Peru annyi látványos és egyedi látnivalót kínál, hogy az utazás megtervezése kimerítőnek tűnhet - ne aggódjon. Itt találhatóak azok a látnivalók, amelyeket érdemes meglátogatni Peruban.

Macchu Picchu

A legtöbb ember valószínűleg a Machu Picchut vezeti Peruba. A világ új 7 csodájának egyikeként biztosan nem fog csalódást okozni.

A Machu Picchu-ba való vonatozás egyik módja vonat - az inkai vasút. Cuscóban vagy Ollantaytambóban lehet beszállni. A vasút szállítja az utasokat a Sacred Valley táj lenyűgöző kilátására. Emellett ki nem szereti a fenséges vonatozásokat?

Ha meg akar látogatni Machu Picchuba, akkor előre meg kell vásárolnia egy jegyet, amely segít a napi látogatások számának szabályozásában, és ezért korlátozott számú jegy áll rendelkezésre.

Megvásárolhatja őket online a Ministerio de Cultura weboldalon. A jegyoldal csak spanyol nyelven érhető el.

Az időjárás itt nagyon változékony lehet - napos és meleg, de egy ideig ködös és esős. Ne felejtsen el több világos rétegbe öltözni, és hozzon magával vízálló kabátokat és felszerelést.

Titicaca-tó

Az andok hitében Titicaca a nap szülőhelye. Peru és Bolívia között található, ez Dél-Amerika legnagyobb tava és a világ legmagasabb vízi útja. A Titicaca-tó 3800 méterrel a tengerszint felett van. A Titicaca-tó legmélyebb része 300 méter mély, a tó legmagasabb pontja pedig az Isla del Sol-szigeten fekszik, több mint 4000 m tengerszint feletti magasságban. A fényes napok ellentétben vannak a hideg éjszakákkal.

A varázslatos mélykék Titicaca-tó egyesítő és régóta otthona az alpesi kultúráknak.

Paracas

Paracas egy gyönyörű város a tenger mellett.

Limától 4 órára délre található, Paracast pedig egész évben napsütés árasztja el.

Itt található a Paracas Nemzeti Rezervátum, amely magában foglalja Amerika egyik legnagyobb védett sivatagját és a Ballestas-szigeteket. A strand valóban pihentető légkört áraszt, és még inkább érezni fogja a naplementét a csendes-óceáni part mentén. Csak vegyen be néhány sört, élvezze a kilátást és élvezze az egyedülálló légkört.

Nazca, a sivatagban formálódik

Kevesen tudnak a perui Nazca rajzairól.

1930-ban néhány ember felfedezte a Nazca-rajzokat, amikor átrepültek a Nazca-sivatagon. Aztán a geológusokat mélyen érdekelték ezek a rajzok, és megpróbálták megtalálni ezen állandó geoglifák létrejöttének titkát.

A geológusok úgy vélik, hogy ezek a geoglifák sorozatai valószínűleg Kr.e. 400 és 600 között készültek. A legnépszerűbb és legértelmesebb hipotézis az, hogy a rajzokat az emberek vallásos meggyőződésében kellett megalkotni, mint áldozatokat az isteneknek.

Több mint 70 különböző kialakítás létezik. Néhány ilyen rajz meghaladja a 180 méteres távolságot, és mindent bemutat az egyszerű mintáktól és formáktól kezdve a növények, rovarok és állatok jellemzéséig.

Hihetetlennek tűnik, hogy az ilyen egyszerűen elkészített rajzok sok száz éven át fennmaradtak, és néhányan rejtélyes elemet láttak benne. Van azonban természetes magyarázat: a felület kőből, nem homokból készül, és a környéken olyan az éghajlat, hogy gyakorlatilag nincs erózió. A régió száraz éghajlatán egész évben szinte nincs eső vagy szél.

Cusco

Cuscót az univerzum “köldökének” tartották, és az inkák fővárosa volt, amíg a spanyolok fel nem fedezték. Cusco látogatásakor a spanyol építészet és az inkák gyönyörű keverékét tapasztalhatja meg. Ez önmagában megéri az utazást. Ez az Andokban magasan fekvő város kétségkívül olyan város, amelyet még soha nem látott.

Cusco számos történelmi inkai látnivalóval és látnivalóval rendelkezik. Annyian vannak, hogy a várost valójában az UNESCO világörökség részévé nyilvánították.

Mielőtt túrázna az inkák nyomában, vagy ellátogatna Machu Picchuba, töltsön el néhány napot Cusco felfedezésével, amíg a régió nagy magasságához nem igazodik. Cusco 3400 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. A legtöbb látnivaló 15-20 perces sétára található a belváros bárhonnan, a Plaza de Armas közelében.

Szivárvány-hegység

Ez egy színes hegy Peru magas Andokban. Röviden: a színeket a hegyekben lévő ásványi rétegek üledékei képezték, amelyek eróziónak voltak kitéve. A Szivárvány-hegy 3 órás autóútra fekszik Cuscótól, ahol a közelmúltban nagyon népszerűvé váltak az egynapos kirándulások.

A perui hegyi szivárványhegy, más néven Vinicunca-hegy, gyorsan jelentős turisztikai látványossággá vált Peruban, mivel csak néhány évvel ezelőtt fedezték fel.

Ollantaytambo

Ollantaytambo, egy ősi város, az inkai birodalom óta híres régészeti lelőhely, és Peruban, Cusco városa közelében található. Ezt a várost Pachacuti inkák császár építtette és alapította. Ma Peru egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja.

Ollantaytambo gyönyörű városa Cusco várostól 60 km-re északnyugatra, Urubamba tartományban található, amely Peru déli része.

Ollantaytambo csodálatos épületeinek, az inkák birodalmának romjainak és a turizmus lehetőségének köszönhetően világhírű turisztikai célponttá vált a hazai és a külföldi látogatók számára egyaránt.

Ollantaytambo híres úti céljai az Incahuatana és a Princess Baths, a Nap és Mañaracay temploma vagy a Királyi Kamara.

Sacsayhuamán

A Sacsayhuamán az egyik legcsodálatosabb épület vagy erőd a világon. Állítólag a 15. században Pachacutec inkák uralma alatt épült.

Becslések szerint több mint 20 000 férfi nyer ki köveket a közeli kőbányákból, és 20 kilométerrel a cuscoi dombig vitte őket.

Becslések szerint ma Sacsayhuaman megtartja régi struktúrájának csak 40 százalékát. Ennek ellenére az erősség szerkezete legfeljebb 125 tonna.

Sacsayhuaman 2 km-re északra található Cusco főterétől. 3700 méter tengerszint feletti magasságban található.

A Sacsayhuaman 07:00 és 18:00 óra között tart nyitva.

Sacsayhuaman meglátogatásához turisztikai jegyre van szükség Cusco-ból. Egy másik lehetőség a “City Tour” szolgáltatás bérlése.

Huascarán Nemzeti Park

A nemzeti parkot 1975 júliusában hozták létre; szinte a Cordillera Blanca teljes területét lefedi, amely a világ legmagasabb trópusi hegyvonulata.

Területe 34 000 hektár, a tengerszint feletti magasság 3500 m-től a hegyekig terjed, amelyek meghaladják a 6000 m-t (a legmagasabb csúcs Huascaran 6768 m.).

A mély szorosok, a jeges tavak és a változatos növényzet miatt látványos szépségű hely. Medve vagy andoki kondor otthona.

Az éves csapadékmennyiség és hőmérséklet a tengerszint feletti magasságtól függően változik. A 3860 m tengerszint feletti magasságban fekvő Llanganuco-völgyben az éves csapadékmennyiség 120 mm, az átlagos hőmérséklet 7,5 ° C.

1977-ben az UNESCO a Huascaran Nemzeti Parkot bioszféra rezervátumnak nyilvánította, 1985-ben pedig természeti örökségnek nyilvánította.

A hegyekben vagy a nemzeti parkban kirándulhat vagy táborozhat, de más-más nehézségű sziklákra vagy gleccserekre is felmászhat. A síelés vagy a hegyikerékpározás népszerű célpontja is.

Ha meg akarja látogatni, akkor jegyre van szüksége.

Peru legmagasabb hegye, Huascarán

Huascarán Andok hegycsúcs Peru központjától nyugatra. A hófödte hegy teteje 6768 m tengerszint feletti magasságban emelkedik a Cordillera Blanca-ban, a perui Yungay várostól keletre. Peru legmagasabb hegye, népszerű a hegymászók és a turisták körében. 1962-ben lavina volt, amely több falut elpusztított és mintegy 3500 embert megölt. 1970-ben egy súlyos földrengés földcsuszamlásokat okozott, amelyek 10 falut és Yungay nagy részét temették el; emberek tízezrei haltak meg a 20. század egyik legsúlyosabb természeti katasztrófájában.

Mit kell tudni ezután o Peru

Tudsz mindent do Peru-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet