Thaiföld-szerte összesen 32 repülőtér működik, amelyek közül csak néhányat használnak polgári közlekedésre, mivel sokan burkolatlan kifutópályákkal rendelkeznek. A turistákat a nemzetközi repülőtér fogja érdekelni, ahol akár közvetlenül Európából, akár Bangkok átszállásával repülhetnek.

Repülőterek listája

A Phuket Nemzetközi Repülőtér (HKT) az azonos nevű sziget északi részén található, a fővárostól, Phuket városától mintegy 32 km-re. Főleg Európából és Oroszországból érkező charter járatok vagy ázsiai fapados légitársaságok repülnek ide.

A Krabi Airport (KBV) 11 km-re található Krabi városától, amely egy népszerű turisztikai célpont. A repülőtér belföldi és ázsiai fapados légitársaság járatokat intéz.

A Koh Samui nemzetközi repülőtér (USM) 2 km-re található Chaweng városától, Koh Samui városában. A légitársaságok versenye itt nem nagy, és ennek megfelelnek a magas jegyárak.

A Chiang Mai repülőtér (CNX) az ország északi részének fő repülőtere, és kevesebb mint 3 km-re található magától Chiang Mai városától. Nagyon sok légitársaság repül a repülőtérre, és a jegyek ára nagyon kedvező.

Bangkoki repülőterek listája

Két repülőtér van Bangkokban. A fő nemzetközi repülőtér a Bangkok Suvarnabhumi. Valószínűleg mindig Európából repül majd ide. A második repülőtér a Don Mueang. Eredetileg katonaságként szolgált, de mivel Suvarnabhumi nem tudta kezelni az utasok beáramlását, sok járat Don Mueangba indult. Főleg olcsó légitársaságokkal való költözésre használják.

Bangkok Suvarnabhumi (BKK)

A Bangkok Suvarnabhumi (BKK) egy nemzetközi repülőtér, Bangkoktól 30 km-re keletre. Ez az ország legnagyobb repülőtere és egyben a világ egyik legnagyobb repülőtere. A legtöbb járat a világ minden tájáról ide jár.

Négy módon lehet eljutni a városba. Vonat, taxi, megragadás, busz. A vonat, az Airport Rail Link a leggyorsabb megoldás, az út körülbelül 45 percet vesz igénybe, és 10-15 percenként közlekedik a repülőtér alagsorától reggel hat órától éjfélig. Eljut a Phaya Thai állomásra, ahonnan a BTS-re, busszal vagy taxival lehet eljutni. Ha át kell szállnia az MRT metróra, szálljon le a Makkasan állomáson. A vonat ára 45 THB.

A második lehetőség egy taxi használata. Az ár a napszaktól és a megtett távolságtól függően változik, körülbelül 250–450 TBH. Az ügyfél fizeti a repülőtér bejáratát is 50 THB-vel és az autópálya útdíját. Az út 45-90 percet vesz igénybe. Előre készítse el azt a címet, ahova mennie kell, és ellenőrizze, hogy a taxisofőr bekapcsolta-e a taxamétert és követi-e.

A tapasztalt utazók harmadik és nagyon népszerű változata a Grab. Hasonló az Uberhez. Letölti az alkalmazást, beírja a címet, ahová szeretne menni, és előre megkapja a fix árat, amelyet közvetlenül az alkalmazásban fizet ki kártya vagy a sofőr segítségével készpénzben. Az ár 350 - 600 THB. Az utolsó lehetőség a tömegközlekedés, a busz használata. A repülőtérre sok vonal közlekedik.

Bangkok Don Mueang (DMK)

Bangkok Don Mueang (DMK) a második nemzetközi repülőtér Bangkok közelében. Mivel eredetileg katonai repülőtérről van szó, még nincs ilyen jól kiépített közlekedési infrastruktúra. Még mindig rengeteg módja van a központba jutásnak.

Mint Bangkok fő repülőterén, vannak olyan lehetőségek, mint a taxik és a fogás, ez a legkényelmesebb transzfer a belvárosba. Az árak ismét meglehetősen hasonlóak.

Az utolsó lehetőség a narancssárga buszok. A turisták az A1 és az A2 vonalakat használják. Az utazás ára 30 THB. Ha a városközpontba megy, akkor ajánlatos áttérni a Mo Chit állomásra, amelyet az MRT metró és a BTS felső egység köt össze. Az út körülbelül 20 percet vesz igénybe. Az A1-es és az A2-es autóbusz reggel hét órától éjfélig közlekedik.

Az A1-es vonal 12 percenként, az A2-es vonal pedig félóránként.

Mit kell tudni ezután Thaiföldről

Tudsz mindent Thaiföldre-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet