kaliforniában. a bárkát a The Walt Disney Company üzemelteti. 2016-ban 17,9 millióan keresték fel. A park egy csillaggal rendelkezik a hollywoodi hírességek sétányán.

Játssz kalózokként, fedezd fel a dzsungel egzotikáját, válj mesebeli hercegnőkké vagy köszöntsd őket, egyszerűen repülj a csillagokhoz Walt Disney mesevilágában.

Ha belép a park kapujába, egy csodaországban találja magát. Az 1920-as években Los Angelesben piros villamossal lehet lemenni, lemenni egy zuhatag bányavállalat zuhatagán a Grizzly Peak nevezetességig, vezetni a 66-os úton, vagy tesztelni az idegeit egy izgalmas hullámvasúton a tengerparti vidámparkban. Akár az akciót, a vígjátékot vagy a romantikát kedveli, a Disney California Adventure mindenki számára kínál valamit.

Casina kontra Las Vegas

Las Vegas egy felnőtteknek szóló játékokkal teli város, amelynek célja, hogy minél hosszabb ideig tartsa ott a látogatókat. A belépés a kaszinóba korlátlan a nap 24 órájában, és a belépés ingyenes. Amikor belép a Las Vegas-i kaszinóba, és az utcáról az ajtó becsukódik mögötted, az idő teljesen másképpen áramlik, mint amit megszoktál. Összesen 75 kaszinót talál, éves bevételével dollármilliárdokban. A Vega kaszinóknak kissé eltérõ szabályai vannak, mint az európai kaszinóknak. Nem engedtek be tépett farmernadrágot Monte Carloban, de Las Vegasban nem játszanak öltözködési szabályokat. A szabályok csak exkluzív társalgókban érvényesek.

Még akkor is, ha ingyen kap egy italt vagy egy kis harapnivalót, szokás, hogy a személyzetnek egy kis tippet kell hagynia. Az államokban meglehetősen gyakori, hogy elhagynak egy fúvókát, különösen Las Vegasban. Javasoljuk, hogy hűvös fejjel játsszon a kaszinóban, és ne költsön itt többet, mint amennyit megengedhet magának.

Francia negyed

A francia negyed, más néven Vieux Carré és Barrio Francés, New Orleans legrégebbi szomszédsága. Ez a város legrégebbi része, és a város alapításakor (1718) ez volt a központja. Ma a francia negyed nemzeti történelmi emlék. A francia negyedről hivatalosan a Mississippi folyó mentén, a Canal Street-től az Esplanade Avenue-ig az North Rampart Street-ig terjedő szakaszban esik szó. A fő látnivalók a gyarmati történelmi épületek, amelyek közül sok 1803-ig nyúlik vissza, amikor New Orleans-t eladták az Egyesült Államoknak. De találhatunk olyan épületeket is a 19. és a 20. század elején. Az élő zene központja, számtalan bár és étterem kínálja a Bourbon Street-et. Itt élőben hallgathatja a jazzt.

Waikīkī strand

A Waikiki Beach a hawaii O´ahu szigeten található, a főváros Honolulu mellett. A strand egyik vonzereje ennek a helynek. A szinte állandó vízhőmérsékletnek köszönhetően az év bármely szakában úszni lehet. És ha elegen van az úszás, induljon el felfedezni Honolulu szépségét, tele kis festői üzletekkel, éttermekkel, bárokkal és O’ahu szigetével! El lesz varázsolva! O’ahu szigete Hawaii harmadik legnagyobb szigete.

Broadway

A Broadway New York legrégebbi északnyugati fő artériája. Ha azt mondod, hogy Broadway, az emberek általában színházra és híres musicalekre gondolnak. A Broadway Manhattan déli csücskénél kezdődik, és Bronx északi részén ér véget. A 21 km hosszú utca Manhattan egészének leghosszabb utcája.

TOP USA látnivalók

Írtunk tippeket az USA nevezetességeiről, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni. Végül is, ha egy személy már itt van, akkor a lehető legtöbbet kell kihozni belőle. Az Egyesült Államok sok ember számára valóra vált álom, és tekintettel a sokféleségre, nem csoda. Vessünk egy pillantást arra, hogy mire számíthatunk, amikor az USA-ba látogatunk. Jöjjön hát teljesíteni álmait.

Golden Gate híd

Az Arany Kapu híd függőhíd a San Francisco-öbölben, a kaliforniai Arany Kapu-szoroson át. Összeköti San Franciscót Marin megyével. Építéséről 1930-ban döntöttek és 1933. január 5-én kezdték meg. 1937. május 27-én ünnepélyesen üzembe helyezték a gyalogosok, egy nappal később pedig az autók számára. Ez 2732 m hosszú, és 1964-ig a világ leghosszabb függőhídja volt.

Metropolitan Museum of Art

A Metropolitan Museum of Art, köznyelven MET, egy művészeti galéria New Yorkban, az Egyesült Államok legrégebbi és legnagyobb művészeti múzeuma. Az Ötödik sugárúton, a Central Park keleti szélén található, a “86. utca” metróállomás közelében. azonban többször kibővítették. Majdnem 400 m hosszú, 190 000 m2 alapterülettel rendelkezik, állandó gyűjteménye több mint 2 millió műalkotást tartalmaz, és 2016-ban több mint 7 millió látogató látogatta meg. A belépés eredetileg ingyenes volt, a pénzügyi válság miatt, amely erősen korlátozta az alapítványi eszközök megtérülését, a múzeum 25 dolláros belépődíjat vezetett be.

Alcatraz

A 39-es mólóról komp indul a híres Alcatraz erődbe. Az egyik legszigorúbban őrzött börtönként ismert, amely az 1930-as évek óta működik. A börtön 1963. március 21-ig működött, amikor az utolsó fogoly elhagyta Alcatrazot. A művelet során összesen 36 fogoly próbált elmenekülni, de nem mindet sikerült elkapni. 31 foglyot elfogtak vagy lelőttek, a többieket soha nem találták meg. Ezért vélhetően vízbe fulladtak, vagy az Alcatraz vízőrei ették meg őket. Ez természetesen ostobaság, mert az elítéltek számára akadályt jelentett a hideg víz, az erős áramlások és a parttól való távolság.

Guggenheimovo múzeum

A Guggenheim Múzeum vagy a Salamon R. A New York-i Guggenheim Múzeum az egyik legismertebb modern művészeti galéria. A Fifth Avenue és a 89th Street sarkán áll, a Central Park és az East River között, Felső-Manhattanben. A múzeum épületét Frank Llloyd Wright építész tervezte.

A Salamon R. Guggenheim Múzeum gyűjteményének lényege az eredeti Guggenheim-gyűjtemény, amely főként az “absztrakt” művészetre összpontosít. Vaszilij Kandinsky festményei között szerepel a Fekete téren festett festmények és az 1923-as 8. kompozíció. Van még Fernando Léger formai kontrasztja vagy Robert Delaunay egyidejű ablaka. Később azonban Guggenheim megvásárolta Marc Chagall műveit is, például az ablakon át látott Párizst és a Zöld Hegedűst.

Washingtonův emlékmű

A washingtoni emlékmű általában egy nagy fehér obeliszket jelöl a washingtoni National Mall nyugati végén. Ez az Egyesült Államok egyik elnöki emlékműve, amelyet George Washington tiszteletére építettek, az Egyesült Államok első elnöke és a forradalmi kontinentális hadsereg vezetője, amely független lett a brit uralomtól. Az alapkövet 1848. július 4-én tették le, a tüskét 1884. december 6-án szerelték fel, és az elkészült emlékművet január 21-én ünnepélyesen leleplezték. Hivatalosan 1888. október 9-én nyitották meg a nagyközönség előtt. Megnyitásakor ez volt a világ legmagasabb épülete 169 m-rel, és 1889-ig maradt, amikor a párizsi Eiffel-torony elkészült, de Washington DC-ben a legmagasabb épület marad, mert Washingtonban magasabb épület legyen, mint a Capitolium és a Washington emlékmű.

Lincoln-emlékmű

A Lincoln-emlékművet Abraham Lincoln amerikai elnök emlékének tiszteletére építették. A washingtoni National Mall tengelyén található.

Az emlékmű alapkövét 1915-ben tették le, és az ünnepélyes megnyitóra 30 . 1922. május. Henry Bacon építész egy ősi templom stílusában tervezte, így hasonlít a híres athéni Parthenonra. A külső oszlopcsarnok 57 m hosszú és 36 m széles tér körül kering. Összesen 36 oszlopból áll, mindegyik 13,4 m magas és 2,26 m átmérőjű az alján. Az oszlopok száma arra az államra vonatkozik, amelyek Lincoln halálakor az Egyesült Államok részét képezték. . A belső terem 28 m hosszú, Abraham Lincoln hatalmas ülőszobra áll, amelyet Daniel Chester French szobrász készített 28 márványtömbből. Eléri az 5,8 m magasságot és szélessége megegyezik.

Mount Rushmore

A Mount Rushmore Nemzeti Emlékhely (hivatalos neve Mount Rushmore National Memorial), többnyire rövidítve a Mount Rushmore, egy hatalmas szobor, amely az amerikai Keyston város közelében található, Dél-Dakotában. A szobrokat 1927–1941-ben közvetlenül a gránit sziklaszirtbe vésték, és négy jeles amerikai elnök fejét ábrázolják: George Washington (1732–1799), Thomas Jefferson (1743–1826), Theodor Roosevelt (1858–1919) és Abraham Lincoln (1809–1919). 1865).

A szobrot Gutzon Borglum szobrász tervezte 1927-ben. 1941 májusában halt meg, és fia tovább dolgozott. Minden forrás kimerülése miatt nem sikerült elkészítenie az eredeti projektet, amely az elnököket útleveléig képviselte. Ennek ellenére az építkezés több mint 14 évig 400 munkást vett igénybe. Maguk a fejek 18 m magasak.

Az emlékmű teljes területe, beleértve a látogatóközpontot és a hatalmas parkolót, 5,17 km2-t foglal el, és 1745 m magasságban található. Évente körülbelül kétmillió látogató látogatja meg.

Jefferson emlékmű

A Jefferson-emlékmű vagy Thomas Jefferson-emlékmű egy elnöki emlékmű Washingtonban, amelyet a harmadik amerikai elnöknek, Thomas Jeffersonnak szenteltek, aki az egyik úgynevezett alapító atya. Ez egy neoklasszikus épület, amelyet John Russell Pop építész tervezett és John McShain filadelfiai építtető épített. Az építkezés 1939-ben kezdődött és 1943-ban fejeződött be. Jefferson elnök bronzszobrát 1947-ben telepítették.

Az emlékművet a Nemzeti Park Szolgálata kezeli. 2007-ben az American Institute of Architects a legnépszerűbb amerikai épületek listáján a 4. helyet foglalta el

Azték romok nemzeti emlékmű

Az azték romok nemzeti emlékműve egy amerikai nemzeti emlékmű, amely Új-Mexikó állam északnyugati részén található. Farmington várostól északkeletre, az azték város közelében található, és legértékesebb része a természeti szépség mellett a Kolebri-kor előtti időkből (11. - 13. század) származó Puebla típusú indián épületek romjai.

Az emlékművet 1923. január 24-én nyilvánították, 1966. október 15-én bejegyezték a Történelmi Helyek Országos Nyilvántartásába, és 1987. december 8-án felvették az UNESCO világörökségi listájára a Chaco Kultúra Nemzeti Történelmi Park részeként.

Az USA legszebb természete

Amerika számos természeti szépséget rejt, az alábbiakban néhány tipp található érdekes helyekről. Niagara-vízesés, Sequoia Nemzeti Parkok, strandok és egyebek. Sokféle tájat rejt a gyönyörű strandoktól, a nemzeti parkokon, kanyonokon, vízeséseken, sivatagokon át a havas Alaszkáig.

Légy gejzír

A Fly Geyser egy gejzír Észak-Amerikában, az Egyesült Államokban, Nevadában, a Black Rock-sivatag mellett, egy magas fennsíkon, Nevada északnyugati részén. A gejzír folyamatosan ereszti a vizet, ezért nem rendelkezik frekvenciájú sugárral. Az ásványi anyagok, algák és cianobaktériumok összetételének és kombinációjának köszönhetően minden színnel játszik. A gejzírre hármas csúcs jellemző, amelyből a víz mindhárom csúcsban 1,5 m magasságig folyt.

Monument Valley

A Monument Valley Utah és Arizona határában található. Itt van egy óriási homokkő szikla a narancssárga-barna sivatagban. A Monument Valley nem szerepel nemzeti parkként, a navajo indián törzs tulajdonába tartozik.

Geomorfológiai szempontból ezek elsősorban alakzatok, amelyeket tanú- és asztali hegyeknek neveznek. Közülük a legmagasabb a völgyi fennsík felett eléri a 300 métert.

Ez egy nagyon vonzó hely a turisták számára, amelyet gyakran látogatnak meg nemcsak az USA-ból, hanem a világ minden tájáról érkezők. A helyi romantikus táj sokszor számos amerikai film (kalandos és nyugati) külseje volt.

Denali Nemzeti Park

A Denali Nemzeti Park Alaszka belsejében található, és magában foglalja Észak-Amerika legmagasabb hegyét, a Denalit (Mount McKinley). A park a környező védett területtel együtt 24 585 km2 területtel rendelkezik. Ez a hely olyan, mint egy mese, és igazi kalandorok számára. Hihetetlenül gyönyörű természet, fehér hegycsúcsok, grizzly medvék és vad Alaszka, mindezt a Denali Nemzeti Park rejti.

A park madárállományáról is ismert. Sok vándorfaj késő tavasszal és nyáron tartózkodik a parkban. Meg lehet figyelni a viaszférgeket, a fehérfarkú szarvasokat, az északi csipkebogyót, a göndörbotot, valamint a fehérfarkú szarvast és a kishattyút is. A ragadozók közül nevezzünk meg különféle bagoly- és sólyomfajtákat, például a vadászkürtöt vagy az arany sasot.

Bryce kanyon

A Bryce Canyon Nemzeti Park Utah egyik nemzeti parkja (összesen öt) az Amerikai Egyesült Államokban, Utah déli részén, a Colorado-fennsíkon található. A park több tíz-száz homokkő sziklatornyáról ismert. Mindössze 145 négyzetkilométer, és a Grand Canyon, Zion, Canyonlands és a Capitol Reef nemzeti parkok által alkotott négyszög közepén fekszik.

Yellowstone Nemzeti Park

A Yellowstone Nemzeti Park egy nemzeti park az Egyesült Államok Wyoming, Montana és Idaho államokban. Ez a világ legrégebbi nemzeti parkja, főleg vadonjáról és számos geotermikus jelenségéről ismert, különös tekintettel az Old Faithful gejzírre, amely a park egyik legnépszerűbb látványossága. Yellowstone egy hatalmas földalatti vulkán felett fekszik, így a gejzírek és a forró források jellemzőek a helyi természetre. A Yellowstone Nemzeti Park területe 8980 km2. A parkban megtekinthető a színes Grand Pismatic Spring, a Mammoth Hot Springs, a Yellowstone Grand Canyon vagy a Yellowstone Lake.

Yosemite Nemzeti Park

Ezt a parkot Amerika legszebb nemzeti parkjának tekintik. A parkban Észak-Amerika legmagasabb vízesései - a Yosemite-vízesés és a gyönyörű vörösfás erdők találhatók. Dom. Ezt a parkot a turisták imádják, és évente több mint 3,5 millióan látogatják. 1984 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Számos állatfaj él itt, például fekete medve, hiúz, puma és számos ragadozó madár. Ha úgy döntött, hogy ellátogat Amerikába, akkor biztosan nem szabad kihagynia ezt a természetes szépséget a listájáról. Felejthetetlen pillanatokat fog itt tölteni, amelyekre sokáig emlékezni fog.

Sequoia Nemzeti Park a Kings Canyon Nemzeti Park

Ezt a nemzeti parkot 1890-ben hozták létre az Egyesült Államok második nemzeti parkjaként. Az első park Yellowstone volt. Területe 1635 km2. A park főleg hatalmas vörösfás erdőiről ismert, köztük Sherman tábornok fájáról, amely a Föld egyik legnagyobb fája (83,8 m magas és 31,3 m kerületű). Északon ez a park szomszédos a Kings Canyonnal, amellyel formálisan egy egészet alkot.

A parkban nemcsak túrázni, kempingezni vagy horgászni lehet, hanem más látnivalókat is, például a hosszú alagút, a kristálybarlang vagy a Moro szikla. A parkot természetesen személyenként és autóval egyaránt be kell fizetni. Javasoljuk, hogy keljen fel egy kirándulásra a Nemzeti Parkba, különben hosszú oszlopot áll a pénztárnál. Röviden és világosan, induljon el a sequoi erdők egyedülálló állat- és növényvilágának felfedezéséhez.

A Kings Canyon dominánsai hatalmas sziklák, mély kanyonok, barlangok és egyedülálló hatalmas szekvenciák. A túrázók a Kings Canyon számos pályája közül választhatnak. A park fő vonzereje a 180-as útként jelölt út, amely 80 mérföld hosszúságú, 50 mérföld, amely mentén számos megálló található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre. A park látogatói leginkább Grant Growe területére koncentrálnak, ahol a bolygó második legnagyobb fája nő - Grant tábornok (82 méter magas, törzs kerülete 32,8 m). Vannak túraútvonalak a folyó mentén a völgyben, de az igényesebb túrázó számára az utak magas hegyekbe vezetnek, ahol hegyi tavak, sziklás csúcsok és zöld rétek varázsolnak. A South Fork King folyó mentén lépcsőzetes zuhatagokon halad el.

Niagara vízesés

A Niagara-vízesés a Niagara folyó három szomszédos vízesésének gyűjtőneve, amely az Erie-tótól az Ontario-tóig folyik. Ezek közül a legnagyobb és leghíresebb, a Patkó-vízesés eléri az 52 méteres magasságot. A Patkó nagy része a kanadai Ontario tartományban található. A második, kisebb American Falls és a harmadik, legkisebb Bridal Veil Falls New York állam egész területén fekszik.

A természeti csoda, amely az Egyesült Államok és Kanada határán fekszik, az egyik leglátogatottabb hely, kilátással.

Tippek kirándulásokhoz és kirándulásokhoz

Az autókölcsönzés legjobb módja a kirándulások és a látni kívánt helyek felfedezése a saját tengelye mentén. Az autókölcsönzés meglehetősen elterjedt az USA-ban, amelynek köszönhetően Amerikát igazi amerikaként ismerheti meg. A kanyonok völgyében hihetetlen kilátás és gyönyörű helyek találhatók, emellett gyakran kérik a partnerek kezét is.

Fényes angyalút

A Bright Angel Trail egy túraútvonal, az Egyesült Államokban, Arizonában, a Grand Canyon Nemzeti Parkban található. A Grand Canyon Village a Grand Canyon déli peremén található, 4380 lábnyira a Colorado folyóig. Az ösvény végén a folyami ösvény további 1,9 km-ig folytatódik a Camp Bright Angel és a Phantom Ranch felé.

Rim Trail

A Rim Trail egy túraútvonal a Grand Canyon Nemzeti Park déli szélén, az Egyesült Államok Arizona államában. A nemzeti park látogatottabb része az összes turisztikai lehetőséggel. A Grand Canyon Nemzeti Parkba egy kapun keresztül lehet belépni Tusayan város közelében, ennek a résznek az átlagos magassága 2130 méter.

Azt mondják, hogy minden igazi turistának legalább meg kell látogatnia a Bryce kanyont kétszer különböző időszakokban. Nyáron, amikor a nap vörösesre kel tornyok, ellentétben a zöld tűlevelűekkel, amelyek egy része több ezer éves. Aztán télen, amikor még nagyobb kontrasztot húz egy vastag fehér hóréteg. Akár a nyarat, akár a télet választja, soha nem fog hibázni, a túrák nem túl nehézek, gyönyörű kilátások és tájak mindenütt várják Önt.

A Bryce Canyon Utah déli részén, az USA nyugati részén található. Remek hely a vidék elől a Salt Lake City és Las Vegas közötti autóútra

Folyóparti séta

A Riverside Walk egy 4,6 hektáros helyi természetvédelmi terület a Zion Nemzeti Parkban. A park ösvénye abban különbözik a többi parktól, hogy nem a tetején járjuk át, például a Grand Canyonban, hanem a kanyon és völgye napján.

Sion - Angyalok leszállás

A Zion Nemzeti Park az Egyesült Államok délnyugati részén, Utah városában, Springdale város közelében található. Három földrajzi terület (Colorado-fennsíkok, a Nagy-medence és a Mojave-sivatag) határán fekvő egyedülálló elhelyezkedése miatt ez a nemzeti park népszerű turisztikai célpont mind a figyelemre méltó geológiai képződmények, mind a szokatlanul változatos növény- és állatkínálat szempontjából. Az angyalok partraszállását, az angyalok leszállásának helyét gerincnek nevezik, amely a legjobb kilátást nyújtja a Utah-i Zion Nemzeti Parkra. Nem meglepő, hogy a hat tucat amerikai nemzeti park között Zion az első öt közé tartozik

Az USA legmagasabb hegye

A Denali-hegy, korábban McKinley-hegy, Észak-Amerika legmagasabb hegye. 6190 méteres magasságot ér el, és az alaszkai Denali Nemzeti Parkban található. A hegy az Alaszka-hegység középső részén található, amely Alaszka központjának déli részét tölti ki. Körülbelül 210 km-re északnyugatra Anchorage-tól és 250 km-re délnyugatra Fairbanks-tól. A csúcs körülbelül 56 km-re található a legközelebbi úttól.

Denali

Denali tömege és magassága nagyobb, mint a Mount Everest. Noha az Everest csúcsa 2700 méter tengerszint feletti magasságban fekszik, maga a hegy a tibeti fennsíkon nyugszik, mintegy 5200 m magasságban, ami azt jelenti, hogy környezete csak körülbelül 3650 m. m, tehát környezete meghaladja az 5500 m-t.

Szélessége miatt a hegy híres rendkívül hideg időjárásáról és a magassági betegség kialakulásának nagy valószínűségéről. Az Egyenlítőnél ugyanolyan magas hegynek 47% oxigénje lenne a tengerszint felett, de Denaliban a földrajzi szélesség miatt kevesebb az oxigén, a tengerszint felett csak 42%. Ez annak köszönhető, hogy a troposzféra erejét befolyásolja a Föld forgása

New York

New York, New York City, egy város a városon belül, vagy olyan város, amely soha nem alszik. A divat, a szórakozás, a művészet, a kultúra, az oktatás, a gasztronómia központja, valamint olyan emberek, akik alig engedhetik meg maguknak, hogy itt éljenek. A város folyamatosan fejlődik, változik és épít. Minden környék valami különleges, jellegzetes és egyedi, mindegyik elmondhatja saját történetét. Többek között állítólag a világ fővárosa, mert New Yorkban találja meg a legkülönbözőbb nemzetiségeket a világ minden tájáról.

Hogyan lehet a legjobban bejárni ezt a híres nagyvárost? Ideális tömegközlekedéshez a metró, amely 25 vonallal rendelkezik. Sok vonal közös útvonalon halad, és különféle külvárosokra oszlik. Amikor New Yorkban metrózik, felejtse el a “fekete vezetést”. Mielőtt belépne a metróba, át kell mennie a forgóajtókon, amelyek nem engedik el érvényes jegy nélkül.

New York környékén nincs sok buszozás, az emberek többsége sárga taxikat használ a kényelme érdekében, amelyeket egyszerű kézmozdulattal hívnak. Különösen a nők tanulmányozták a taxiállomást filmekből, és különösen a Szex és a város sorozatból.

Ha meg szeretné nézni Carrie Bradshaw sorozatából származó lakását, az nem a helyszínen van, mivel a különböző epizódokban megjelennek, de a manhattani Perry Street 66-ban találja.

Manhattan

Bolygónkon kevés olyan sűrű hely van, mint Manhattan. Négyzetkilométerenként 30 000 lakos él.

Amerika és főleg New York szimbóluma egyértelműen a Szabadság-szobor, amely a Szabadság-szigeten található. Ezt a helyet csak az államszimbólumnak szánják, és senki sem lakik itt állandóan. Nem fog sok híres és híres épületet találni. Ilyenek például: Rockefeller Center, St. Patrick’s Cathedral, New York Public Library, valamint múzeumok és galériák. Manhattan másik szimbóluma az Empire State Building, ahonnan kilátás nyílik New Yorkra és New Jersey-re. A kilátó az épület 86. és 102. emeletén található.

Manhattan nem hivatalosan fel van osztva alsó, középső és felső részre. Felső Manhattant ezután a Central Park tovább osztja az Upper East Side-ra és az Upper West Side-ra. A mindössze 3,5 kilométer széles és 22 kilométer hosszú sziget a város szimbóluma.

A legtöbb látogató elsőként látogat Manhattanbe, az élénk és pezsgő amerikai fővárosba. Bár az NYC hatalmas, nagyon könnyen eligazodik benne. Fontos megjegyezni, hogy a függőleges utcasort “sugárutaknak” és a vízszintes “utcáknak” nevezik. A Boradway egy hosszú keresztutca Manhattanen át, amely a Times Square-re vezet, amely tele van neon táblákkal, színházakkal, éttermekkel és mindenekelőtt tömegekkel.

Az Egyesült Államok leglátogatottabb parkja a Central Park. Zöld terület, ahol az emberek pihenni, sportolni vagy csak pihenni mennek. Ideális hely sétákhoz, piknikekhez, vagy ihat egy italt a nyári éttermek egyikében.

Talizmánt vagy emléket visz minden ünnepből. A tendencia az, hogy üres bőrönddel repülnek Amerikába, és bevásárlás közben könnyedén megtöltik azt hazafelé menet. Pontosabban az Ötödik sugárúton (a világ leghíresebb bevásárlóutcáján) nemcsak sok divatos luxusmárkát talál, hanem normál márkákat is, kedvező áron.

TIPP

Vegyen komppal Staten-szigetre. Maga az út nem fizetett, és a körutazás során lehetősége van megnézni a legendás Szabadság-szobrot a vízből.

Brooklyn híd

A Brooklyn Bridge összeköti New York Manhattan egy részét Brooklinnal. A híd leghíresebb jelenete Kevin McCalistrrel van, aki itt eltévedt. Reméljük, hogy nem ez lesz az Ön esete. A híres hidat a turisták több száz aláírása díszíti a világ minden tájáról. Brooklyn 30 mérföldes tengerparttal rendelkezik, és sok szép strandja is van. A turisták gyakran kellemesen meglepődnek. Megtekintheti a következő híres épületeket: Brooklyn Borough Hall, Brooklyn Museum, Tabacco Warehouse. Barclays központ, Old Stone House.

Queens

Queens egy New York-i városrész a Long Island-en, az East River túloldalán Manhattantől. New York-i Queens-ben találjuk John F. Kennedy leghíresebb repülőterét, amelyet a JFK rövidítéssel is ismerünk. Van egy második LaGuardia repülőtér is. Az emberek a világ minden tájáról valóban találkoztak Queens-ben. Több mint száz különböző nemzetiséget talál itt, az emberek 160 különböző nyelvet beszélnek. A Queens az elmúlt években New York fő sörállomásává vált. A királynők nemcsak a sörrel, de a strandokkal és a művészeti színterekkel is jeleskednek. A Rockaway New York egyik legnépszerűbb nyári úti célja. Néhány utazó egy ideje felfedezte Queens varázslatát, és most csak mosolyognak az orruk alatt, sokuknak még mindig fogalma sincs erről a rejtett New York-i gyöngyről. Kár lenne nem felfedezni.

Long Island

Az Atlanti-óceán New York közelében húzódik. Long Island nagyon népszerű hely a nyári vakációban.Long Island egy sziget New York államban, nyugati része New York város alá tartozik. A sziget 118 mérföldre fekszik keletre, amely az Egyesült Államok leghosszabb és legnagyobb. Buffolk megye Long Island keleti részén található terület. A New York-i krémnek itt vannak a “házikói”, különösen East Hampton és South Hampton városok környékén.

A legvégén megtaláljuk a Montauk Point világítótornyot. A sziget keleti részére csak egy rendes út vezet, így több kilométernyi oszlop van mindkét irányban, különösen hétvégén.

A mellékutcákban olyan helyeket találunk, ahol a New York-i krém székhelye található, néhány ház valóban hatalmas, de a legtöbbjük benőtt kerítéssel rendelkezik védelem céljából, így nem sokat fog látni.

Montauk Point világítótorony

Nagyon szép világítótorony. Ez a 4. legrégebbi világítótorony az USA-ban. 1796-ban épült, láthatósága 31 kilométer, 5 másodpercenként villanásnyi fény. Ha részletesen meg szeretné tekinteni a világítótornyot, eljuthat egy benne lévő kis múzeumba, fejenként 9 dollárért, és felmászhat a toronyba, és élvezheti a sziklák gyönyörű látványát. A világítótorony az Egyesült Államok egyik legszebb strandjával rendelkezik.

Fő strand és Coopers strand

A korábbi évek felmérése szerint állítólag ez az egyik legszebb strand Amerikában. A Coopers Beach 2010-ben még első volt ebben a rangsorban, 2013-ban pedig a Main Beach.

Az angyalok

Angyalok, hírességek, filmek, zene, divat és luxus városa.

Angyalok városa Kalifornia egyik legnépesebb városa. A város leghíresebb és legérdekesebb részei: Santa Monica, Long Beach, Anahaim, Riverside, Beverly Hills, West Hollywood, Pasadena és Encino. Sokszínű táj is van, amely hegyekből, erdőkből, völgyekből, sivatagokból és strandokból áll. Los Angeles nagyrészt film- és televíziós iparáról ismert. Ezért találkozhat minden nap valakivel, akit ismer, vagy forgatócsoporttal. Los Angeles más iparágai a turizmus, a kultúra, az üzleti élet, a média és a pénzügyek.

Los Angeles körül számos nyilvános és magán repülőtér található. A fő a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér (LAX rövidítés). Az, hogy hogyan mozogsz a városban, rajtad múlik. Használhatja tömegközlekedést, vagy bérelhet autót, és izgalmas utazásokat tapasztalhat az angyalok városában. A parkolás szinte egész területén elérhető.

Mit kell tudni ezután az Egyesült Államokról

Tudsz mindent az USA-ból-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet