Spanyolország teljesen lenyűgöző strandokat és gyönyörű területeket kínál, amelyek túl szépek ahhoz, hogy elmenekülhessenek. Legyen szó napos, lusta napokról vagy e gyönyörű látványosságok megtapasztalásáról, az egész ország nyitott könyve az élményeknek, amelyeket biztosan nem hagyhat ki.

A kultúra, az ételek és a nyelvek is drámai módon változhatnak attól függően, hogy hol tartózkodik Spanyolországban. Természetesen ez csak növeli a Spanyolországba látogatás és látogatás izgalmát, mert mindig lehetőséget nyújt fantasztikus és új tapasztalatok megszerzésére.

Tippek spanyolországi utazásokhoz

Spanyolország egy gyönyörű, érdekes és dinamikus ország, sok regionális egyediséggel és sokszínűséggel. Madrid és Barcelona modern és energikus városok, Granada mór jellegű, északi Baszkföld ellentétben áll a déli élettel.

A spanyolok szeretik a látogatókat, meglátogatják a külföldieket, jó bort isznak, jó ételekkel nevetnek és élvezik az életet. Az emberek ebben az országban nincsenek stresszes állapotban és nem sietnek.

Látnivalók Spanyolországban

Szent Család

Ez egy nagy, befejezetlen római katolikus kisebb bazilika a barcelonai Eixample kerületben, Katalóniában, Spanyolországban. Az Antoni Gaudí (1852–1926) spanyol / katalán építész által tervezett építési munkálatok az UNESCO világörökség részét képezik. 2010. november 7-én XVI Benedek pápa felszentelte az egyházat és kisebb bazilikának nyilvánította. 1882. március 19-én megkezdődött a Sagrada Familia építése Francisco de Paula del Villar építész vezetésével. 1883-ban, amikor Villar lemondott, Gaudí átvette a főépítész munkáját, és építészeti és mérnöki stílusával átalakította a projektet, amely ötvözte a gótikus és görbe szecessziós formákat. Gaudí életének hátralévő részét a projektnek szentelte, és a kriptában van eltemetve. 1926-ban bekövetkezett halálakor a projekt kevesebb mint egynegyede készült el.

Park Güell

Kertekből és építészeti elemekből álló nyilvános parkrendszer a barcelonai Carmel-dombon. A Carmel-hegy a Collserola-hegységhez tartozik - a Parc del Carmel az északi oldalon található. A Park Güell La Salut területén található, Barcelona Gràcia kerületében. Az urbanizációval kapcsolatban Eusebi Güell a park tervezését Antoni Gaudínak, a katalán modernitás egyik neves építészének és arculatának rendelte. A park 1900 és 1914 között épült, és 1926-ban hivatalosan nyilvános parkként nyitották meg. 1984-ben az UNESCO Antoni Gaudí munkája alapján a világörökség részévé nyilvánította a parkot.

Alhambra

Ez egy palota- és erődkomplexum a spanyolországi Granadában, Andalúziában található. Eredetileg kis erődként épült Kr. E. 889-ben. egy római erődítmény maradványain, majd nagyrészt figyelmen kívül hagyták, amíg romjait a 13. század közepén felújította és újjáépítette Nasrid Emir, Mohammed Ben Al-Ahmar, a granadai Emirátus, aki számos gyönyörű és bonyolult részletességgel építette jelenlegi palotáját és falait. I. Juszuf, granadai szultán 1333-ban átalakította királyi palotává.

Casa Milà

A közismert nevén La Pedrera “Quarry”, amely utal a nem mindennapi masszív megjelenésére, egy modernista épület Barcelonában, Spanyolországban. Ez volt az utolsó magánlakás, amelyet Antoni Gaudi építész tervezett, és 1906 és 1912 között épült.

La Rambla

Van egy utca Barcelona központjában. A fákkal szegélyezett sétálóutca 1,2 km hosszan húzódik, és összeköti a központjában található Plaça de Catalunyát a Port Vell-i Christopher Columbus emlékművel. A La Rambla képezi a határt keleten a Barri Gòtic kerületek és nyugaton az El Raval között. A La Rambla zsúfolt lehet, különösen a turisztikai csúcsidényben. Népszerűsége a turisták körében befolyásolta az utca jellegét, amely összetételesen költözött kávézókba és ajándéktárgyakba. A zsebtolvajok figyelmét is szenvedte.

Butlló-ház

Ez egy épület Barcelona központjában. Antoni Gaudi tervezte, és egyik remekműve. A korábban épített ház rekonstrukciójával 1904-ben Gaudí-t átdolgozták, majd többször rekonstruálták. Gaudí asszisztensei, Domènec Sugrañes i Gras, Josep Canaleta és Joan Rubió is részt vettek a felújítási projektben.

Spanyol-szigetek

Sokszínűségével és bájos helyeivel a spanyol szigetek a világ legszebb szigetei közé tartoznak. Ezenkívül az ország gyönyörű helyekkel büszkélkedhet varázslatos strandokkal, érdekes természettel és egyedi hangulattal.

A leglátogatottabb szigetek listája:

 • Tenerife - a nyolc Kanári-sziget legnagyobb és legnépesebb szigete. Ez egyben Spanyolország legnépesebb szigete, amelynek területe 2034,38 négyzetkilométer (785,48 négyzetmérföld) és 917 841 lakosa van 2019 elején, ami a Kanári-szigetek teljes népességének 43 százaléka. Tenerife Macaronesia legnagyobb és legnépesebb szigete.

 • Fuerteventura - az Atlanti-óceánon található, és Észak-Afrika régiójának része, politikailag Spanyolország része. 1659,74 négyzetkilométeren (640,83 négyzetmérföld) Tenerife után a második legnagyobb a Kanári-szigetek között. 2019 elején Fuerteventurában 116 886 lakosa volt. 2009 májusában az UNESCO bioszféra rezervátumnak nyilvánította. Fővárosa Puerto del Rosario.

 • Gran Canaria - az Atlanti-óceánon található, kb. 150 kilométerre Afrika északnyugati partjaitól és körülbelül 1350 km-re Európától. [4] Gran Canaria 1560 km2 (602 négyzetmérföld) és 1956 m (6417 láb) tengerszint feletti magassággal rendelkezik Morro de la Agujereadában, a szigetcsoport harmadik legnagyobb szigete mind térségében, mind magasságában. Gran Canaria Tenerife és Mallorca után Spanyolország harmadik legnépesebb szigete.

 • Lanzarote - a Nyugat-Afrika partjainál fekvő Kanári-szigetek egyike, amelyet Spanyolország igazgat, egész évben meleg időjárásáról, strandjairól és vulkáni tájáról ismert. A Timanfaya Nemzeti Park sziklás táját az 1930-as évek vulkánkitörései hozták létre. A Cueva de los Verdes barlangjait egy földalatti láva folyó alkotja. Puerto del Carmen keleti partján fehérre meszelt villák, strandok és búvárközpontok találhatók.

 • La Palma - a Kanári-szigetek szigetcsoportjának többi szigetéhez hasonlóan a vulkanikus óceán szigete. A vulkán csaknem 7 km-rel (4 mi) emelkedik az Atlanti-óceán feneke fölé. A tengerszint felől a csúcsig 2426 m (7959 láb) magasságú út vezet, amelyet a Los Muchachos (“urak”) nevű sziklák emelkedése jelez. Itt található a Roque de los Muchachos Obszervatórium, a világ egyik vezető csillagászati obszervatóriuma.

 • Baleár-szigetek - a Földközi-tenger nyugati részén fekvő szigetek. Politikailag Spanyolország tartomány és egyben a 17 autonóm közösség egyike. A szigetek két csoportból állnak: maguk a Baleár-szigetek (köztük Mallorca, Menorca és számos más kisebb sziget és szigetecske, például Cabrera) és a Pityus-szigetek (ideértve Ibiza, Formentera és számos szigetecskét). Ezen szigetek közül a legnagyobb Mallorca.

 • Mallorca - a Baleár-szigetek legnagyobb szigete, amelyek Spanyolország részét képezik és a Földközi-tengeren találhatók. A helyi nyelv, csakúgy, mint a többi Baleár-szigeten, a katalán, amely hivatalos spanyol.

 • Menorca - a Földközi-tenger egyik Baleár-szigete, amely Spanyolországhoz tartozik. Neve a méretéből származik, és ellentétben áll a közeli Mallorcával. Legnagyobb városa és fővárosa Mahón (katalánul Maó [məˈo], spanyolul Mahón [maˈon]), a sziget keleti oldala, bár Menorca nem tartomány és politikai uniót alkot a szigetcsoport többi szigetével.

 • Ibiza - Spanyolország a Földközi-tengeren, Spanyolország keleti partjainál. 150 kilométer (93 mérföld) van Valencia városától. A Baleár-szigetek közül a harmadik legnagyobb, Spanyolország autonóm közössége. Legnagyobb települése Ibiza városa (katalánul: Vila d’Eivissa vagy egyszerűen Vila), Santa Eulària des Riu és Sant Antoni de Portmany. A legmagasabb pontja, Sa Talaiassa (vagy Sa Talaia) néven 475 méter tengerszint feletti magasságban van.

 • Formentera - Ibiza mellett található a Baleár-szigetek Spanyol Autonóm Közösség része a Pityus-szigetek két fő szigete. Körülbelül 19 kilométer hosszú, területe 83 km2 és körülbelül 10 500 lakosa van. A sziget csak hajóval érhető el Ibiza szigetéről, így viszonylag kevés turista látogatja meg. A sziget viszonylag sík, és minden hely könnyen elérhető kerékpárral.

A legszebb strandok

 • La Concha strand, San Sebastian - A La Concha Beach egy félhold alakú város partja San Sebastian városában, a Baszkföld La Concha öblében, Spanyolország északi részén. A “Concha” nevet rendkívül szabályos alakja adja.

 • Playa de Las Catedrales, Galicia - A Praia das Catedrais Spanyolország északnyugati partvidékén található. Ezt a nevet adta a turizmusnak Praia de Augas Santas. A strand Ribadeo faluban, Lugo tartományban található, Cantabric partján, Ribadeo várostól nyugatra, mintegy tíz kilométerre.

 • Playa del Silencio, Asztúria - Egy ilyen különleges strandnak azonos névvel kell rendelkeznie. Miért hívják Playa del Silenciónak? Valójában Playa d’El Gavieiru néven is ismert, de gyakoribb neve a kevesebb mint festettből származik. A lenyűgöző kőzettömegek természetes ablakpárkányként működnek, megvédve a hullámoktól, és menedéket nyújtanak a nyugodt és csendes vizek számára. Egy földi paradicsom, amelyből kevés maradt, és meg kell védenünk.

 • Ses Illetes, Formentera, Baleár-szigetek - A Ses Illetes a szigettől északra, a Ses Salines Nemzeti Parkban található, és Spanyolország legjobb strandjának, valamint a világ egyik legjobb strandjának számít a világ éves rangsorában. Nagyon hosszú nyelve finom fehér homok. Gazdag víz alatti ökoszisztémájának és természetes környezetének köszönhetően a strandot az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították.

 • Sitges strandjai, Katalónia, Barcelona közelében - Sitges nagyon népszerű úti cél azok számára, akik napsütés és szórakozás céljából Spanyolországba tartanak. Bár ez csak egy kisváros, a tizenhét strand választása nem hagy csalódást a Sitges-i itt töltött tartózkodás ideje alatt végzett tevékenységek megtervezésekor.

 • Nerja, Costa del Sol, Andalúzia - a Costa del Sol település Málaga megyében, Spanyolország déli részén, Andalúzia autonóm közösségben. A comarca La Axarquía része. A Földközi-tenger déli partján található, mintegy 50 km-re Malagától keletre. A muszlim kormány alatt Narixa volt a neve, ami “gazdag forrás”, és a jelenlegi név eredete.

 • La Barrosa, Chiclana de la Frontera, Cádiz - A Chiclana és a La Barrosa csata állítólag a spanyol szabadságharc fontos mérföldkövének számító Playa de la Barrosán zajlott.

 • Tarifa, Cádiz, Andalúzia - Tarifa spanyol önkormányzat az andalúziai Cádiz tartományban. Az Ibériai-félsziget legdélebbi végén helyezkedik el, és elsősorban a világ egyik legnépszerűbb szélturisztikai célpontjaként ismert. A Tarifa a Costa de la Luz partszakaszon található, a Gibraltári-szoroson Marokkó felé.

 • Gandia, Costa Blanca, Valencia - 2020 óta Gandia Spanyolország egyik legnagyobb tengerparti városa, nyarán több mint 200 000 lakosa van, és régiójában a kereskedelem és az idegenforgalom központja. Két fő zóna van, a történelmi emlékekkel, üzleti tevékenységekkel és bevásárlásokkal rendelkező Gandia City és a Gandia strand, ahol a nyári szezonban apartmanokat és nyári rezidenciákat használnak. Bárok és éjszakai klubok a tengerparton koncentrálódnak. Spanyolországhoz hasonlóan az éjszakai élet csak éjfélkor kezdődik.

 • Playa de los Peligros és Playa de la Magdalena, Santander - A strand Santander központjában található, a strand és a Magdalena-félsziget mellett, a Kantabriumi Tengerészeti Múzeum közelében.

Mit kell tudni ezután Spanyolországról

Tudsz mindent Spanyolországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet