A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
  2. Biztonságosan hazaviszünk.
  3. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
 Adja el saját túráit
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 Beszéljük az Ön nyelvét
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Kényelmes keresés
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Salamanca (SLM)

Salamancában található Európa legrégebbi egyeteme

Spanyolországban, a Tormes folyó mellett található Salamanca fontos egyetemi városa, az azonos nevű tartomány fővárosa. A város legnagyobb jólétét a 16. században tapasztalta meg. mint Európa legrégebbi egyeteme. A város történelmi központja a gótikus, reneszánsz, barokk stb. Emlékműveivel vonzza a turistákat. Salamanca Európa legszebb Plaza Mayor-jával is büszkélkedhet. A négyzet terejét csillogó paloták és arcade épületek veszik körül, ahol ma pubok, éttermek és kávézók találhatók. A teret számos kiemelkedő személyiség portrével díszítik, mint például Christopher Columbus, Miguel de Cervantes és mások. Sötét után sok zenész, zsonglőr és utcai művész gondoskodik a Plaza Mayor szórakoztatásáról.

A Plaza de Anaya egy másik gyönyörű tér, és ott van egy hatalmas Catedral Nueva is, amely reneszánsz szobrokkal díszítve. A 12. században található Vega Szűz Mária aranyozott szobra, Salamanca védőszentje volt.

A város másik fontos látnivalója a Casa de las Conchas, amelyben ma nyilvános könyvtár található. Érdemes megemlíteni a Capilla de Talavera kápolnát egy érdekes Mudéjar-boltozattal. A Mudéjar stílus a Torre del Clavero-n, a középkori kastély emlékén is megnézhető.

A Salamanca Egyetemet 1218-ban alapították, és gyönyörű épületei Calle Serranos és C. Libreros környékén találhatók. Az egyik legszebb épület az Escuelas Mayores gyönyörű homlokzatával és belső tereivel.

Nemcsak a tenger és a gyönyörű időjárás miatt, hanem a csodálatos látnivalókért is Spanyolországba kell utaznia. Foglalja le repülőjegyét ma kedvező áron, és takarítson meg pénzt! Ma a saját utazás óriási vonzerő, sok előnnyel jár, nem kell a turisták tömegein pihennie, ráadásul nézd meg azokat a helyeket, amelyeket valóban látni akar.Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória