Amerika nagyon vonzó és népszerű úti cél nyaralás vagy felfedezés céljából. Sokfélesége miatt az egyik legkeresettebb ország a cseh állampolgárok körében. Az USA-ban több mint 300 nemzetközi repülőtér található, és nagy számuk könnyen elérhető egész Európából. Prágából közvetlenül eljuthat New Yorkba, Chicagóba és Philadelphiába, és egy transzferrel szinte az összes híres városba, például Miami, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, stb.

Mielőtt jegyet vásárolna

Mielőtt jegyet vásárolna az USA-ba, jó tudni, mire számíthat a nyaralása kapcsán. Az időjárást tekintve nincs rossz idő Amerikába utazni. Szükséges a jegyek jó idő előtti megvásárlása is, de legalább 2-4 hónappal, akár fél évvel előre is, a legjobb járatok általában elkeltek. A később vásárolt jegyek sokkal drágábbak. A jó árak a rendeltetési helytől függően átlagosan 10-15 000 CZK között mozognak.

Időjárás

Az időjárást illetően nincs rossz idő Amerikába utazni

Vízum nem szükséges

Csak töltse ki az ESTA elektronikus űrlapot

Az Egyesült Államokba

Lety do NYC od 8.5 tis. Kč

Fixme, add title

Az Egyesült Államok lakossága 2019-ben

Mennyibe kerül egy jegy az USA-ba

Az USA-ba szóló jegyek ára rendeltetési helytől függően nagyban változik. Vannak olyan városok, ahol olcsón lehet eljutni, és fordítva, olyan városok, ahol biztosan nem tudunk olcsóbbak lenni. Például könnyen eljuthat New Yorkba 10 000 CZK alatt, de az átlagos Las Vegas-i ár 18 000 CZK körül mozog. További népszerű úti célok közé tartozik Miami, ahol az ár 12 000 CZK körül van, és Los Angeles, például 13 000 CZK.

Járatok New Yorkba

A legolcsóbb oda-vissza járat Budapestről és New York között, HUF-ban

Járatok Los Angelesbe

A legolcsóbb oda-vissza járat Bécs és Los Angeles között, HUF-ban

Mikor kell jegyet vásárolni az USA-ba

2-4 hónappal a tervezett indulás előtt jó jegyeket vásárolni az USA-ba. Mindenképpen jó követni a légi fuvarozók intézkedéseit, hogy az ár a lehető legkedvezőbb legyen.

Legjobb nap az USA-ba repülni

Az Egyesült Államokba szóló jegyárak egész évben nagyban változnak. A legolcsóbb dátumok ősztől tavaszig tartanak, kivéve karácsonyt és újévet. Épp ellenkezőleg, a legmagasabb árak a nyári szünetben vannak, amikor a jegyek kétszer drágábbak.

GYIK az USA-ba szóló jegyek vásárlásához

Íme néhány gyakori kérdés és válasz az Egyesült Államokba irányuló repülőjegyekkel kapcsolatban. Ha további kérdése van, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk online csevegés vagy e-mail útján.

Milyen légitársaságok repülnek az Egyesült Államokba?

Csehországtól az USA-ig, pontosabban New Yorkig, Philadelphiáig és Chicagóig a Delta Airlines, a United Airlines és az American Airlines közvetlen összeköttetéssel lehet eljutni. Más városok nélkül Prága közvetlenül elérhető. Több légitársaság repül Prágából egy átszállással. A szomszédos országok városaiból közvetlenül az USA-ba juthat az Austrian Airlines, a LOT Polish Airlines, a Lufthansa vagy az olcsó Eurowings szolgáltatásokkal.

Mennyi ideig tart egy repülés az USA-ba?

Az Egyesült Államokba tartó repülési idő a rendeltetési helytől és a jegy árától függően változik. A keleti parton körülbelül 11-15 órás rövid távú repülésekre, a nyugati partokon pedig valamivel hosszabbra, 14-18 órára. Az átutalás hossza az ártól függ. Minél rövidebb az átutalás, annál magasabb az ár.

Milyen légitársaságok repülnek New Yorkba?

Csehországból és a szomszédos országok környező repülőtereiről közvetlen összeköttetést kaphatunk New Yorkba. Repülhet átszállás nélkül:

 • Indulás Prágából: A Delta Airlines a nyári szezonban a JFK és a United Airlines repülőtérre repül
 • Indulás Bécsből: Osztrák egész évben repül
 • Indulás Budapestről: a LOT egész évben csatlakozik a JFK-hoz
 • Indulás Münchenből: egész évben üzemelő Lufthansa United Airlines
 • Indulás Berlinből: egész évben a United Airlines és a szezonálisan a Delta Airlines a JFK-ba

A közvetlen összeköttetések általában drágábbak, mint az összekötő járatok.

Több légitársaság repül New Yorkba, mind olcsó, mind regionális légitársaságok. Az egyik leglátogatottabb úti cél miatt sok légitársaság repül ide: United Airlines, American Airlines, Emirates, KLM, LOT, Austrian Airlines, Iberia, Norwegian, British Airlines, Lufthansa és még sokan mások. Tényleg nagyon sok légitársaság van.

Mennyi ideig tart New Yorkba repülni?

A New York-i repülési idő teljes mértékben az átszállás hosszától függ. A közvetlen kapcsolat oda-vissza repüléskor 8 óráig tart, 9 órás repülés. A szokásos repülési idő átszállással átlagosan 10-16 óra.

Milyen légitársaságok repülnek Los Angelesbe?

Az akciós árak gyakran a közvetlen kapcsolatokra is vonatkoznak, de ne csak azokra koncentráljon. A legtöbb legolcsóbb járat Los Angelesbe indul, a legtöbb nagy európai és amerikai légitársaság által kínált átszállással, amelynek minősége nem sokban különbözik egymástól. Ha azonban csak a közvetlen kapcsolatot részesíti előnyben, használja a következőket:

 • Bécsből: Austrian Airlines (csak májustól októberig)
 • Münchenből: Lufthansa
 • Frankfurtból: Lufthansa

Mennyi ideig tart a repülés Los Angelesbe?

Az Európából Los Angelesbe tartó közvetlen járat körülbelül 12 órát vesz igénybe. Ha utazása átszállással vezet, akkor általában 15 és 22 óra között tart.

Hol lehet Los Angelesbe járatokat vásárolni?

Ne üljön sokáig akciójegyeket keresve. A [Ticket Finder](/ célállomás) gyors és olcsó járatokat talál a világ minden tájáról, pontosan az Ön preferenciái szerint.

Mit kell tenni a leszállás után Los Angelesben

Nagyszámú különféle busztársaságok indulnak a repülőtér és a város különböző részein. Repülő buszok, reptéri transzferbuszok, autóbérlési és szállodai transzferjáratok, valamint a távolsági kapcsolatok közvetlenül a terminálokig közlekednek. Mindig az érkezés emeletének második peronjáról indulnak, és világosan vannak jelölve. A viteldíjat a sofőr fizeti.

A leggyorsabb utat Los Angeles számos részére a Flyaway buszok (lásd a hivatalos weboldalt) biztosítják négy útvonalon:

 • Los Angeles belvárosa (Union Station): vezetési idő 75 perc, a buszok 24-ig járnak óra, 9,75 USD
 • Hollywood: utazási idő 70 perc, buszok közlekednek 6: 15-22: 15, 8 USD
 • Westwood, Van Nuys: csak minden második kapcsolat van Westwood-tal, vezetési idő kb 100 perc, a buszok 24 órán át közlekednek, 9,75 USD
 • Long Beach: az út 70 percet vesz igénybe, a buszok 5: 30-22: 30 között járnak, 9 dollár.

Hol lehet jegyet vásárolni az USA-ba

[Kényelmesen keressen portálunkon az USA-ba tartó járatokat](/ célállomások). Gyermekfelügyeletért a legjobb árak segítenek őrző kutyánknak, amely szerint beállítható saját szükséges preferenciákat. Abban az esetben, ha nem vagy a vásárlásnál és a biztos kereséssel bármikor kapcsolatba léphet ügyfélszolgálatunkkal online csevegésen vagy a service@webshopfly.com e-mail címen.

Mi a teendő az USA-ban való leszállás után

Miután leszállt az Egyesült Államokban, először megy egy bevándorlási ellenőrzésre, ahol érvényes vízumot és úti okmányt kell bemutatnia. A klasszikus vízumokat felváltotta az elektronikus ESTA, amelyet néhány perc alatt online elérhet néhány perc alatt. Csak egy oldalon lehet ESTU-t csinálni, ez pedig a https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Egy bevándorló alapvető kérdéseket tehet fel önnek arról, hogy miért megy az Egyesült Államokba, van-e itt családja, hol dolgozik, van-e oda-vissza jegye stb. Minden attól függ, milyen hangulatban lesz a csekk és hogyan fog tetszeni. Miután átment a bevándorlási csekken, elmész a csomagodért.

A repülőtérről való mozgáshoz többféle közlekedési mód is használható. Ez az általa kínált repülőtértől függ, de főleg mindenhol taxival, busszal, vonattal vagy metróval juthat el a központba.

Miért érdemes az USA-ba menni

New York-i felhőkarcolók, Yellowstone Park, Alaszka, Kalifornia és Florida partvidékei, hawaii pálmafák, Chicago szeles utcák. Nem lehet felsorolni! Az Amerikai Egyesült Államok, mint a világ legnagyobb és legösszetettebb országa számtalan látnivalóval vár minket. Még listát sem tudott összeállítani, mert valami mindig hiányozni fog. Végül is egy nagyszerű amerikai élmény sok mindenből áll: ide tartoznak a zöld legelők és a strandokat nyalogató hullámok, a hófödte csúcsok és a végtelen fenyvesek, az éttermektől hemzsegő nagyvárosok és a végtelen kék ég.

Kevés olyan ország van, ahol olyan ikonikus városokat találhatunk, mint New York, San Francisco vagy Chicago hatalmas felhőkarcolói. Mellettük kiterjedt nemzeti parkok találhatók, ahol minden védelem alatt áll, az esőerdőktől a sivatagon át a vulkánokig és a gejzírekig.

Amikor a kontinenst bejárjuk, megkaphatjuk a Sziklás-hegység csúcsait, a Grand Canyon Valley-t, a Florida Everglades kékes vizét és az ország végtelen kanyargós országútjait. De délnyugaton van Új-Mexikó, Miami Beach, Florida, sőt a Karib-tenger, Észak- és Közép-Amerika szigetei is. Mint már említettük, a sok látnivaló közül mindenki megtalálja a kedvére valót.

Népszerű járatkombinációk az USA-ból

TIPP

Jelenlegi jegyárak egész ország számára, próbálja meg a linkre kattintani a járatok Budapestről az USA-ból az összes elérhető repülőtérre vagy járatok Bécs az USA-ból az összes elérhető repülőtérre.

Mit kell tudni ezután az Egyesült Államokról

Már van az USA-ból jegyed? Olvassa el a az Egyesült Államokról útmutatót.

Nyissa meg a varázslót

Legjobb jegyek az USA-ból