Spanyolországi repülőterek listája

  • BCN - Barcelona
  • MAD - Madrid
  • AGP - Malaga
  • VLC - Valencia

Barcelona repülőtér (BCN)

Barcelonai repülőtér. A barcelonai El Prat repülőtér a belvárostól körülbelül 12 kilométerre délnyugatra található. Ez a legnagyobb katalán repülőtér és a második legnagyobb az országban, a híres madridi Barajas repülőtér után. Itt található a Vueling Airlines és a Spainair, amelyek megfizethető jegyeket kínálnak. Az európai és észak-afrikai célállomásokról a legtöbb járat a belföldi útvonalakkal együtt jár ide. Kisebb számú járat Délkelet-Ázsiára, valamint Latin- és Észak-Amerikára irányul.

Madrid repülőtér (MAD)

A madridi Barajas repülőtér Spanyolország egyik légikikötője.

A madridi Adarafo Suarez repülőtér, amely a Barajas kerületben található, nemcsak a spanyol kormány, hanem az Európai Unió pénzügyi injekciói révén fokozatosan bővítette és korszerűsítette, így négy viszonylag nagy terminálból áll. Végül is a negyedik közülük nemcsak lenyűgöző építészeti kialakításával jeleskedik, hanem a világ egyik leghosszabbja is. A transzferbuszok az egyes terminálok között viszik el Önt: megállóik közvetlenül a terminálok előtt vannak. Ha ugyanazon a terminálon másik járatra váltasz, akkor számíts rá, hogy egy teljes 45 percet vesz igénybe. A terminálok közötti mozgáskor két órája van. A Barajas repülőtéren, ahogy általában nevezik, nemcsak a CSA és az Iberia repülőgépei szállnak le, hanem olcsó légitársaságok is, amelyek nagyon megfizethető járatokat kínálnak, köztük a Rynair, az Air Europa és a Smart Wings.

A központ kevesebb mint 12 km-re található. A repülőtér 4 terminállal rendelkezik, ami rosszabb lehet a tájékozódás szempontjából.

Itt található ATM-ek, pénzváltó, üzletek és éttermek.

Malaga repülőtér (AGP)

Málaga Costa Del Sol - Repülőtér kb. 125 km-re található Gibraltártól és 3 km-re Malaga központjától.

Valencia repülőtér (VLC)

Valencia repülőtér. A központ metróval érhető el Valencia repülőterétől.

Mit kell tudni ezután Spanyolországról

Tudsz mindent Spanyolországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet