Népszerűségének köszönhetően a thaiföldi járat az egyik legnépszerűbb. Négy nemzetközi repülőtér működik Bangkokban, Phuket, Krabi és Chiang Mai. Európából a legtöbb járat Bangkok Suvarnablum repülőterére megy. Ez Ázsia egyik legnagyobb repülőtere, amely fontos interkontinentális közlekedési csomópont. A fővárosból való kilépéshez valószínűleg a Don Mueang repülőteret használja, amely a legtöbb olcsó légitársaság alapja, amely például Phuketbe vagy Krabiba visz.

Ez az ország nagyon népszerű a cseh állampolgárok körében, sajnos még mindig nincs közvetlen légi kapcsolat Prága és Thaiföld között. Egy transzferrel használható. Az átlagos repülési idő körülbelül 15 óra. A légitársaságok széles skálája közül választhat, például az olcsó Flydubai Dubaiban, a Turkish Airlines Isztambulban vagy az Aeroflot Moszkvában.

Mielőtt jegyet vásárolna

Mielőtt thaiföldi jegyet vásárolna, jó, ha megtudja, milyen időjárás van itt ilyenkor. A legjobb idő a nyaralásra ebben az országban november - április. Ezek azok a hónapok, amikor a legkevesebb a csapadék. Szükséges a jegyek jó idő előtti, legalább 2-4 hónapos megvásárlása is. A később vásárolt jegyek sokkal drágábbak. A jó árak átlagosan 10 - 13 000 CZK között vannak.

november - április

Ezek azok a hónapok, amikor a legkevesebb a csapadék

tenger

Sok utazó Thaiföldre megy a természet és a tenger miatt

Do Bangkoku

Ceny jsou levnější než přímé lety do dovolenkových destinací

2-4 hónap

Je potřeba letenky kupovat s předstihem, alespoň 2-4 měsíce

Sok utazó a természet és a tenger miatt megy Thaiföldre, ezért nem akar Bangkokban maradni, ezért közvetlenül üdülési célpontokra keres járatokat. Az Európából ezekre a repülőterekre induló járatok viszonylag drágák, összehasonlítva a Bangkokba elérhető árakkal. Mindenképpen érdemes jegyet vásárolni a fővárosba, majd átrepülni az egyik ázsiai fapados légitársaságot, például az AirAsia-t. Az árak nagyon kedvezőek, gyakran csak néhány száz.

Mennyibe kerül egy thaiföldi jegy

Köszönhetően annak, hogy Thaiföld olyan népszerű úti cél, Európából a legtöbb légi összeköttetést kínálja, ennek eredményeként a jegyek nagyon kedvezőek. Az átlagár 13 ezer körül mozog. CZK-ba Bangkokba és körülbelül 15 ezerbe. CZK-t Krabi, Koh Samui vagy Phuket felé. A jegyek olcsóbban, 10 ezer körül is megvásárolhatók. CZK, de figyelemmel kell kísérni a légi fuvarozók tevékenységét. Érdekes ár elérése érdekében fontolóra kell venni a távozást a szomszédos országok repülőtereiről is.

Jegyárak Prágától Bangkokig

A grafikon bemutatja a Prágából Londonba érkező jegyek minimális megtalált árát és azok alakulását hetek szerint. A grafikonon szereplő további adatok az átlagos nappali és éjszakai hőmérsékletet, valamint a teljes csapadékmennyiséget mutatják, ha rendelkezésre állnak adatok. Kattintson a grafikon egyes oszlopaira a részletesebb aktuális adatok a keresőmotorból megszerzéséhez.

A legolcsóbb oda-vissza járat Budapestről és Bangkok között, HUF-ban

Jegyárak Bécsbe Bangkokba

A legolcsóbb oda-vissza járat Bécs és Bangkok között, HUF-ban

Mikor lehet jegyet venni Thaiföldre

2–4 hónappal a tervezett indulás előtt jó jegyeket vásárolni Thaiföldre. Mindenképpen jó követni a légi fuvarozók intézkedéseit, hogy az ár a lehető legkedvezőbb legyen.

Legjobb nap Thaiföldre induláshoz

A thaiföldi jegyárak nem sokat változnak az év során. Az egyetlen kivétel a húsvét, a karácsony és az újév időszaka, amikor a jegyárak kétszer olyan drágák, mint az átlagárak. Az ár nem sokban különbözik például a nyári vakáció idején, mivel ez nem túl gyakori alkalom a thaiföldi nyaralásra.

GYIK a thaiföldi jegyek vásárlásához

Íme néhány gyakori kérdés és válasz a Thaiföldre tartó járatokról. Ha további kérdése van, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk online csevegés vagy e-mail útján.

Milyen légitársaságok repülnek Thaiföldre?

Csehországból Thaiföldre csak átszállással lehet eljutni. Prága és e célállomás között még nincsenek közvetlen kapcsolatok, de létrehozásukról komoly vita folyik. Több légitársaság repül Prágából egy átszállással. Az egyik leggyakrabban használt Turkish Airlines, Qatar Airlines, Aeroflot, Finnair vagy Emirates, az olcsó között a FlyDubai.

Végül is, ha úgy döntünk, hogy nem átszállással akarunk repülni, akkor lehetőségünk van közvetlenül Bécsből vagy Münchenből repülni. Mindkét repülőtér nagyon jól megközelíthető Csehországból. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ezeknek a jegyeknek az ára valamivel magasabb. Bécsből Bangkokba repülhetünk az Austrian Airlines, az EVA Air vagy a Thai Airways társasággal, amely az Eurowings-szal és a Lufthansával együtt közvetlenül Münchenből repül.

Mennyi ideig tart egy thaiföldi repülés?

Csehországból Thaiföldre csak átszállással lehet eljutni. Ezek a járatok általában átlagosan körülbelül 15 órát vesznek igénybe. Attól függ, melyik járatot választja. Sok utazó a lehető legrövidebb átszállást részesíti előnyben, ilyenkor körülbelül 13 órát érhet el, de egyre többen használják a hosszú transzfereket, hogy megnézzék a változó várost. Ebben az esetben választhat olyan járatokat is, amelyek repülési időtartama meghaladja a 25 órát. 10 - 11 óra múlva Bangkokba érkezünk közvetlen járattal Németországból vagy Bécsből.

Hol lehet Thaiföldre repülni?

Kényelmesen keressen portálunkon Thaiföldre induló járatokat. Házőrzőnk segít a legjobb árak figyelemmel kísérésében, amelyeket a saját igényei szerint állíthat be. Ha nem biztos a vásárlásban és a keresésben, akkor bármikor kapcsolatba léphet ügyfélszolgálatunkkal online csevegés vagy e-mail útján.

Hogyan lehet eljutni a Suvarnabhumi repülőtérről a központba?

Bangkok fő repülőtere, a Suvarnabhumi négyféleképpen kínálja a belvárost. Vonat, taxi, megragadás, busz. A vonat, az Airport Rail Link a leggyorsabb megoldás, az út körülbelül 45 percet vesz igénybe, és 10-15 percenként közlekedik a repülőtér alagsorától reggel hat órától éjfélig. Eljut a Phaya Thai állomásra, ahonnan a BTS-re, busszal vagy taxival lehet eljutni. Ha át kell szállnia az MRT metróra, szálljon le a Makkasan állomáson. A vonat ára 45 THB.

A második lehetőség egy taxi használata. Az ár a napszaktól és a megtett távolságtól függően változik, körülbelül 250 - 450 TBH. Az ügyfél fizeti a repülőtér bejáratát is 50 THB-vel és az autópálya útdíját. Az út 45-90 percet vesz igénybe.

Előre készítse el azt a címet, ahova mennie kell, és ellenőrizze, hogy a taxisofőr bekapcsolta-e a taxamétert és követi-e.

A tapasztalt utazók harmadik és nagyon népszerű változata a Grab. Hasonló az Uberhez. Letölti az alkalmazást, beírja a címet, ahová szeretne menni, és előre megkapja a fix árat, amelyet közvetlenül az alkalmazásban fizet ki kártya vagy a sofőr segítségével készpénzben. Az ár 350 - 600 THB.

Az utolsó lehetőség a tömegközlekedés, a busz használata. A repülőtérre sok vonal közlekedik.

Hogyan lehet eljutni a Don Mueang repülőtérről a központba?

Mivel eredetileg katonai repülőtérről van szó, még nincs ilyen jól kiépített közlekedési infrastruktúra. Még mindig rengeteg módja van a központba jutásnak.

Mint Bangkok fő repülőterén, vannak olyan lehetőségek, mint a taxik és a fogás, ez a legkényelmesebb transzfer a belvárosba. Az árak ismét meglehetősen hasonlóak. Az utolsó lehetőség a narancssárga buszok. A turisták az A1 és az A2 vonalakat használják. Az utazás ára 30 THB. Ha a városközpontba megy, akkor ajánlatos áttérni a Mo Chit állomásra, amelyet az MRT metró és a BTS felső egység köt össze. Az út körülbelül 20 percet vesz igénybe. Az A1-es és az A2-es autóbusz reggel hét órától éjfélig közlekedik. Az A1-es vonal 12 percenként, az A2-es vonal pedig félóránként.

Átkelés a repülőterek között?

Ha egyik repülőtérről a másikra kell eljutnia, használja az ingyenes buszokat, ha bemutatja beszállókártyáját vagy jegyét. Az első busz reggel öt órakor indul, az utolsó éjfélkor, 12-30 perces időközönként. A busz körülbelül 1-2 órán keresztül közlekedik, és még mindig a leggyorsabb útvonal.

Miért vásároljon nálunk jegyet?

  1. Erős ügyfélszolgálat.

  2. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.

  3. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.

Mi a teendő a thaiföldi leszállás után

Miután leszállt Thaiföld egyik repülőterére, érdemes kicserélnie legalább egy kis pénzt, és vásárolni egy egyszeri SIM-kártyát. Pénz, mert nagyon ritkán fizethet a kártyával, és a SIM-kártyát főleg internetkapcsolatra, például navigációra használja. Thaiföldön a Wi-Fi lefedettség nagyon gyenge.

A repülőtérről többféle közlekedési mód van. A taxis szolgáltatás itt működik, nagyon jól. A taxikhoz hasonló másik lehetőség, nevezetesen a Grab szolgáltatás. Lényegében ez egy ázsiai Uber. Itt nagyon jól működik, és az előnye a beszállás előtt megbeszélt ár. Soha nem fog megtörténni veled, hogy többet fizetsz. Használhat helyi buszvonalakat is, amelyek a legolcsóbbak. A repülőtéren autó- és motorkerékpár-kölcsönző is működik. Ez a legtöbb utazó általános választása.

Miért érdemes Thaiföldre menni

Thaiföld a turizmus terén a világ egyik legkeresettebb országa. Vannak azonban olyan helyek, amelyek szinte népszerűtlenek az emberek körében. A turisták számára a legvonzóbbak a végtelen hosszú homokos strandok, a gyönyörű idő, tele zöldelléssel és páratlan konyhával.

Ez egy kontrasztokkal teli ország. Egyrészt gazdag luxus üdülőhelyek és közvetlenül a nyomornegyed mellett. Sok helyi kínál otthon “éttermet” ezekben a nyomornegyedekben. Gyakran láthatja őket egészen a konyháig. De ne tévesszen meg az első benyomás, mert ez általában a legjobb gasztronómiai élmény és néhány koronáért.

Mivel Thaiföld buddhista ország, a történelem és a művészet kedvelői sok egyedi emléket találnak itt. Szinte minden sarkon találhat Buddha szobrot vagy buddhista templomokat. Ha nem pusztán művészetbarát, akkor biztosan élvezni fogja a nemzeti parkok vagy a természetvédelmi területek bilincsét. Úszás vízesésekben, úszás elefántokkal, majmok etetése vagy “csak” séta a dzsungelben, mindez és még sok más lehetővé teszi számodra ezeket a parkokat. Közülük a leghíresebb és legszebb az Erawan Park. A Thaiföldre utazás másik oka az időjárás, a strandok és a gyönyörű romantikus szigetek. Az időjárás itt trópusi, száraz és esős évszakokra oszlik. Nincs rossz idő Thaiföldre utazni. Ide egész évben jöhet, csak júniustól októberig többet esik.

Milyen lenne Thaiföldön nyaralni, ha nem engednénk el magunkat egy thai masszázson. Nem is kell masszázsajánlatokat keresnie, ezek szó szerint minden lépésben megvannak. A thai masszázs lényegében művészet. Ez a jóga és a masszázs kombinációja, ahol a test és a lélek összeérnek. Az ajánlott masszázsidő legalább 90 perc. Körülbelül 300 BHT fizetni fog egy ilyen masszázsért.

Népszerű járatkombinációk Thaiföldre

TIPP

Jelenlegi jegyárak egész ország számára, próbálja meg a linkre kattintani a járatok Budapestről Thaiföldre az összes elérhető repülőtérre vagy járatok Bécs Thaiföldre az összes elérhető repülőtérre.

Mit kell tudni ezután Thaiföldről

Már van Thaiföldre jegyed? Olvassa el a Thaiföldről útmutatót.

Nyissa meg a varázslót

Legjobb jegyek Thaiföldre