Törökország mely repülőterei a legnépszerűbbek?

Repülőterek listája

  • Isztambul (IST)
  • Ankara Esenboga (ESB)
  • Izmir (ADB)
  • Antalya (AYT)
  • Belső (DLM)
  • Gazipasa (GZP)
  • Etimesgut (ANK)
  • Adnan Menderes (ADB)

Isztambul repülőtér

Ha Isztambul felé tart, használhatja az Isztambul Repülőteret (IST) vagy a Sabiha Gokcen Repülőteret (SAW).

Isztambul Repülőtér (IST)

Az isztambuli repülőtér (IST) körülbelül 50 km-re található Isztambul központjától, és ez a legnagyobb török repülőtér, amelynek ambíciói és kilátásai vannak a világ legnagyobb repülőterévé válni.

A repülőtérről Isztambul központjába történő transzferhez használhatja a HavaIst buszait, amely 20 útvonalat üzemeltet a nap 24 órájában, vagy az IETT buszait, amelyek 3 útvonalat kínálnak. A jegy ára 17-19 lire között mozog.

Ha azt akarja, hogy a repülőtérről busszal szállítsák, meg kell vásárolnia egy Istanbulkart feltöltőkártyát, amelyet közvetlenül a repülőtéren vásárolhat meg, és ára körülbelül 6 líra.

Ezután a kártya feltölthető a buszmegállókban található automatákból vagy a repülőtérről. Tölthető készpénzben líra vagy hitelkártyával / bankkártyával.

Ha taxival szeretne eljutni a központba, javasoljuk az Uber szolgáltatás használatát, amely sokkal olcsóbb, mint egy klasszikus taxi.

Sabiha Gokcen repülőtér

A Sabiha Gokcen Airport (SAW) a város ázsiai részén található, mintegy 35 km-re Isztambul történelmi központjától.

Ezt a repülőteret főleg olcsó légitársaságok használják.

A Sabiha Gokcen repülőtérről a Havabus buszokkal lehet a legjobban eljutni. A buszok fehérek és a bal oldalon, a repülőtér kijáratánál találhatók. A jegy ára utazásonként 14-18 lire között mozog.

Használhatja tömegközlekedést is. Ez az alternatíva a legolcsóbb szállítási mód - a jegy ára 2-3 líra, de a leglassabb is, mert a busznak sok megállója van a központ felé vezető úton.

Ha taxival kényelmesen el akarsz szállítani a központba, az ára körülbelül 200 líra.

Antalya repülőtér

Az Antalya repülőtér (AYT) mindössze 13 km-re északkeletre fekszik Antalya központjától.

A repülőtérről a városközpontba könnyen elérhető busszal vagy villamossal. Ha busz mellett dönt, akkor egy megállót talál a 2. terminállal szemben, és a jegy közvetlenül a sofőrtől vásárolható meg, készpénzzel fizetve.

A villamosmegálló az 1. és a 3. terminál közelében található, és 10-20 percenként közlekedik. Minden nap 06: 00-12: 00 között tart, a jegy ára 4-5 lire körül mozog.

A repülőtérről taxival is el lehet szállítani, amelynek költsége megközelítőleg 100 líra, és az út körülbelül 25 percet vesz igénybe.

Ankarai repülőterek - Esenboga és Etimesgut

Az Etimesgut a török légierő katonai repülőtere. ANK-kódját azonban összekeverik Ankara város megjelölésével is. Ha egy ANK-ba tartó járatot keresünk, akkor az Ankara Esenboga nyilvános repülőtérre gondolunk.

Mit kell tudni ezután Törökországról

Tudsz mindent Törökországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet