Thaiföld elsősorban szigeteiről ismert, amelyek évente turisták millióit vonzzák. Minden sziget más és mindegyikünk megtalálja a földi paradicsomunkat. Nem világos, melyik sziget a legszebb, mivel mindegyik több száz különböző lehetőséget kínál látogatóinak. Legjobb lesz repülőre szállni és kézből megismerni néhány szigetet.

Koh Samui

Ko Samui a harmadik legnagyobb thaiföldi sziget, nagyon népszerű a turisták körében.

Az elérhetőség itt nagyon jó, mivel van nemzetközi repülőtér. Sokfélesége, a pálmafákkal szegélyezett végtelen strandok, a kristálytiszta víz és a trópusi időjárás miatt a szerelem szigetének becézik. A 20. század végén a sziget lakói főleg a kókuszdió termesztésében éltek, és ma ők jelentik az összes helyi turizmus fő megélhetését. A szigeten csaknem 300 szállodai üdülőhely található, valamint egy csomó étterem, bár és üdülési tevékenység.

A híres strandok közé tartozik a Chaweng és a Lamai strand. A Chaweng strand 7 km hosszú, és a legtöbb szállodakomplexum annak hosszában húzódik. Gyönyörű hely, de forgalmas és élénk. Az ellenkezője a Lamai strand, amely az egyik csendesebb és nagyon romantikus. Ko Samui az Ang Thong Nemzeti Park közelében található. Itt akár 42 szigetet is felfedezhet.

Ko Tao

A Ko Ta, becenevén teknőssziget, leginkább a nagyszerű sznorkelezési és búvárkodási lehetőségeiről ismert. Ez alapvetően a sziget partjáról lehetséges. Kiváló láthatóság a tengerben, és nem véletlen, hogy látunk például egy cápát, barracudát, rigót vagy delfint. A szikla búvárkodáshoz a Sail Rock a legjobb hely, a kevésbé kalandosak számára, akik csak sznorkelni akarnak, ott van Laem Thiam.

Ko Samet

Ko Samet-sziget az 1980-as évekig lakatlan volt. Most turisták és szárazföldi thai emberek tömege áramlik ide, akik főként hétvégén érkeznek ide. A sziget mozgalmas életet él, és alkalmas fiatal utazók vagy napbarátok számára, mivel ez Thaiföld egész napsütötte szigete. A Hai Sai Kaew vagy Ao Hin Khok két kiváló hangulatáról, hosszú sétányairól, éttermeiről és bárjairól híres strand. Paradicsom a fiatal, vagy legalábbis a fiatal turisták szellemében.

Ko Mak

Ko Mak egy kis sziget, amely a tengerparttól 40 km-re található, és a turisták újonnan felfedezték. Vannak kókusz- és mandragóraültetvények. A szigeten nincs éjszakai élet, nincsenek élénk bárok vagy éttermek. Ideális gyermekes családok vagy pihenést kereső turisták számára. Az ünnep az aktív sportolók számára is megfelelő, mivel a sziget számos lehetőséget kínál a vízi sportokra. Ko Makot gyakran látogatják a világ filmesei, akik gyönyörű és érintetlen tengerpartokat keresnek.

Ko Lipe

Ko Lipe vagy a Thai Maldív-szigetek. A víz kristálytiszta, fehér homokos strandok és gyönyörű természet körül. Ez egy kis sziget, amely a Tarutao Nemzeti Park része. Ez egy sziget, amelyet a turisták még nem fedeztek fel, sok bungaló építés alatt áll, de ez nem rontja a teljes pozitív benyomást. Itt nyugodt a légkör, a helyiek mosolyognak és vendégszeretőek. Ideális sziget a világ elől. Abban a pillanatban, amikor kellően megpihent és tele van új erőkkel, használhatjuk a helyben kínált utazások egyikét. A Tarutao Nemzeti Park tele van gyönyörű, lakatlan szigetekkel, ahová csónakkal visznek téged néhány koronáért. Ne hagyja ki a Ko Rawit vagy a Ko Adangot.

Ko Chang

A Ko Chang-sziget Phuket után Thaiföldön a második legnagyobb. Ez a nemzeti park fő szigete, összesen 52 szigettel. Ko Changot még nem nagyon kutatták a turisták, bár nagyon nagy kár. Sokat kínál. Hosszú, fehér homokos strandok és gyönyörű természet. A szigetet a Mount Kaho Salak Phet keleti és nyugati részre osztja. A keleti részt főleg a helyiek lakják, és a szálloda üdülőhelyei a sziget nyugati részén találhatók, mivel számos strand található. Ha inkább szeretné felfedezni és felfedezni a gyönyörű tájat, induljon kelet felé, ahol ritkán talál strandokat.

Mit kell tudni ezután Thaiföldről

Tudsz mindent Thaiföldre-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet