Új-Zélandra történő kirándulásokhoz azt javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódjon arról, milyen időjárás lesz ott. Kicsit fordítva van, mint itt.

Időjárás Új-Zélandon

Új-Zéland időjárása attól függ, hogy melyik szigeten és hol található a látogató. Az Északi-sziget északi csúcsán és délen más az időjárás, mivel mindkét hely körülbelül 1200 km-re fekszik egymástól. Nagyon leegyszerűsítve: északon hasonló az időjárás Dél-Olaszországhoz és délhez, mint az Osztrák Alpokhoz, de féléves eltolódással. Mint az olvasó biztosan tudja, amikor nálunk van a nyár, hideg van Új-Zélandon és fordítva. Az utazók számára Új-Zéland meglátogatásának optimális ideje decembertől márciusig tart, amikor ott van a nyár. De vigyázz a karácsonyi szezonra, amikor ünnepek vannak, és sok helyi lakos ünnepel. Akkor mindenhol tele van emberrel.

Függetlenül attól, hogy a látogató a Déli-szigeten van (de északabbra, mint a Déli-Alpok), vagy északon, a nap folyamán nyáron 20 és 28 fok közötti hőmérsékletre számíthat.

A szárazföldön a hőmérséklet általában 3-7 fokkal magasabb. Éjszaka a hőmérséklet ezen a területen 15 fok körül alakul. Ha esik az eső, délen esik / esik a hegyekben és a Taranaki-hegy környékén is.

Időjárás Aucklandben

A legjobb hónapok, amikor jó idő van Aucklandben, január-május, valamint november és december, amikor a hőmérséklet eléri a 16–24 fokot. A leghidegebbek júniustól szeptemberig, amikor 14-16 fok van. C. Télen esik a legtöbb eső - májustól szeptemberig, majd decemberben.

Mit kell tudni ezután Új-Zélandról

Tudsz mindent Új-Zélandra-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet