A Flymeto regisztráció előnyei
 1. Biztonságosan hazaviszünk.
 2. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
 3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Adja el saját túráit
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Készítse el útiterveit
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Medellin (MDE)

Kapcsolat a természettel
Nyaralás Costa Ricán
Közép-Amerika és a Karib-térség · Costa Rica
Feb 17, 2021 3 min
Bővebben ..
Veteránok Kubában
Kuba - kirándulás veteránok számára
Közép-Amerika és a Karib-térség · Lopáshoz
Jul 22, 2019 3 min
Bővebben ..
Gyönyörű Grúzia
Grúzia és titkai
Ázsia · Grúzia
Apr 12, 2016 2 min
Bővebben ..

Pablo nélkül a Medellin már biztonságban van

Ebben az évben 24 év telik el Pablo Escobar, az emberi történelem legerősebb narkobaronjának meggyilkolása óta. A kolumbiai Medellinben született és halt meg, és az 1980-as években egy olyan kábítószer-birodalmat irányított, amelynek nincs verseny a szervezett bűnözés területén. Szeretett városának olyan hirdetést tett, hogy mindenki inkább elkerüli azt egy ívben. A turisták mindenekelőtt. És nekik volt miért. Évente 9363 gyilkossággal Medellín az 1990-es évek elején volt a világ egyik legveszélyesebb városa.

Tekintettel arra, hogy lakosságának felével több, mint Prágában, az összehasonlítás visszatartó ereje - egy fővárosunkban meggyilkolt 234 ember meggyilkolt Medellinben. A fegyveres támadások és az utcán elkövetett erőszak mögött a narkók és a biztonsági erőkkel vagy egymással versengő kábítószer-kartellekkel folytatott küzdelmek voltak. A fegyverharcok napi rutin volt, és a civilek életét határozottan nem vették figyelembe. A helyzet még rosszabbá tette, hogy menekültek ezreit kerestek menedékhelyre Medellinben, amelyet a marxista FARC gerillák kiszakítottak otthonukból. De Escobar halála mindent megváltoztatott.

Medellin - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - DC_Colombia
Flymeto - Joel Carillet
Flymeto - Dekaro
Flymeto - nicolas de corte | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Dél-Amerika?
 1. A legjobb utazási partnerekkel dolgozunk.
 2. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
 3. Biztonságosan hazaviszünk.
 Készítse el útiterveit Ossza meg ajánlatait barátaival 500 millió repülés 10 másodperc alatt
istockphoto.com

Az elmúlt 20 évben a gyilkosságok száma 60% -kal esett vissza, és Kolumbiában a város büszkeséggel büszkélkedhet. Hogy történt? Megnyerték a medellini rendõrség kemény munkáját - a biztató jelentések komoly beruházásokat vonzottak a városba a tömegközlekedés fejlesztésébe. A felvonók használata a város távoli részeinek a központhoz történő csatlakoztatására korlátozta a bűnöző bandák hatalmát a veszélyes kommánokban. De Medellin nem felejti el a sötét múltat. A Narcos film sorozat turistáit és rajongóit viszi az összes idők legfélelmetesebb kábítószer-főnökéhez kapcsolódó helyekre.

Tematikus park épült az Escobar hátsó udvarában

Medellintől kb. 150 km-re keletre a bolygó egyik leggazdagabb embere építette a pompás hacienda Nápolés-t. A látványos ház mellett úszómedencékkel, privát repülőtérrel, versenypályával és még elefántokkal és más egzotikus állatokkal ellátott állatkertben épült, 20 négyzetkilométeren. És ugyanúgy, ahogy egy sikeres üzletember irodájában megtalálja az első megkeresett shillingjét, a narkobaron kiállított valamit, ami az első nagy sikerét jelképezi. A kapu feletti Piper PA-18 Super Cub másolata emlékeztet bennünket az első kokainszállításról az Egyesült Államokba.

Escobar halála után az ingatlan egy ideje hanyatlásba esett, és a házat és minden hüvelyk földjét ezerszor fordították Escobar pénzkeresők. A vízilók menekültek, vadon mentek és elterjedtek a környező tavakból folyókba, és támadásaik a helyi halászok békés meditációját kezdték elindítani. Az ingatlan tulajdonjogát 2006-ban a kolumbiai kormány átruházta, amely 8 évvel később bérelt egy magánvállalatnak. A környéken fekszik a Parque Tematico Hacienda Napoles . Az Escobar idejéből fennmaradt állatok és dinoszauruszok szobrai vízi látványosságokkal, szafarival, akváriummal és a kolumbiai Cueva de los Guácharos Nemzeti Park barlangjainak másolataival maradtak. Escobar kúria romjai, köztük egy elhagyatott luxusautók gyűjteménye, a közelben vannak és továbbra is szabadon elérhetőek.

Nézze meg, hogy néz ki a hacienda most, és hogyan Escobar idején:

Négycsillagos börtön kilátással (készítette Pablo)

A második luxusház, amellyel a Medellini kartell rettegetett feje kapcsolódik, szintén a városon kívül található. A La Catedral börtönről beszélünk, ahol Escobar azt tervezte, hogy élvezze abszurd büntetését. Így volt - miután nagylelkű cselekedetekkel megnyerte a város szegény embereinek szívét, Escobar megpróbálta személyesen belépni a politikába, nemcsak tökéletesen működő “Platón Plomoért” módszerén keresztül. Az “ezüst vagy ólom” azt jelentette, hogy a tisztviselők és a végrehajtó hatalom megválaszthatta, hogy vesztegetést vagy golyót részesít-e előnyben. A politika mögött ugrott, amikor Escobar húzta a húrokat, de a maffiafõnöknek továbbra is nyilvánosan el kellett fogadnia magát.

Ezért a Szenátusba indult, ahonnan valódi kokainüzlete miatt kiutasították. Az ördögi Escobar úgy döntött, hogy megmutatja, milyen érzés azt állítani, hogy tiszteletben tartják a gonoszt, és elkezdett a véres terror. De amint letette a nagylelkű védőszemély arcát, el kellett menekülnie a törvénytől. És nem tetszett neki. A Medellin és polgárai ellen elkövetett erőszak tehát olyan mértékig terjedt el, hogy arra kényszerítette a kormányt, hogy tárgyaljon. A város és életének pusztulását csak akkor ér véget, ha teljesíti a feltételeit. Ezután irgalmasan megengedte a kormánynak, hogy kijelentse, hogy ez végre esett, és szimbolikus öt év börtönre ítélték. Megemlítette, hogy nem fogja levenni egy szokásos létesítményben - építené a sajátját, és maga telepíti az őröket.

Medellin - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - DC_Colombia
Flymeto - SPQR_M
Miért utazna velünk ide Dél-Amerika?
 1. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
 2. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 3. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
 Kényelmes keresés Készítse el útiterveit Beszéljük az Ön nyelvét
istockphoto.com

A börtönét a hegyekben 2000 méter tengerszint feletti magasságban építette, lélegzetelállító kilátással a szeretett Medellinre. Emlékezett rá egy biliárdteremmel, egy kis kaszinóval, egy futballpályával és egy menekülési alagúttal. Itt egy csomó mesebeli férfival telepedett le, vidáman fogadta a látogatókat, partikat tartott, és nem korlátozta a rács mögött tartózkodását - éppen ellenkezőleg, megóvta őt a versengő kartellek merényleteitől. Az idill véget ért, amikor továbbra is kokainbányát vezette a börtönből, ráadásul több munkatársát kínozta és meggyilkolta 13 hónapon belül a falai között. A kormány már nem tudta becsukni a szemét bűncselekményei ellen, és Escobarot arra kényszerítették, hogy elmeneküljen a saját börtönéből.

Nézze meg, hogyan nézett ki:

2007 óta itt szerzetesek élnek, próbálják jó cselekedetekkel megtisztítani a hely folyadékát. Van egy könyvtár, egy kápolna, egy emlékmű Escobar áldozatainak, és az ajtó nyitva áll a fogyatékkal élők számára, akiknek nincs forrása az élethez és a kezeléshez.

Megölték a saját születésnapján

A nem zavaró kétszintes házban a kábítószer báró elrejtette életének utolsó napjait. Tudja, hogy az anyák miként teszik a szíved, hogy mindig elmondhassák a családodnak, ha jól vagy? Ne tedd ezt, ha 15 hónapja futsz, és 5 millió dollár jutalmad van a fejedre. A rendõrség gyanús számú hívást észlelt Los Olivos-tól. 1993. december 2-án volt, és Pablo ünnepelte 44. születésnapját. Azt is meg akarta osztani a napjával a családjával, de véletlenül elhallgatott egy telefonhívást, ám a biztonsági erők rejtették helyét és körülvették őt. Escobar az ablakon át menekült a tetőre, ahol megölték. Még mindig vannak spekulációk arról, hogy ki lőtt egy halálos golyót. A hivatalos változat szerint a kolumbiai rendõrség volt. Egy másik változat szerint egy mesterlövész-külön egységet, a Delta Force lövöldözött. És azok, akik Pablo méltóságteljes végét kívántak, beleértve testvéreit és fiát is, azt hiszik, hogy lelőtte magát.

Lehetséges, hogy azok a fényképek, amelyek megerősítették a “sebezhetetlen” bűnöző hosszú idejű vadászatának végét, azonnal körözötték a világot. A győztes legénység büszkén pózol trófeájával - egy pocsolyás ember végtagja, csupasz köldökkel. “De valóban?” - kérdezik ugyanazok az emberek, akik soha nem egyeztek meg Elvis halálával, abban a reményben, hogy mindkét király inkognitóban él önmagában vagy a Marson. És a világ vállat von, mert Gabriel Garcia Marquez földjén a valóság még mindig kissé varázslatos tulajdonságokkal rendelkezik. Fogadj, hogy bármi történhet itt. Tényleg tét - a szóban forgó ház 45-94 házszámmal rendelkezik. Ebben a városban úgy gondolják, hogy míg Escobar nem hozta meg ezeket a számú boldogságot, addig fizetni fog valakinek. Azt mondják, hogy a lottó harcol értük.

Utolsó pihenés a virágvízben

Az Itagüí temetőben egy olyan helyet talál a pálmafák árnyékában, ahol a narkobaron a családja és a Citron, az utolsó testőr, aki a végéig hűséges neki, mellett pihen. Azt mondják, hogy a sír állandóan friss virágokkal van bélelt, és itt általában gyászoló polgárokat talál. Az Escobarnak továbbra is számos követője van a városban, akik arcában látják a legerősebb maffiosót, csak Robin Hood nemes vonásait. Pablo átvette a gazdag és kokainfüggő gringakat - és a szegényeket az amerikaiak kihasználták a kolumbiakat. Vörös téglából épült házak nagy részét építette, amelyekben a legszegényebb lakosoknak nem kellett fizetniük bérleti díjat vagy díjat. Számos kórházat, templomot és parkot épített, és új játszóteret rendezett kedvenc sportcsapatának.

De azok az útmutatók, akik Medellin lépéseit követik, sokkal lenyűgözőbb listát adnak brutális tetteiről. Amikor Escobar rájött, hogy súlyos magatartása és megvesztegetése ellenére a kormány nem akarja őt a politikában, utasította a várost, hogy érezze a dühét. Az 1980-as évek végén pokolba jutott Medellinben, beleértve utcai robbantásokat, repülőgép-robbanásokat és politikusok, köztük az elnökjelölt meggyilkosságát. Összességében terrorja mintegy 4000 életet követett el, és senki sem számít a kokainfüggőség áldozatainak.

Hova vezet Pablo pályái?

Most Medellinben nem kell aggódnia a kameráid vagy a csupasz életeid miatt. Kövesse Pablo Escobar lépéseit az egyik kalandirodával. Vezetett túrák több órát és egész nap tartanak, attól függően, hogy csak a városban vagy azon kívül történnek-e. Az egyik ügynökség felár ellenében nagyon bizarr és ellentmondásos felépítést kínál - megismerkedhet Escobar testvérével a turné során. Roberto kezet fog veled, képet készít és beszélget. A Medellin kartell volt könyvelőjének, aki a kokain forgalmazásáért volt felelős, és amelynek vezetője több millió dollárt kapott, állítólag a HIV-pozitív polgárok számlájának megvizsgálásából származó összes pénzbe kerül. Hogyan lehetséges, hogy egy ilyen személy nagyjából el tud mesélni testvéreiről a Netflix egymilliárd dollárral szembeni perelése között?

Számos kolumbiai és medelliniek sértik a turisták érdeklődését Escobara iránt. Nem kérdezték, hogy az összes Escobar áldozatának túlélõi elõtt lelkes tömegeket gyűjtsönek kabalájuk pólójában. Számukra a bajuszos macho továbbra is nyitott seb. Az áldozatok családjainak feltett kérdése: “A tabloid hype és a sorozatok hősökké teszik a legnagyobb kábítószer-csempészt?” A legtöbb utazásszervező ellenzi. A narkobaron nyomában nem jelentkeznek tartós együttérzésből, ám így rettegésüket soha nem szabad elfelejteni, és a nemzet legyőzi a kokain királyának megbélyegzését. Az útmutatók között gyakran találhatók azok a korábbi rendőrök, akik az 1980-as években aktív szolgálatban voltak. Minden túra emlékeztet bennünket a múltbeli hibákból való tanulás fontosságára a jövőbeli hibák megelőzése érdekében.

Medellin - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - Pablo nélkül a Medellin már biztonságban van
Flymeto - Pablo nélkül a Medellin már biztonságban van
Flymeto - Pablo nélkül a Medellin már biztonságban van
Flymeto - Pablo nélkül a Medellin már biztonságban van
Flymeto - Pablo nélkül a Medellin már biztonságban van
Flymeto - Pablo nélkül a Medellin már biztonságban van
Miért utazna velünk ide Dél-Amerika?
 1. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
 2. A legjobb utazási partnerekkel dolgozunk.
 3. Erős ügyfélszolgálat.
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül Adja el saját túráit 500 millió repülés 10 másodperc alatt
Holgs, Jcarillet, Joel Carillet, Holgs | istockphoto.comKapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória