Thajská kuchyně je jedna z nejoblíbenějších na světě. Vaří se z čerstvých a chutných potravin. Ve stručnosti lze thajskou kuchyni představit jako pokrmy plné rýže, nudlí, zeleniny, sóji, ryb a mořských plodů. Hodně pálivé. Když řeknete “no spicy” neboli nepálivé, stejně vám to přinesou pálivé, možná trochu méně, ale člověk, který není zvyklý na ostré, tak bude překvapen. Za pár dní si na to zvyknete a ve finále zjistíte, že ostrost tomu dává ten správný punc. Jako dezert si lze dát medově sladké ovoce, které zakoupíte na každém rohu, je tu opravdu bezkonkurenční. A kdo neholduje ovoci, určitě uvítá kokosovou zmrzlinu, podávanou přímo v kokosu. Na své si zde přijde opravdu každý. Spousta lidí neví, co si má objednat, jelikož jídelní lístky jsou zde v thajštině a anglický překlad vám málokdy řekne něco víc. Jednou z možností je koukat na obrázky a “vybírat očima.” Další možností je, dočíst náš článek, ve kterém se dozvíte, bez ochutnání kterých jídel se nevracet z dovolené domů.

Tipikus thai konyha

A thai konyhára jellemző főételek többnyire rizsen vagy rizstésztán alapulnak. Egy ilyen ebéd után elegendõ leszel, de még mindig könnyednek és energiának érzed magad, ami a helyi tájak felfedezéséhez szükséges. A thai konyha csak egyike azon keveseknek a világon, amelyek teljesen friss ételeket használnak. Messze a legjellemzőbb a thai konyha élessége. A turisták számára ez jelentősen csökken, de ha nem éppen a fűszeres ételek kedvelői, akkor a megrendelés előtt feltétlenül említse meg. Mivel a thai emberek kedvesek és vendégszeretőek, mindig megpróbálnak befogadni. Bár a chilit nem tudja nagyon használni.

Thai étel

Pad Thai - az egyik legkeresettebb étel az európaiak számára. Alapvetően thai tészta, bambuszrügy, hús (általában csirkét / sertéshúst / garnélát választhat), diófélék, chili és tojás kombinációja. Csepegtesse az egészet mésszel.

Kaeng Phet Gai - vagy vörös curry / thai vörös curry /, fűszeres étel, rizzsel, kókusztej, vörös curry paszta, bab és bazsalikom alapon. Ismét választhatunk hús / csirke, sertés, garnélarák, tenger gyümölcsei közül.

Kaeng Khiao Wan - vagy zöld curry / fűszeres étel, rizzsel, kókusztej, zöld curry paszta és gyömbér alapon. Ismét választhatunk hús / csirke, sertés, garnélarák, tenger gyümölcsei közül.

Kao Pad - ez sült rizs, hússal / választás szerint / zöldségekkel tálalva. A fűszerek és a mártás keveréke különleges ízt ad az ételnek.

Tom Yam - hagyományos thai leves / garnélával vagy csirkével tálalható / tele zöldségekkel, lime, citromfű és chili ízesítéssel.

Som Tam - hagyományos papaya saláta. A fő összetevők a zöld papaya, a sárgarépa, a szárított apró garnélarák és a zúzott dió. Alkalmas citromlével meglocsolni, és önmagában vagy rizzsel tálalni.

Élelmiszerárak Thaiföldön

Az ételek Thaiföldön sokkal olcsóbbak, mint nálunk, de attól függ, hogy Thaiföld melyik területén és milyen létesítményekben fog enni. Ha kisebb vállalkozásokat vagy éttermeket keres, ahol a helyiek étkeznek, akkor az ételért körülbelül 40 - 80 THB-t kell fizetnie, ami 40 - 70 CZK. A turisztikai területeken az éttermek árát ehhez a trendhez igazítják. Azonban még itt is megtalálható olcsóbb, mint Csehországban. Az árak itt 80 - 200 CZK körül vannak.

Hol lehet enni a legjobban Thaiföldön

Thaiföldön szinte mindenhol megtalálhatja magát, mivel ez a világ egyik leghíresebb konyhája. Az ételválasztástól függ. Ha azt választja, hogy milyen ízlelőbimbói vannak, garantáljuk, hogy nem fog csalódni. Az ételek frissessége és a feltűnő ételek színe megsimogatja a lelkedet. Kipróbálhatja a drágább éttermeket, de a gyorsétteremeket is. Itt azt javasolják, hogy válasszon olyanokat, ahol sokan forognak. A thaiföldieknek nincsenek olyan higiéniai szokásaik, amelyeket Európában megszoktunk.

Mit kell tudni ezután Thaiföldről

Tudsz mindent Thaiföldre-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet