Peruban, az Egyenlítőtől délre három éghajlati zóna van: a sivatagi partvidék, az úgynevezett la Costa, enyhe éghajlattal, felhős és ködös telekkel, kellemesen meleg nyarakkal; Andok zónája, la Sierra, a magasságtól függően többé-kevésbé hideg. Az amazóniai erdő által borított utolsó, nagy keleti terület, la Selva, egész évben meleg és párás éghajlattal.

Hozjon tavasszal és ősszel ruhákat Limába és a partra, tehát pulóvert vagy pulóvert és kabátot. Menjen az Amazonasba laza és könnyű ruhával, vagy hosszú ujjú szúnyogokkal és estére pulóverrel; a legdélibb részén (Puerto Maldonado) és az Amazonas azon részén is, amely a tengerszint feletti magasságban található, esténként hozhat magával pulóvert és kabátot. Az Andok számára, például Cuzcóban, Arequipában és a Titicaca-tóban, mintegy 2500/4000 méteres magasságban, aznapi őszi és tavaszi ruhákkal, de estére pulóverrel, meleg kabáttal és sapkával is felvértezheti magát. Ne felejtsd el a fényvédőt és a túrabakancsot. A legmagasabb csúcsok eléréséhez hozzon magával kabátot, sálat, kesztyűt, meleg csizmát.

Egyetlen alkalmat sem találunk, amikor egész Peru kínálja a legjobb időjárást. Valójában az Andok régióiban és az Amazonasban a legjobb idő a tél folyamán a déli féltekén (júniustól augusztusig), míg a part mentén ebben az időszakban hideg, felhős és ködös idő van. A tengerpart és Lima mentén a meleg és napsütéses idő megtalálása a legjobb időszak decembertől áprilisig, a legjobb idő pedig január és március között.

Időjárás Limában

A fővárosban, Limában alapvetően soha nem esik. Télen, júniustól szeptemberig az ég szinte mindig felhős, még ha nem is esik, köd van, amely nedvességet teremthet a földön. A hőmérséklet enyhe, maximuma 18/20 ° C körül van. A minimális értékek csak néhányal alacsonyabbak, de a napfény hiánya és a magas páratartalom miatt a főváros lakói hidegnek érezték magukat, azért is, mert gyakran fűtetlen házakban élnek.

LIMA

Nyáron, decembertől áprilisig, gyakran süt a nap, legalább délben és délután, főleg februárban és márciusban, míg a kora reggeli órákban köd is előfordulhat. A hőmérséklet kellemesen meleg, a maximális hőmérséklet január és március között 26 ° C körül mozog.

Lime-ban a tenger soha nem túl meleg, bár januártól márciusig elfogadható a 22-23 ° C körüli úszáshoz.

Mit kell tudni ezután o Peru

Tudsz mindent do Peru-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet