A legjobbakat Zéland gyönyörű tájáról írtuk Önnek.

Milford hang

A Milford Sound egy dj-sziget délnyugati részén található fjord, amely a Fiordland Nemzeti Park része. Ez egy darab gyönyörű természet, gyöngyszem az ország szépségeinek koronájában. A fjord látogatói megcsodálhatják az öblöket, vízeséseket, meredek sziklákat és a Mitre-csúcs hegyes csúcsát, amely közvetlenül a vízből emelkedik ki. A helyiek javasolják a hajó vásárlását, mert a kilátás gyönyörű és lélegzetelállító.

A Fiordland Nemzeti Park Új-Zéland legnagyobb nemzeti parkja. Minden zöld - erdők, mohák, páfrányok, sőt a tavak vize is. A helyi központ Te Anau városa, ahol a turisztikai központ rengeteg információt kaphat a mély erdőkben és hegyi lejtőkön keresztül vezető túrákról.

Szigetek öbölje

A Szigetek öbölje az Északi-sziget északi csúcsán található. Ez egy olyan terület, ahol gyönyörű napfényes strandok és meleg homokdűnék vannak. Az utazóknak itt csodálatos kikapcsolódást kínálnak - lebeghetnek a hullámokban, nézhetik, ahogy a szörf elviszi a zabkását, hogy visszahozza, és más érdekes formákat hozhat létre. Egy másik lehetőség az egész környék felfedezése, vannak például Russell és Paihia városok. Mivel ez egy szigetek öbölje, a turisták felszállhatnak egy kiválasztott hajóra, és meglátogathatnak egy szigetet.

A Gyűrűk Ura nyomában

Ha a Gyűrűk Ura forgatásának nyomdokaiba akarsz lépni, akkor szinte egész Új-Zélandot be kell utaznod, ezt a tájat a filmkészítők Középföldévé alakították. A kiválasztott helységek technikusok és sminkesek segítségével készültek el, hogy a táj megfeleljen a forgatókönyvnek. És hol forgatták? Természetesen sok jelenet volt a Hobbitonban, egy másik a Tongariro Nemzeti Parkban, egy másik a Déli-sziget tavai és hegyei mellett. És a táj varázsát mindenütt használják, olyan tájjal, ahol kiemelkedik a vízszint, a meredek hegyek és a rétek.

Hobitin

Az Északi-sziget közepén, Hamilton és Tuaranga között, Rotorua városától mintegy 100 km-re található juhtenyésztő telepről a film készítői mágnest hoztak létre A Gyűrűk Ura és A Hobbit számos csodálójának. Itt a látogatók közvetlenül bevonulhatnak az akcióba, és a Középfölde film díszleteiben találhatják magukat. Számos túra közül válogathatnak, és bejárhatják azokat a vonzó helyeket, amelyekre a filmek emlékeznek. Ide tartozik például a hobbitfúrás, az U Zeleného draka kocsma és az egész festői kilátást nyújtó táj. A túra során az idegenvezetők a lövöldözésből mesélnek nekik az eseményekről. Este pedig, ha besötétedik, a túrák sokkal érdekesebbek, a látogatók pedig sokkal közelebb vannak ahhoz a légkörhöz, amelyet eddig csak a filmvásznon láttak.

TIPP

Nagy az érdeklődés a Hobbit iránt, a helyszín gyakran nagyon kopott. Ezért ajánlott előre lefoglalni egy túrát.

Fehér-sziget

White Island egy aktív vulkánnal rendelkező sziget, amely a Rengeteg-öbölrel szemben fekszik. 2019-ben a vulkán tombolt, 2020 januárjában füst látszott a nyelőcsövéből. Hajókirándulásokat szerveznek a szigetre, és az érdeklődők városnéző járatot is foglalhatnak.

A sziget látogatói sisakot kapnak, és vezetővel sétálnak át a kráteren. Látják a gőzzel teli gőzölgő szellőzőket, a forró vulkáni forrásokat és a pezsgő iszapszinteket. Körülötte ként lát, ami mindent sárgára és narancssárgára vált

NP Tongariro

A Nemzeti Park az Északi-sziget egyik leglátogatottabb helyszíne. A fő látványosság a vulkánok, amelyek közül a legmagasabb az Mt. Ruapehu / Tahurangi (2797 m tengerszint feletti magasságban). Mellette láthatja a Ngauruhoe vulkán hatalmas kráterét és természetesen az Mt. Tongariro. Elmondása szerint a népszerű, 20 km hosszú Tongariro Alpine Crossing túrát is megnevezik. Javasoljuk mindazoknak, akik csak egy kicsit fizikailag alkalmasabbak a vulkáni csúcs áthaladására körülbelül 1200 méteres magasságnöveléssel. A Mangatepopo parkolótól indul, amely Pukekaikiore-tól keletre található. Ott azonban legfeljebb 4 órán keresztül lehet parkolni, így a túra iránt érdeklődőket taxik hozzák ide a szálloda közelében lévő egyes szállodákból és városokból. Ezért optimális, ha előre lefoglalja nemcsak a megérkezést a rajthoz, hanem a döntőből érkező transzfert is, ahonnan a turisták egyébként nem jutnak el. A látogatók először megmászják a Ngauruhoe lejtőit, majd a fennsíkon a Vörös Kráteren át két kénes tóig utaznak. És akkor csak haladjon tovább a szerpentineken. Alacsony bokrok között és gyakran a napon. A kilátás nagyszerű, de a lefelé vezető út szinte fárasztóbb, mint a kihívást jelentő emelkedő. Mivel ez egy népszerű útvonal, gyakran tömegben esik fel és le. Senki sem vásárol semmit útközben, de rengeteg mobil WC található. Ha nem akar menni, foglalhat repülőjegyet az egész környéken. És ha több időd van, kipróbálhatod a 6 napos Kör a hegyen túrát, amely a Ruapehu-hegy körül halad.

Taranaki vulkán

A Taranaki egy gyönyörű, magányos, szabályos kúpú, 2518 méter magas vulkán, amely az Északi-sziget nyugati csúcsán uralkodik. Jó időben nemcsak a partról, hanem távoli helyekről is látható. Ez egyben Új-Zéland egyik leglátogatottabb hegye. Nem csak a hegy szépsége és annak lehetősége miatt, hogy fentről a tenyerében látja a szigetet, hanem azért is, mert a csúcsra emelkedés egy nap alatt megoldható. A hely másik jellemzője, hogy a hegy szent a maoroknak, itt temették el főnökeiket.

A vulkán teteje több oldalról is megközelíthető, de a turisták számára csak egy út érhető el. A hegymászás iránt érdeklődőknek ajánlott meleg és vízálló ruházatot viselni, mivel az emeleten jég és fagy van. A csúcs egész évben havas, ill. jég borítja. A hegy egyike azoknak a helyeknek, ahol Új-Zélandon esik a legtöbb eső. A kilépés résztvevőinek az időjárás hirtelen változásaira is számítaniuk kell, ami arra kényszerítheti őket, hogy visszatérjenek a bázisra. A hegy az Egmont Nemzeti Park központja.

Abel Tasman Nemzeti Park

Az Abel Tasman Nemzeti Park az Arany-öbölben található, a Déli-sziget északi részén. A többi NP-vel ellentétben a turistáknak nem kell legyőzni semmilyen nagy magasságot, az ösvények a hullámzó síkság mentén vezetnek a gyönyörű tengerpart mentén. Mi látható itt? Hosszú homokos strandok, gyönyörű kék tenger és az eredeti bokor. Ha az utas a felajánlott túrák egyikét választja, akkor különböző lehetőségek közül választhat: csak sétáljon, vegyen vízi taxit és gyalog térjen vissza a part mentén, vagy csak a vízi utat használja. Az érdeklődőknek kajakozást vagy vitorlázást is kínálnak. A teljes gyalogos útvonal 51 km hosszú. Fa járdákon, ápolt utakon vezet a part mentén ill. néhány öböl mentén. A látogatók megcsodálhatják a strandokra és az öblökre nyíló gyönyörű kilátást. A túra egyes helyein megállók vannak, ahol letérhet az útról a bokorra, és a jelzett ösvényen végigmehet a gazdag növényzeten, és pihenhet a helyi madarak és rovarok hallatán. És mire kell figyelni? Különösen dagály idején. Az útvonal egyes szakaszait dagály idején árasztják el, és az utasoknak apályra vagy vízre kell várniuk.

Tekapo-tó

A Tekapo egy jeges tó, amely a Déli-szigeten fekszik, Christchurch-től mintegy 100 km-re délre. Területe 87 km2, a vízszint 713 m. A tavat több folyó táplálja, a legnagyobb mellékfolyó a Godley folyóból származik, amely a Dél-Alpokból származik. A tó vize türkizkék, északról nézve a háta mögött a Déli-Alpok hófödte csúcsai láthatók, amelyek a fotósokat vonzják, hogy megörökítsék a víz és a hegyek látványát. Különösen, ha összekeverik a környező réteket, amelyek tele vannak virágokkal. A tó déli részén a Tekapo-tó városa.

Arthur Pass Nemzeti Park

Az Arthur’s Pass Nemzeti Park a Déli-sziget közepén található. Központjában az azonos nevű falu található. A park a turisták kedvelt célpontja, akiket bokrokkal vezetett túrák vonzanak a völgyekben és a hegycsúcsok lejtői mentén. 2000 m magasságot érnek el. Ön azonban csak itt állhat meg, állíthatja le járművét Christchurch és Greymouth felé vezető úton, sétálhat a járdákon, minden érzékével érzékelheti és elnyeli az érintetlen természet légkörét. Az NP nagyon nagy, így a legtöbb látogató csak egy kis részét fogja látni. Aki aztán nyugat felé halad a Tasman-tengerig, megállhat a Brunner-tónál.

Auckland

Auckland az Északi-szigeten található, és Új-Zéland legnagyobb városa. Több mint 1,6 millió ember él az egész agglomerációban. Sokak szerint ez egy nagy falu, amelyet autópályák vezetnek. Az épületek túlnyomó része ugyanis alacsony, az ország a vulkánok és a földrengések miatt nem sok magas házat épít. Auckland legmagasabb épülete a Sky Tower, amely uralja a várost. És bármilyen más tapadás? A látogatóknak ajánlott ellátogatni a Queens Wharf kikötőjébe, sétálni a Queen Street főutcáján, ellátogatni a halpiacra, sétálni a legmagasabb helyi vulkánhoz, az Mt. Éden, ahol egy zöld, 50 méter mély kráter csöpög, és elmehet a partra és úszhat is. A helyiek a város északi részén található Mission Bay-t vagy a Takapuna strandot ajánlják, amely a Rongitoto-szigettel szemben található.

Auckland nemcsak modern gazdasági központ, hanem iskolák és egyetemek városa is. A helyiek mellett nagy számban tanulnak itt külföldiek, főleg kínaiak.

Coromandel

A Coromandel az Északi-sziget északkeleti csúcsán található félsziget. Az azonos nevű nemzeti park a félsziget nagy részét lefedi. Számos látnivaló vonzza a látogatókat a világ minden tájáról. Ez miért van? A félsziget nagyon hegyvidéki, a csúcs elérése azt jelenti, hogy több száz szerpentinen kell felfelé és lefelé haladni. A jutalom azonban a gyönyörű eredeti természet, a gyönyörű sziklás partok és a kék tengerre nyíló kilátás.

A látogatók ide látogatnak, hogy meglátogassák a Cathedral Cove-ot, a melegvíz-strandot és más természeti értékeket. Coromandel és Whitiang városok csodálatos légköre azonban rájuk vár.

A Cathedral Cove egy kapura hasonlító szikla. Itt léphet be egy gyönyörű tengerpartra, amelyet egy magas meredek szikla szegélyez, és ahonnan kilátás nyílik a nyugodt tengerre, ahol sok kis sziget található, inkább sziklák, amelyek megtörik az óceán hullámait, így amikor belép a vízbe, a hullámok csak olyan könnyen lengenek . A Cathedral Cove gyalogosan elérhető a Hahei Beach parkolóból vagy hajóval.

A Hot Water Beach a félsziget partján fekvő strand, de lehetőséget kínál testének meleg vízben történő melegítésére is, még akkor is, ha kint hideg van. A strand alatt meleg források vannak, ezért apály idején a látogatók széles medencéket ásnak a homokban, amelyeket hamarosan meleg víz tölt meg. Meleg termálvíz alulról fakad, gyakran túl meleg. Ezért jó tengervízzel hűteni.

Első pillantásra Coromandel városa egy tipikus városra emlékeztet az amerikai nyugaton, ahol a seriff uralkodik és a cowboyok hada hamarosan elhalad. Ez Whitiang, valami más. Szolid, modern város gyönyörű villákkal, amelyet pálma sikátor választ el a városi strandtól. Sok üzlet és egy nagy bevásárlóközpont található. A városban rengeteg külföldi találkozik, akiket azonnal felismer, mert a helyiektől eltérően általában cipőt viselnek. A helyiek leggyakrabban mezítláb vagy csizmában járnak ide.

Kaikoura

Kaikoura egy nagyobb tengerparti falu a Déli-sziget keleti partján. Fenséges hegyek alatt terül el, és csaknem 3000 m-t ér el. A legnagyobb látványosság a félsziget körüli trekking - Kaikoura Coast Track. Körülbelül 12 km-en belül a látogatók végigmennek a tenger partján, meredek sziklákra másznak és a fennsíkon haladnak tovább. Mindenhol megfigyelhetik a kék eget, a szörfözést és a sirályok nyájait. A tenger szikláin fókákat lehet látni, mivel a föld kevés helyének egyikén bálnákat lehet nézni, nagyon közel a szárazföldhöz. Az érdeklődők fizethetnek egy hajókirándulást, amely garantálja a találkozást delfinekkel és bálnákkal. Ha nincs megbeszélés, az üzemeltető visszatéríti a látogatóknak kifizetett összegeket.

Taupo

A Taupo egy tó neve, amely mintegy 50 km-re fekszik északra a Tahurangi és a Tongariro vulkánoktól, az északi szigettől. A tavat 26 000 évvel ezelőtt egy szupervulkán hozta létre, amelynek tetején vízzel töltött kaldera jött létre. Ez Új-Zéland legnagyobb tava, területe 616 km2. Gyönyörű homokos strandok vannak, és sok vízi madárfaj él itt. A strandokon a homok fehér, és mindenütt sok a fehér sima kő. De amikor bedobja őket a tóba, azt fogja találni, hogy a kő úszik - ez egy habkő, amely könnyű és itt keletkezett a vulkáni tevékenység során.

A tó környéke gyakori turisztikai célpont. És nemcsak a tó és az úszás miatt vannak más látnivalók, például az ország legszebb vadvize - a Huka-vízesés és a Hold krátere, amely aktív geometriai terület, az ország legnagyobb. Kis látogatásért a látogatók gőz és forró iszap keverékét nézhetik a levegőbe. A földet mindenhol füstölik. A körút körülbelül egy órát vesz igénybe.

Rotorua

Rotorua városa a vulkánkitörések eredményeként létrejött azonos nevű tó partján fekszik. Ez a régió legnagyobb városa, saját repülőtérrel, nagy bevásárlóközpontokkal, gyönyörű parkokkal és múzeumokkal rendelkezik, de főleg fürdő. A mozgásszervi rendszer javítására, az izmok ellazítására és a fájdalom enyhítésére tervezett fürdő. A város olyan területen fekszik, amely a vulkanikus terület központja. Számos medence található, amelyek termálvízének hőmérséklete 33 és 43 ° C között van. Mindenhol gőz emelkedik ki a földből, és sárbuborékok vannak a tavakban. A geotermikus megnyilvánulások a város szinte minden helyén megfigyelhetők.

A legnagyobb fürdő a kormányzati kertben található, amely a városközpont és a tópart között fekszik. Domináns jellemzőjük a Tudor-torony épülete, amelyben a Művészeti és Történeti Múzeum található.

A városnak van Erdője is - 5500 hektár erdő, 6 hektáron hatalmas gesztenyefák ültetnek, amelyeket a 20. században hoztak ide. A látogatók itt sétálhatnak, és megcsodálhatják az erdőt és az egyes fákat. Vannak maori falvak és maori kultúra előadásai is.

A város nemcsak sétákat és vásárlási lehetőségeket kínál, hanem különféle szabadtéri tevékenységeket is kínál, többek között raftingolást, a felvonó alatti látképet, a helyi pályán lévő cipzárat, kerékpárparkot és végül a fák tetején sétálhat az ösvényen. A várostól 30 km-re található a Titikapu és a Rotokakahi - kék és zöld tó. A Titikapu gyönyörű kék színű, a partján van egy nagy tábor, és lehet benne úszni.

Új-Zéland legszebb strandjai

90 mérföldes strand

Ez a strand a világ leghíresebb strandja Új-Zélandon. A strand elsősorban hosszáról ismert, és a szörfösök célpontja. Az Északi-sziget északi csúcsán található. A strand déli vége a Reef Point hegyfok közelében található, amely Kaitaia város közelében fekszik. A strand keskeny és nagyon hosszú, dűnék szegélyezik, amelyek mögött csak egy bokor áll. A strand északi végét a Reinga-fok alkotja. Itt minden véget ér, csak az óceán van.

Alagút strand

Az Tunnel Beach egy Dunedin központjától délnyugatra található strand. Megjelenése miatt keresett: tengeri faragású homokkő sziklákkal és sziklaívekkel rendelkezik. A neve azért van, mert alagúton keresztül érhető el. A látogatók az alagútig és a strandig juthatnak el a Blackhead útról, majd az Tunnel Beach pályáról. Bár a strand gyönyörű és fotogén, nem túl alkalmas úszásra. A legmelegebb hónapokban az átlagos hőmérséklet Dunedinben 15 fok körül mozog, így annak ellenére, hogy napközben nagyon meleg van, a tenger vize nem nagyon melegszik fel.

Piha strand

A Piha strand a nyugati parton található, Aucklandtől 40 km-re nyugatra. A homok itt fekete - vulkanikus eredete miatt -, és az Oroszlán-szikla két részre osztja. A strand különösen népszerű a szörfösök körében. Ennek oka a magas hullámok, amelyekben szinte lehetetlen úszni, csak ugrani vagy szörfözni. Ezért is nagyon veszélyes, és a parti őrség a hosszú strand mindkét részén áll és ellenőrzi a fürdőzőket. Mindig vannak megjelölt helyei, ahol be lehet jutni a vízbe. Ami másutt fürdőzőket illeti, integetnek és fütyülnek rá. Teszik ezt azért, hogy megakadályozzák őket az alsó örvényekbe való behúzásukban, ami nem engedi, hogy kimásszanak a vízből, és a mélybe húzzák őket. A strand látogatói nem úsznak sokat, de a forró homokon fekve melegíthetik magukat. Emiatt cipő nélkül nem lehet eljutni a strandra, a forró homok lehetővé teszi a mezítláb néhány lépés megtételét. Rövidebb utak vannak Piha falu környékén, amelyek a turistákat a környező kilátásokhoz és a messze a szárazföldig húzódó bokorhoz vezetik. Meghódíthatja az Oroszlán sziklát is, ahol a totem található.

Wharariki strand

A Wharariki Beach egy homokos part a Déli-sziget legészakibb csúcsán. A látogatók a Búcsú foktól nyugatra találják meg. A strand hátsó részén fehér homokdűnék találhatók, egyébként mindenütt csak sziklákkal körülvett homok. Apály idején a víz fényvisszaverő felületet hoz létre a homokon, ahol láthatja a tenger felől emelkedő sziklák sziluettjeit. Valaki sziklának nevezi őket, hivatalosan az Archway-szigeteknek.

Az úszás mellett a hosszú séták, valamint a sziklák és barlangjaik feltárásának valószínűsége. A sziklák festői formájúak, az egyik a tengeren elveszett elefántnak tűnik, a másik azt a benyomást kelti, mintha egy nagy templom befejezetlen kőborítéka lenne. Apály idején kis medencék maradnak a homokban, és sok látogató szerencsésen látja a fókakölyköket együtt játszani, miközben a felnőttek a közelben pihennek.

Moeraki Boulders Beach

A Koekohe strand a Déli-sziget keleti partján, Dunedintől mintegy 40 km-re északra található. Ez egy “normális” homokos strand, amely abban különbözik másoktól, hogy hatalmas kerek kövek csoportjai szétszórják (Moeraki Boulders). A kövek - inkább sziklák - akár két méter szélesek és több tonna súlyúak. Van egy ösvény körülöttük, és mivel ez nagy vonzerő, mindig sokan érdeklődnek a képek iránt.

Papamoa strand

Taurangától körülbelül 10 km-re keletre, a Rengeteg-öbölben, Papamoa városának strandjai a vonzerő kereső szempontjából nem érdekesek. De a gyalogos híd hibája! Egy gyönyörű tengerpart van a másik után az egész öbölben. Mindenhol gyönyörű finom sárga homok van, a strandok tiszták, nem túl szélesek, és egyikükön sem rohanás. A tenger frissítő, a nyári hőmérséklet optimális. A hullámok nem túl magasak, ezért jól úszhat a tengerben, csónakázhat vagy csak játszhat a gyerekekkel. Számos strand található kempingek és szállodák mellett. E sorok íróját leginkább a papamoai strand érdekelte. A Papamoa Holiday kemping mellett található, és a lakóházaktól magas lejtő és rét választja el. Csak hajtson el a tengerpart fölötti parkolóig, menjen le néhány lépéssel, és a látogatók már a víznél vannak.

Új-Zéland legmagasabb hegye

Cook-hegy ill. Az Aoraki Új-Zéland legmagasabb hegye. 3724 m magas, a Déli-Alpok közepén, a Déli-sziget közepén fekszik. A közelében található a tasmániai és a Hooker-gleccser. Az azonos nevű Nemzeti Parkban fekszik, ahol több mint 100 más, 2000 méternél magasabb csúcs található, és sok gleccser fedi le a 40% -os NP-t.

Mit kell tudni ezután Új-Zélandról

Tudsz mindent Új-Zélandra-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet