Írtunk néhány tippet Önnek, amelyeket érdemes megnézni Oroszország látogatása során.

Tippek érdekes moszkvai helyekre

Moszkva látogatása során ne felejtse el meglátogatni ezeket a leghíresebb látnivalókat és helyeket:

Hermitage

A Hermitage Oroszország egyik legnagyobb múzeuma. A műgyűjteményeket II. Katalin alapította. Nagyszerű a 18. század közepén. A gyűjteményekben található nagy számú tárgy miatt a szobrok, festmények, porcelán és más típusú művek csak egy részét állítják ki állandóan. És összesen 350 teremben és hat osztályon. A látogatókat Vincent van Gogh, Rembrandt, El Greco és mások festményei vonzzák.

A múzeum hat épületben található, köztük a Téli Palota, az orosz császárok egykori székhelye, amelyek közül öt nyilvános.

A múzeumba való belépés drágább a külföldi látogatók számára, mint az orosz lakosok számára. A belépés azonban minden hónap első csütörtökén ingyenes, naponta ingyenes a gyermekek és a diákok számára. A múzeum hétfőn nem tart nyitva.

Vörös tér

A Vörös tér Moszkva központjában található. Ez egy nagy tér, de amely körül szinte nincsenek lakóházak. Az egyik oldalát a Kreml fala, a másikon a GUM áruház határolja. A másik oldalon emelkedik a Boldog Vaszilij ortodox temploma, amelyet a 16. században építettek a tatárok vereségének tiszteletére. Minden, ami valaha is történt a 20. században, és ahol szükséges volt, hogy ott tömegek jelenjenek meg, minden Moszkvában, a Vörös téren történt. A katonai felvonulásoktól a párt- és állami tisztviselők nyilvános temetéséig. Végül is V. I. Lenin mauzóleuma, a puccs vezetője, amely 1917-ben megdöntötte a demokratikusan megválasztott kormányt és megalapozta a proletariátus diktatúráját, szintén a Kreml falának része. A szocializmus napjaiban minden moszkvai utazás szerves részét képezte a mauzóleum látogatása, és a Vörös téren kígyó tekert fel, akik a rendőrség felügyelete alatt arra vártak, hogy soruk lehajoljon vezetőjük előtt.

Kreml

A nagybetűs Kreml orosz fejedelmek, cárok, pártok és kormányok székhelyét jelenti a 20. században. Ez egy kastély - a világ egyik legnagyobb erődítménykomplexuma, amelyben a széles Oroszország uralkodói parancsokat adtak ki, és megértőik a lakosságot engedelmességre kényszerítették. A Kreml székhelye jelenleg Oroszország.

A Kreml hatalmas és hatalmas. Számos templom található benne, például az Uspensky együttes, a Szűz Mária Angyali üdvözlet, Gábriel arkangyal, Nagy Iván harangtornya és a múzeum (Kreml fegyvertár). A cárok síremlékei az arkangyal templomban találhatók. Az egész Kreml erődítményekkel van kirakva, több mint 2 km hosszúak, a 20 torony között található a híres Spaszkaja-torony. Az épületek a híres szenátusi épület, a Katonai Akadémia és az úgynevezett Kongresszusi Palota. Ma a Kreml elérhető és az UNESCO világörökség része.

Szent Bazil-székesegyház

A Szent Bazil-székesegyház az orosz építészet fontos műemléke, és része a kulturális világörökségnek. Moszkvában, a Vörös tér délkeleti oldalán található. Építészete szimbolizálja Oroszország kapcsolatát Európával és Ázsiával. A templom 1555 és 1560 között Szörnyű Iván parancsára épült, emlékeztetve a kazany kán felett aratott győzelemre.

A templom nyolc, többé-kevésbé különálló templomból áll, jelképezve a Kazanért folytatott döntő harc egyes napjait. A templomok közül négy tengelyirányú, négy másik köztük található.

Az egyházak orosz nevet viselnek

 • Szentháromság
 • Nyikolaj Velikoretsky
 • Jeruzsálem bejárata
 • Kipriana és Ustiniji
 • Trjoch patriarchov Konstantinopolskych
 • Aleksandra Svirskovo
 • Varlaama Chutyňskovo
 • Grigory Arhyonskovo

Uspenskij soubor

A moszkvai látogatók megtalálják ezt a templomot a Kremlben. Ez az egyik legnagyobb és legrégebbi ortodox templom. Szűz Mária mennybemenetele ünnepének szentelték. Az olasz Fioravanti építtette 1479-ben. Az orosz cárok koronázására a templomban került sor.

Megváltó Krisztus temploma

Ez a templom a 19. században épült a lebontott Alekszejevszkij kolostor helyén a Napóleon felett aratott győzelem emlékére. Kereszt alakú alaprajza megegyezik a váll hosszával. A kupola és a kereszt magassága 103 méter. A templom a koronázás helyszíne volt, itt nemzeti ünnepeket tartottak. A 20. században lebontották, de 2000-ben visszaállították eredeti formájában. Ma ez a világ legnagyobb ortodox temploma.

Kozmonautikai Múzeum

A múzeum a Béke sugárúton áll, és 1981-ben, Jurij Gagarin első járatának 20. évfordulóján alapították. A kiállításon láthatók az űrhajók részei, az építési tervek és az űrhajósok személyes tárgyai. A kiállítások között a látogatókat például Gagarin szkafander, lunochod vagy a Sputnik modell érdekli.

Arbat utca

Az Arbat Moszkva egyik legrégebbi utcája. Jelenleg egy kicsit több mint egy kilométer hosszú gyalogos zóna húzódik a történelmi központban. Az utazók számos luxus éttermet, üzletet és látnivalót találnak. Ez a hely jelentős számú olyan művészhez és íróhoz kapcsolódik, akik itt éltek és dolgoztak, vagy akiknek munkájában Arbat jelentős helyet foglal el.

Bolsoj Színház

Grand Theatre - ez az egyik leghíresebb opera- és balettszínpad. Az együttes 1825 óta ad otthont az együttesnek, és minden nap színházi előadásokra kerül sor. Az előadás iránti érdeklődés miatt a jegyek gyakran szűkös árucikkek, ezért szükséges őket hosszú időn belül megrendelni.

Park Pobědy

A Látogató felismeri a Győzelem parkját a magas Győzelem oszlop mellett. A cseh megfelelője lehet a Victory Park. Az egész terület a Poklonnaya-dombon fekszik, és a második világháborúban elért győzelem tiszteletére épült. A Győzelem Múzeum is nyitva áll a parkban

Moszkva metró

Egy moszkvai látogató sem hagyhat ki egy utat a moszkvai metróval. Ez körülbelül nagy közlekedési szerkezet, amely 180 állomást és mintegy 300 km vágányt tartalmaz. Metró 1932-ben kezdte meg építkezését Moszkvában, és építészeit a földalatti ihlette kifutópálya Londonban. Az első szakaszt 1935-ben nyitották meg. A pályák nagy része alatt vezet országok, a metropolisz szélén némelyik a föld felett van. A központ alatt alagutakat tárnak fel és az állomások többnyire háromfolyosósak. A mozgólépcső kimenetei kapcsolódnak a felülethez. BAN BEN szakaszok a város szélén, az alagutakat feltárják és sekélyen a föld alatt helyezkednek el. A legrégebbi állomások díszítése nagyon mutatós, az állomások falát díszítő kövek szegélyezik, a világításhoz pedig nagy csillárokat használnak.

Lomonoszov Egyetem

A Lomonoszov Egyetem a legrégebbi orosz egyetem. A Lenin mezőkön található, épületének tipikus alakja emlékeztet Praguerékra a Dejvicei Hotel Internacionalot. Az egyetemet 1755-ben alapították, első rektora Mihail Vasziljevics Lomonoszov természettudós volt. Eredetileg az egyetemnek három szakterülete volt - filozófia, jog és orvostudomány, és születendő származású hallgatókat kellett ott oktatni.

Jelenleg az egyetem 40 karral rendelkezik, és több mint 30 000 hallgató és további 15 000 hallgató tanul itt. 2015-ig 11 iskolai végzettség nyerte el a Nobel-díjat.

Tretyakov Galéria

A Tretyakov Galériában a látogatók az orosz képzőművészet legnagyobb és leghíresebb gyűjteményeit találják meg. A főépület a Vörös tértől délre található, és Tretjakov kereskedő alapította 1856-ban. A galéria a 11-17 közötti ortodox ikonokat mutatja be. században - például Andrej Rublev Szentháromsága vagy az Istenszülő Vlagyimir Ikonja. Fontos orosz festők festményei, akik vásznukon megörökítették a táj és az egyszerű emberek szépségét, a XIX. Něstěrov és Rerich művei a 19. és 20. század fordulójáról származnak. Szintén megtekinthetők azok az 1917 után készült műalkotások, amelyek a szocializmus korszakát ünneplik.

Puskin Állami Szépművészeti Múzeum

A moszkvai Európai Művészetek Múzeumát Puskin Állami Szépművészeti Múzeumnak hívják. Az érdeklődők a Megváltó Krisztus székesegyház közelében találják meg. Az épület egy ősi templom alakú, a homlokzat mentén jóniai oszlopsorral. Az üvegtetőnek köszönhetően rengeteg nappali fény van a kiállítótérben. Festmények, szobrok, rajzok, iparművészet, fényképek és régészeti tárgyak gyűjteményei vannak az ókortól a 20. századig. Ősi szobrok és mozaikok gipszmásolatainak gyűjteményén alapultak. A háború után a hadizsákmányként kapott gyűjtemények egy részét a múzeumban helyezték el, amelyek egy részét később visszaadták. Például Priam kincse itt maradt. A múzeumban számos reneszánsz festmény is található, vannak francia impresszionisták is.

Oroszország látnivalói

Oroszország gazdag műemlékekben. Köztük főleg egyházi épületek, majd paloták és kastélyok, ahol Oroszország uralkodói tartózkodtak. A legtöbb műemlék nagyvárosokban és környékükön található, mások szétszórtan helyezkednek el a tájon - különösen ott, ahol volt mocipánok nyári és egyéb lakhelyei voltak. Többségük gyönyörűen helyezkedik el a környező tájban, és az egész úgy néz ki, mintha mindig oda tartoznának.

cári falu

A Tsarskoye Selo lenyűgöző kastélykomplexum Szentpétervártól délre található. Ide tartozik az Jekatyerininszkij bíróság és más kisebb épületek, például az Új Sándor-palota. A palotákat a 18. században építették, és kiterjedt kertekben helyezkednek el.

Jekatyerininszkij (Katalin) palotáját egy magaslaton építették. Itt jött létre egy barokk mű, amelyet a császárné édesanyjáról, I. Katalinról nevezett el. A kastély kék-fehér homlokzattal rendelkezik, oszlopokkal díszített, a tető aranylevelekkel borított. A palota báloknak, álarcos partiknak és fontos állami találkozóknak adott otthont. A látogató hatalmas, akár 300 méter hosszú aranyozott termeket talál. A déli szárnyban található a Nagy, Lyon, kínai és arab csarnok, az Ezüst szoba és a Kavalerskaya étkező. További szárnyak a Borostyánszoba és a Képcsarnok, ahol több mint száz vászon található a 17. és a 18. század európai mesterei részéről.

A szomszédságban hozták létre Tsarskoye Selo városát. Jelentős, hogy itt tanult Alekszandr Puskin mellett.

Szentpétervár

Szentpétervár Moszkva után a második legnagyobb orosz város. A 18. század elején Nagy Péter cár alapította, aki kiszáradt mocsarakra és több mint 40 szigetre építette a várost, amelyeket ma hidak kötnek össze. A város ablaka volt Európába. Nagy Péter a tengerhez való hozzáférése miatt választotta a helyet.

Szentpéterváron ma körülbelül 5 millió lakos él.

Téli palota Szentpéterváron

A Téli Palotát barokk stílusban építették a 18. század második felében Szentpéterváron. Eredetileg orosz cárok téli rezidenciájaként használták. Elkészítésekor a város legnagyobb és legpompásabb épülete volt. Három emelete színes homlokzattal rendelkezik, 23,5 méter magas, homlokzata 200 méter hosszú.

A palotában több mint ezer szoba található, köztük a tróntermek, amelyeket a cár fontos események és közönség számára egyaránt használt. A palotának több kápolnája is van, amelyek nagyon gazdagon díszítettek. A további termek közé tartozik a Katonai Galéria és az Sándor-terem. Ma a Téli Palota az Ermitázs-gyűjtemények fő épülete.

Petérgof palota

Cseh Petrodvorec. A palotát a kúria mintájára gyakran “orosz Versailles-nak” nevezik francia királyok. Központja a barokk nagy palota, amelyben a látogatók vonzza a Tróntermet. A komplexum további épületei közé tartozik a Monplaisir palota és a Marli palota.

A parkban több mint száz szökőkút található. A nagy kaszkád számos szökőkútból, 3 vízesésből és több száz szoborból áll. Középen Sámson szobra, aki megöl egy oroszlánt. További egyedi jellemzők: az Arany-hegy kaszkádjai, a Sakk-hegy, a római szökőkutak és a Nap-kút. A palota és a parkkomplexum területe meghaladja a 800 hektárt.

Novgorod történelmi központja

Novgorod, ősi város Oroszország nyugati részén, Szentpétervártól délkeletre található. Ez az egyik legrégebbi orosz város, története 859-ben kezdődik. Novgorod történelmi emlékei a kijevi Ruszhoz kapcsolódnak. A városban számos ősi épület található, amelyek közül a leghíresebb a novgorodi gyermek és Jaroslav udvara.

Novgorodi Gyermek, egy kastély / Kreml, a folyó felett egy dombon áll. Szabálytalan ovális alakú, falai csaknem 1,5 km hosszúak, kőből és téglából épültek. Minden erődtorony öt-hat emeletre van osztva, amelyeket egy fából készült lépcső köt össze. A kastély területén templomok és egyéb műemlékek találhatók, fontosak a 1050-től származó Szent Szófia-templom és a 15. századi templomok: Andrej Stratilat és Szergej Radonezszkij. Vannak vízkapuk és ékszerdobozok is.

A Jaroslavův dvorec egy történelmi építészeti komplexum a város egykori piaci részén. Voltak boltok és magtárak. A folyó mentén számos dokk volt, ahol kereskedelmi hajók voltak kikötve. Az udvaron templomok is vannak, például a Szent templom Miklós 1113-tól, a piacon lévő Paraskjeva Pyatnica-templom és márgában Keresztelő Szent János-templom. A templomi emlékek mellett vannak más fontos épületek is, például a torony kapuja és a játéktermek. A várostól néhány kilométerre található a kolostor Szent. György, amelyet 1030-ban alapítottak

Vlagyivosztok városa

Vlagyivosztok a Távol-Keleten található, a Csendes-óceán partján, a KNDK-határ közelében. Ez a Primorsky Krai központja és egyben a Transzszibériai autópálya utolsó állomása, amelynek története viszonylag rövid - csak 1860-ban építették stratégiai kikötőként. A lakosok különleges légkörrel rendelkeznek, és elegendő érdekes helyet kínálnak a turisták számára, hogy legalább néhány napig ott tudjanak maradni. Ennek fő oka a városközpont, ahol történelmi épületek és sugárutak találhatók. A látogatók a leglátogatottabb óceánium, a Pokrovsky Park és a Mount Eagle’s Nest. Az Ilja Muromec emlékműve, Miklós herceg diadalíve és a Vlagyivosztok erőd történelmi jelentőségű.

Kolomenskoye Múzeum

A Kolomenskoye egy szabadtéri múzeum, Moszkva külvárosában, a Moszkva-folyó fölötti dombon. Században itt épült az Úr mennybemenetele temploma. Sok más fontos épület és egy kiállítási erdőpark is található. 1923-ban Oroszország egész területéről ide költöztették a történelmi építészet példáit, és népszerű és gyakran látogatott szabadtéri múzeumot építettek. A hely népszerű kirándulóhely, itt különféle kulturális és társadalmi események zajlanak.

Természet és kirándulások Oroszországban

Oroszország természetes szépséget kínál. A hegyek iránt érdeklődők a Kaukázusba, a tajga és a hatalmas erdők iránt érdeklődők Szibériába mennek. Nagy kalandokat vállalhatnak azok, akik hajójegyet vásárolnak, és néhány napot elutaznak a központtól távol eső folyón. Megnézhetik a gazdák, az egykori kolhoztagok mindennapjait, átélhetik a falu ünnepeit és a falusiak apró örömeit.

Sok látogatót Bajkál, a világ legmélyebb tava is vonz.

Bajkál tó

A Bajkál a világ legmélyebb tava. A hegyek között található, és megközelíthetetlen tajga veszi körül. A tó látogatói leginkább a nyugalmat és a gyönyörű táj látványát értékelik. 336 folyó és patak folyik Bajkálba, a tó 27 szigete van. 50 halfaj él itt.

A Bajkál-tó egyedülálló ökológiai rendszer, amelyet szigorúan védenek. A partján fekszik Szlyadanka, Bajkálszk és Babuskin.

Wrangel-sziget

A Wrangel-sziget a Jeges-tengeren található, mintegy 140 km-re Oroszország partjaitól, a Csukcsik és a Kelet-Szibériai-tenger határán.

Jegesmedvék, fókák, rozmárok és sarki rókák élnek itt. Nyáron itt fordul elő sok madárfaj. A sziget partján bálnák és fehérek láthatók. Wrangelé A sziget az utolsó hely a világon, ahol Kr.e. 2500 - 2000-ig már kihalt mamutok életben maradtak.

Daurská Természetvédelmi Terület

A Daursky természetvédelmi terület Zabaykalsk délkeleti részén, Kelet-Szibériában. 1987-ben alapították a madárfészkek védelmére. A puszták, vizes élőhelyek, erdők és tavak területe 45 790 ha.

Kamcsatka-félsziget

A Kamcsatka-félsziget a Távol-Keleten található, hal alakú. Több mint 1200 km hosszú (kb. Megegyezik Új-Zélanddal), ami azt jelenti, hogy az éghajlat nagyon változatos, más a parton és a szárazföldön, más a déli és az északi. Mivel a félszigetet a tenger veszi körül, a tél hóban gazdag, a nyár pedig hideg.

A főváros Petropavlovszk-Kamcsatszkij. A félsziget nagy része vulkánokból áll, középen egy nagy völgy húzódik, amelyen keresztül folyik a Kamcsatka folyó, és ahol gejzírek találhatók. 29 aktív vulkán található, amelyek közül a legmagasabb a 4750 méter magas Klucsevszkaja.

transzszibériai vasút

A Transzszibériai vasút a leghosszabb vasútvonal a világon. 9288 km hosszú, Moszkvából Vlagyivosztokig vezet. III. Sándor orosz cár uralkodása alatt épült. Az út 6 napot vesz igénybe.

Kurská kosa-sziget

A Kurzus egy homokos félsziget, amely a Balti-tenger keleti csúcsán található. Keskeny, kissé hajlított szivárvány alakú, és elválasztja a Kurszki-öblöt a Balti-tengertől. A félsziget hossza 98 km, szélessége 400–3,8 km. Déli része Oroszországhoz tartozik, Észak-Litvánia.

Az egész kasza mentén számos nagy, 30–40 m magas homokdűne emelkedik, amelyek nagy részét erdők borítják.

Altáj-hegység

Az Altáj Oroszország és Szibéria egyik legszebb, természetesen leggazdagabb és legjobban megőrzött területe. Ez egy nagyon változatos jellegű hegylánc, amelynek területe összehasonlítható Csehországgal. Az Altaj név a mongol Altanból származik (aranyhegyek) - ez jelzi az arany jelenlétét a helyi sziklákban. Az Altaj hatalmas volta miatt három részre oszlik:

 • Ruský Altaj
 • Mongol Altáj
 • Gobijský Altaj

Kaukázus

A Kaukázus egy hatalmas hegyfal Délnyugat-Ázsiában a Fekete és a Kaszpi-tenger között, amelynek hossza 1200 km. Egyes földrajzkutatók északi lábát vagy fő gerincét tartják Európa és Ázsia határának. A Hold szemközti oldalán található Montes Kaukázus a Kaukázusról kapta a nevét.

A görög mitológia szerint Prometheus Diem, akit később Héraklész szabadított fel, erre a hegyre akadt.

Oroszország legmagasabb hegye

Oroszország legmagasabb hegye az Elbrus, amely északra húzódik a kaukázusi gerinc oldalán. A Kaukázus magas hegyvidéki hegység, nyers éghajlattal és szinte érintetlen természettel. Csak nagyszerű rajongók és hegymászók, akik jó testalkatúak és a túléléshez elengedhetetlenül szükségesek, nézik a hegyet. Ha nem kell feljutni a csúcsra, sok gyönyörű kilátás nyílik, ahonnan megnézheti a kaukázusi természeti táj érintetlen szépségét.

Elbrus

Az Elbrus egy inaktív vulkán, amelynek két csúcsa van (nyugati 5642 m tengerszint feletti és 5621 m tengerszint feletti magasságban). Mindkét csúcs távolsága 1500 méter. A vulkán lejtőit gleccserek borítják, amelyek teljes területe 138 km2. Az Európa és Ázsia közötti határ kezelésével kapcsolatos egyes vélemények szerint az Elbrus-csúcs még mindig Európában van, ami Európa legmagasabb hegye lenne, és a legmagasabb Mont Blant-hegyet Elbrusszal cserélné fel.

A hegy déli oldalán 2013-ban szokatlan formájú szállodát építettek 4000 m tengerszint feletti magasságban. A Cseh Köztársaság néhány turisztikai társasága expedíciókat szervez az Elbrus megmászására.

Mit kell tudni ezután Oroszországról

Tudsz mindent Oroszországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet