Törökország földrajzi viszonyai miatt általában nem lehet általános klímáról beszélni.

Isztambulban és a Márvány-tenger körül enyhe az éghajlat. Télen átlagosan 4, nyáron 27 Celsius-fok. Törökország nyugati részén enyhe mediterrán éghajlat van, télen átlagosan 9 ° C, nyáron pedig 29 ° C. Ugyanezt az éghajlatot fogja tapasztalni a déli parton.

Az Anatóliai-fennsík éghajlata sztyeppei éghajlat - nappal és éjszaka között nagy a hőmérséklet-különbség. Kevés az eső és több a hó. Az átlagos hőmérséklet nyáron 23 ° C, télen -2 ° C. A Fekete-tenger éghajlata nedves, meleg és párás. Hosszú és zord tél van Anatólia keleti részén és Anatólia délkeleti részén, ahol novembertől április végéig minden évben havazik.

Időjárás Isztambulban

Isztambulban a januári átlaghőmérséklet 6,5 ° C körül mozog, de néha a Balkánról vagy Oroszországból érkező hideg légtömegek kerülnek erre a területre, ami hideg és esős napokat, sőt havazást is hoz (Isztambulban évente körülbelül 15 nap van). hó, többnyire decembertől márciusig). Nyáron, amikor az átlagos hőmérséklet 24,5 ° C körül van júliusban és augusztusban, a legkevesebb csapadék esik, augusztusban a legszárazabb hónap, míg az ősz és a tél a legkedvezőbb időszak.

ISTANBUL

Isztambulban a nap télen ritkán látható, részben azért, mert néha köd képződhet, míg nyáron az ég gyakran felhőtlen. Isztambulban a tenger télen nagyon hideg. Júliusban és augusztusban elég meleg a 23-24 ° C-os úszáshoz.

Mikor kell repülni Törökországba

Törökország egész évben úticél. Amikor meglátogatja, az a kívánságaitól függ. Noha a turisztikai „főszezon” - és az ezzel járó magasabb árak - június közepétől szeptember közepéig tart, a tavasz és az ősz a legjobb évszak az utazáshoz. A nap meleg és az ég tiszta. Ez idő alatt enyhe-meleg hőmérsékletre és kis esőre számíthat.

Mit kell tudni ezután Törökországról

Tudsz mindent Törökországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet