Thaiföld szó szerint trópusi paradicsom. Számtalan érdekes természeti és történelmi szépséget kínál. Nemcsak a klasszikus ünnepek háborúinak szerelmesei, hanem többnyire a nyakukban fényképezőgéppel rendelkező nomádok is jól érzik magukat itt. Valójában annyi mindent kell felfedezni.

Thaiföld legszebb strandjai

Thaiföld szó szerint paradicsom a fehér homokkal és kristálytiszta vízzel teli romantikus strandok kedvelői számára. Dél-Thaiföld, mind a szárazföld, mind a mindenféle sziget, büszke lehet a legnagyobb látnivalókra. Thaiföldnek összesen 1430 szigete van, és ez nem lenne. Sok itt található strand a világ legszebbjei közé tartozik.

Karon tengerpart

Ez a strand a Phuket nevű területen található. Nevét a teljes strandot körülölelő városról kapta. A szállodák az út mögött találhatók, így a strand legalább zajos.

A strand Karon Noira és Karon Yai-ra oszlik. Szikláival hihetetlen élményeket kínál a sznorkelezés kedvelői számára.

Railay strand

Ez a strand Krabi tartományban található. Csak hajóval érhető el Ao Nang tengerparti városából. Hatalmas sziklaalakzat között helyezkedik el, amelyek között egyik gyönyörű strandról a másikra lehet eljutni. Ez a strand még a főszezonban sem zsúfolt emberekkel, így teljes mértékben élvezheti gazdag atmoszféráját. Bérelhet kajakot, és csak sétálhat a sziklák között, vagy elmehet a környező kisebb strandokra. A Railey Beach keleti és nyugati részekre oszlik. A nyugati nézheti Thaiföld egyik legszebb naplementéjét.

Jomtien strand

A Jomtien strand Bangkoktól mintegy 160 km-re, a Chonburi tartományban található. A híres Pattaya strand a közelben található. Jomtien néhány év alatt építési boomon ment keresztül. A környéken sok sokemeletes épület, szálloda, bár és étterem található. A strand sporttevékenységeiről ismert. Bérelhet vízi síléceket, robogókat, vitorlázhat vagy merülhet.

A strand szó

A Kata strand Phuket nyugati tartományában található. A hosszú homokos strandot magas pálmafák szegélyezik. Bár híres strand, nem túl zsúfolt. A vízi sportok kedvelői itt is jól érzik magukat.

Tippek kirándulásokhoz

Thaiföld végtelen kirándulási lehetőséget kínál a turistáknak. A nemzeti parkoktól, buddhista épületektől, mindenféle sporttól kezdve a strandokig és az elszigetelt szigetcsoportokig. Mindenki megtalálja itt a paradicsom egy darabját.

Zátoka Phang Nga

A Phang Nga-öböl Thaiföld egyik leglátogatottabb helye. Könnyen megközelíthető Krabiból és Phuketből. Naponta több tengerjáró hajót hajózok. A turisták számára már most is tilos a szigetek nagy számába való belépés. Hatásuk negatív hatással volt a helyi védett növényzetre. Az öbölre mészkő sziklák és sziklák, festői szigetek és mangrove-erdők jellemzők. Az egyik híres sziget a James Bond-sziget, Ko Tapu néven. Az öbölben álló húsz méter magas szikla az Egy ember aranyfegyverrel című Bond-filmben játszott. A belépés azonban 1998 óta is tilos.

Phi Phi-szigetcsoport

2000-ig a szinte népszerűtlen területet mostanra túlzsúfolják a turisták. A Strand című film láthatósága Leonard Di Caprival a főszerepben Phi Phit Thaiföld egyik leglátogatottabb területévé tette. A folyamatosan növekvő turistaáradat ellenére kétségtelen, hogy ez az egyik legszebb kilátás Thaiföldön. A víz itt nagyon tiszta, és a sziklás sziget zöld növényzete mindenki figyelmét vonzza.

Kwai folyó

A Kwai folyó Thaiföld nyugati részén folyik, és híres legendás hídjáról. amely a folyó túloldalán épül. A második világháború alatt Burmát építették halálvasútnak nevezett vasút, mert építése során életét vesztette csaknem 100 000 ember.

A folyó a turizmushoz is igazodik. Tutajokon vagy tutajokon lehet lefelé haladni vagy úszó szállodákban aludni. Nagyon sok a hossza figyelemre méltó helyek, beleértve vízeséseket, barlangokat stb.

Ang Thong Nemzeti Park

A nemzeti parkok remek választás annak felfedezéséhez, hogy Thaiföld mit kínál, és élvezze a nyaralást a turisták tömege nélkül. Az egyik gyönyörű nemzeti park az Ang Thong, amely Koh Samui és Ko Pha Ngan turisztikai szigete közelében fekszik. Annak ellenére, hogy minden nap rengeteg kirándulás folyik itt, találhat egy helyet, ahol kevesebb a turista. Remek lehetőség az, ha közvetlenül a parkban lévő táborokban tartózkodik, és kajakot kölcsönöz saját felfedezéséhez.

A fő szigetek nincsenek messze egymástól. A kajakozás során szikláink, elhagyatott strandjaink és mindenféle növényzetünk van, hihetetlen lakoma a szemnek.

Chiang Rai templom

A Wat Rong Khun névre keresztelt Fehér Templom nagy vonzerő Chiang Rai közelében. Ez Thaiföld egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. Ha valaki több száz éves történelmi épületre számít, meglepődik. A templom 1997-ben épült. Fehér színe szimbolizálja Buddha tisztaságát, és a beágyazott tükrök éppen ellenkezőleg, a bölcsességet.

Ha útközben érkezik ide, mindenképpen használja a nyilvános WC-ket, amelyek a világon egyedüli aranyból készültek.

Csiangmaj város

Chiang Mai Thaiföld északi részén található és Bangkok után a második legnagyobb. Körülbelül 700 km-re található a fővárostól. Ez egy turisztikai és gazdasági központ, amely csaknem 250 000 lakosával megőrizte a vidék jellegét.

A turisták a várost használják a közeli látnivalók felkereséséhez. És hogy vannak. A közelben meglátogathatunk mintegy 300 buddhista templomot, lovagolhatunk el a dzsungelben elefántokon, meglátogathatjuk az orchideafarmokat vagy a kígyó- és lepkefarmokat, vagy megmászhatjuk Thaiföld legmagasabb hegyét, a Doi Inthanon-t, amelynek magassága 2.554 m.n.m.

Magának a városnak a látogatása ajánlott novemberben, amikor a Loy Krathong fesztiválra kerül sor, amelynek során az emberek több ezer lámpást engednek el.

Mit kell tudni ezután Thaiföldről

Tudsz mindent Thaiföldre-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet