Ausztrália a Csendes-óceán és az Indiai-óceán között helyezkedik el. Ez a világ legnagyobb szigete és legkisebb kontinense. Akár felfedezzük a hagyományos őslakos életmódot, akár a tengerparton, akár egy forró városban pihenünk, Ausztráliának mindenkinek kínál valamit.

Lenyűgöző nemzeti parkokkal és fantasztikus szigetekkel Ausztráliába látogatók felfedezhetik Tasmania örömeit. A partjait szegélyező gyönyörű strandok és türkizkék vizek a Nagy-korallzátonyoknak adnak otthont; a természeti világ egyik csodája és Ausztrália egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

5 Ausztrália legszebb strandja

Bemutatjuk az 5 legszebb strandot, amelyet feltétlenül nem szabad kihagyni Ausztrália meglátogatása során.

Bondi strand

A város központjától mindössze 15 perces autóútra fekvő Bondi strandon található az egyik legrégebbi szörfklub. Remek hely a tengerparti sétához vagy a piknikhez, ugyanakkor turisták és helyiek tömege gyűlik össze karácsonyt és új évet ünnepelve. Az egész tengerparti sáv számos üzletet, kávézót és éttermet kínál, hogy kielégítse vásárlási kedvét és minőségi gasztronómiai élményt.

Flymeto - Tippek ausztráliai kirándulásokhoz

Whitehaven strand

Ez egy 7 km hosszú szakasz a Pünkösd-sziget mentén. A sziget csak hajóval, hidroplánnal vagy helikopterrel érhető el az Airlie Beach vagy a Hamilton Island területéről. A Stockyard stranddal, ismertebb nevén Chalkie’s stranddal szemben, a Haslewood-szigeten található. A strand híres kristályfehér kovasav homokjáról és türkiz színű vizéről.

Flymeto - Tippek ausztráliai kirándulásokhoz

Férfias strand

Ha februárban jár az ausztrál szörfözésre, órákig nézheti, ahogy profi szörfösök lovagolnak a hullámokon. A tengerparti kávézók, bárok és éttermek italok nyitva állnak. A Corso népszerű kocsmái, például az Ivanhoe Hotel Manly vagy a Hotel Steyne.

Flymeto - Tippek ausztráliai kirándulásokhoz

Hamilton-sziget

Ha szeretne egy kicsit zöldet látni, a Hamilton-sziget ideális választás lesz az Ön számára. Queensland egyik Pünkösd-szigete, a Nagy-korallzátony közelében. Az állatbarátok számára koalas, kenguru, wallabies és kookaburras túrák állnak rendelkezésre. Keleten az ösvények a Passage Peak-ig vezetnek, ahonnan látványos kilátás nyílik a környező szigetekre.

Flymeto - Tippek ausztráliai kirándulásokhoz

Fitzroy-sziget

A Fitzroy-szigetet 1992-ben nyilvánították nemzeti parknak. Ausztrália északkeleti partjainál fekvő teljes sziget területe 339 hektár, míg maga a nemzeti park 329 hektár. Bár kontinentális szigetről van szó, az egész sziget mentén megcsodálhatja a jellegzetes fauna korallzátonyait, amelyek a híres Nagy-korallzátony részét képezik. Ez a terület 1986 óta az Ausztrál Tengerészeti Tudományok Intézetének Nagy-korallzátony-ellenőrzési programjának része. A Fitzroy Island Nemzeti Park különféle növényzetet tartalmaz, beleértve az esőerdőket is. Számos növény- és állatfaj megélhetési forrásként szolgál a Gurabana - Gungganji törzs eredeti őslakosai számára.

Flymeto - Tippek ausztráliai kirándulásokhoz

Tippek ausztráliai kirándulásokhoz és érdekes helyekhez

Opera kontra Sydney

Ez a híres, Sydney-ben, a Bennelong Point-i épület, hatalmas kagylók vagy csapkodó vitorlák formájában, az UNESCO világörökségi listáját díszíti és a világ egyik legnagyobb építészeti ikonja. A hely lenyűgöző.

Kikötő híd

Az Operaházzal együtt a Sydney Harbour Bridge Ausztrália egyik leghíresebb turisztikai látványossága. Ezt a lenyűgöző szerkezetet szeretettel “Coathanger” -nek hívják, és ez a világ legnagyobb acél hídhídja. 1932-ben, 40 évvel a Sydney Operaház előtt készült el. A híd 134 méterrel magasodik a kikötő felett, és 500 méterre húzódik, összekapcsolva Sydney északi partját a központi üzleti negyeddel. A gyalogos útvonalon kívül két hídvonal vezet át a hídon.

Nagy-óceáni út

A legjobb turisztikai célpontok többségének látványos útvonalai vannak, Ausztrália számára pedig az egyik legjobb a melbourne-i Great Ocean Road. Az út Ausztrália délkeleti partjainál 300 kilométerre húzódik, Torquay szörfvárostól Allansford városáig, a Victoria állambeli Warrnambool közelében. Az út mentén a legnagyobb látványosság a Port Campbell Nemzeti Park, amelynek szél- és hullámképződményei a Tizenkét Apostol, a London Bridge, az Arch és a Loch Ard Gorge néven ismertek. A helikopterről ezek a sziklaalakzatok úgy néznek ki, mint a puzzle óriási darabjai. Útközben további érdekes látnivalók a népszerű Lorne üdülőhely és az Otway Nemzeti Park, sűrű eukaliptuszerdők, túraútvonalak és vízesések.

Byron Bay

Byron Bay egy tengerparti város, az ausztráliai NSW északi partján. Ausztrália legkeletibb pontjának és az ikonikus Cape Byron világítótoronynak otthont adó régió látványos strandjairól, egyedi vásárlási és étkezési élményeiről, világszínvonalú fesztiválokról és élénk közösségi szellemről ismert. A Byron Bay település mellett a régió számos tengerparti falut, festői városokat és nagy regionális központokat foglal magában, amelyek mindegyike megvan a maga egyedi jellegével.

Kenguru-sziget

A természet a gyönyörű Kenguru szigetére koncentrálódik a dél-ausztráliai Fleurieu-félszigeten kívül. A kenguruk ugrálnak a poros parton, az oroszlánfókák és a pingvinek megőrülnek a kristálytiszta vízben, a koalák pedig illatos eukaliptuszfákba kapaszkodnak. A búvárkodás is kiváló. Tengeri sárkányokat láthat az enyhe vizekben. Figyelemre méltó, szél alakú sziklaalakzatok, amelyek a Flinders Chase Nemzeti Parkban a Remarkable Rocks és az Admirals Arch néven ismertek, a sziget egyéb jellemzői, és rengeteg túraútvonalat talál a meredeken emelkedő tengeri sziklák és érintetlen erdők mentén. A helyi éttermekben krémsajtok, ligúr méz és friss tenger gyümölcsei díszítik a tányérokat.

Tasmania

Tasmania egy ausztrál szövetségi állam, amely az azonos nevű szigeten és a környező 334 szigeten található. Az állam területe 68 401 km2. Tasmániában 519 100 lakosa van, akiknek majdnem fele a fővárosban él. A főváros és legnagyobb város Hobart, amely a sziget délkeleti részén, a Derwent folyó torkolatánál található. További nagyvárosok Launceston, Devonport és Burnie. Tasmania a szubantarktiszi Macquarie-sziget adminisztrációja alatt áll.

Kék-hegység Nemzeti Park

A Kék-hegység Sydney-től 100 km-re nyugatra található hegység. Ez egy hosszúkás hegylánc, amelyet hatalmas homokkő-hegyek jellemeznek, amelyeket szakadékok és szurdokok szakadnak meg. A hegy legmagasabb csúcsa a Birds Rock (1180 m). A Kék-hegység táját felveszik az UNESCO világörökségi listájába, köszönhetően a homokkő-fennsík nagy, többnyire erdős területének. Az eukaliptusz ritka fajai találhatók itt. A Kék-hegység első átkelését 1812-ben Gregory Blaxland, William Charles Wenthworth és William Lawson kutatók készítették. Jelenleg az egyetlen nagy nyugati országút szinte pontosan követi e bátor kutatók nehéz útvonalát.

Kakadu Nemzeti Park

A Kakadu Nemzeti Park hatalmas biológiai rezervátum Ausztrália északi részén. A vizes élőhelyeket, folyókat és homokkő sziklákat is beleértve, mintegy 2000 növény- és vadfajnak ad otthont, a tengeri krokodiltól és a lapos teknősöktől a madarakig. Őskori időkből származó őshonos sziklafestmények olyan helyeken láthatók, mint Nourlangie, Nanguluwur és Ubirr.

Fraser Homokos-sziget

Fraser a Föld legnagyobb homokos szigete, amelynek területe 1630 km2. A sziget 122 kilométer hosszú, átlagosan 15 kilométer széles. A legmagasabb dűnék magassága körülbelül 240–260 méter. Fraser Ausztrália keleti partjainál található, mintegy 200 kilométerre északra Brisbane-től. A szárazföldtől keskeny szoros választja el. A Great Sandy Nemzeti Park része és 1992 óta az UNESCO világörökség része.

A tizenkét apostol

A Tizenkét apostol mészkő kémények gyűjteménye a Port Campbell Nemzeti Park partjainál, a Great Ocean Road mellett, az ausztráliai Viktóriában.

Egymás közelsége miatt az oldal népszerű turisztikai látványossággá vált. Az eredeti nyolc cölöpből hét a tizenkét apostol láttán marad, miután az egyik 2005 júliusában összeomlott. Bár a Tizenkét Apostol hegyfokának kilátása soha nem tartalmazott tizenkét cölöpöt, más cölöpök - amelyek nem tekinthetők az apostolok csoportjának - nyugaton találhatók a nemzeti park.

Uluru

Az északi terület déli részén, Közép-Ausztráliában egy nagy homokkő kőzet képződik. A legközelebbi nagy várostól, Alice Springs-től 335 km-re (208 mi) délnyugatra található.

A képződmény környékén rengeteg forrás, vízmű, sziklabarlang és ősi festmény található. Uluru az UNESCO Világörökség része. Uluru és Kata Tjuta, más néven Olgas, az Uluṟu-Kata Tjuṯa Nemzeti Park két fő jellemzője.

Nagy-korallzátony

Ez a világ legnagyobb korallzátonya. Queensland (Észak-Ausztrália) partjai mentén húzódik. Több mint 2000 km hosszú, körülbelül 600 szigettel rendelkezik, és nagy része a Nagy-korallzátony tengeri parkjaként védett. 1981 óta a teljes zátony az UNESCO védelme alatt áll (területe 348 700 km²). A nagy akadályzátonyt komolyan fenyegetik a környezeti változások következményei, különösen az úgynevezett korallfehérítés és a tüskés csillagok túlnövekedése.

Ausztrália legmagasabb hegye

A Kosciuszko-hegy az ausztrál kontinens szárazföldi részének és Ausztrália állam szárazföldi részének legmagasabb hegye. Új-Dél-Wales államban, a havas hegységben található, Victoria határán. A hegy a Kosciuszko Nemzeti Park része, amelynek területe 6469 km2.

A hegy 2222 méter magasan van a tengerszint felett. A havas hegyek fő gerincén található a Kosciuszko Nemzeti Parkban, amely az ausztráliai Új-Dél-Wales-i Ausztrál Alpok nemzeti parkjainak és rezervátumainak része. Crackenbacktől nyugatra és Jindabyne közelében található.

Mit kell tudni ezután Ausztráliáról

Tudsz mindent Ausztráliába-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet