Oroszország éghajlata az állam méretének köszönhetően változatos. Az ország több éghajlati övezetben fekszik, a sarki jégtől Franz Josef földjén, a szubtrópusi zónáig a Fekete és a Kaszpi-tenger partján. Oroszországban van egy olyan hely, ahol a legalacsonyabb hőmérsékletet az északi féltekén, a Jakut Köztársaság Ojmjakonban mérték. Annak ellenére, hogy az orosz tél a terület túlnyomó részén zord, a nyarak általában melegek, és a Nyugat-Szibériai-síkság déli részén, valamint a Fekete és a Kaszpi-tenger között nagyon melegek lehetnek. Oroszország területének nagy része a szubpoláris éghajlati zónában fekszik. Télen a hótakaró (a Fekete-tenger partja kivételével) Oroszország egész területén állandó - legalábbis több napig egymás után.

A Balti-tengertől az Uralig - Oroszország európai része - Oroszország ezen részén a téli időjárás enyhébb, mint a terület többi része; Annak ellenére, hogy a januári átlaghőmérséklet körülbelül 3-4 fokkal alacsonyabb, mint Csehországban, az év legalacsonyabb hőmérséklete nem sokkal alacsonyabb, mint Csehország legnagyobb részén. Moszkva környékén a nyár ugyanolyan meleg, mint Morvaországban, de Moszkvától délre a nyár melegebb és sokkal szárazabb. Északon viszont hidegebb és csapadékosabb.

Időjárás Moszkvában

Moszkvai látogatáshoz a nyári szezont választjuk. A téli hónapok itt nagyon hidegek, és nem hiába hívják őket télnek, mint Oroszországban. Egyes helyeken a hőmérséklet télen elérheti a -25 ° C-ot. Ezek azonban általában -10 ° C körül vannak. Ha nem bánja a telet, és szereti a telet, ez a hely az Ön számára.

MOSCOW

A nyári szünetben Moszkvában melegszik fel, ez idő alatt rengeteg turistával találkozik. A nyári hőmérséklet itt átlagosan 24-27 ° C körül mozog. Május és június időszakban jó idő van túrázásra, amikor a hőmérséklet 20-23 ° C körül mozog.

Időjárás Szentpéterváron

A szentpétervári időjárás hasonló a moszkvai időjáráshoz, csak néhány fokkal hidegebb.

MOSCOW

A nyári hőmérséklet itt átlagosan 20-23 ° C körül alakul. A májustól júniusig terjedő időszakban a hőmérséklet csak 15-20 ° C körül alakul.

Novembertől áprilisig itt a hideg és a borongás dominál.

Mikor kell Oroszországba repülni

Oroszország nagy ország, ezért több különböző éghajlati régió létezik. Oroszország északi és középső részének időjárását egész évben nagy hőmérséklet-változás jellemzi. A tavasz és az ősz valamivel hidegebb, mint Közép-Európában. Másrészt a tél sokkal hidegebb, nemcsak északon, hanem Oroszország középső részén is. Délkeleten, vagyis a pusztai területen a hőmérséklet télen nagyon alacsony, nyáron pedig nagyon magas, amikor szintén kevés eső esik. A Fekete-tenger partján a tél enyhe, a nyár pedig kellemesen meleg. A szibériai régiót télen nagyon alacsony hőmérséklet jellemzi, a nyarak rövidek és sok esővel rendelkeznek. Egész Szibéria és a Távol-Kelet az örök fagyos talaj zónájában van.

A legolcsóbb járatok Moszkvába

A grafikon bemutatja a Prágától Moszkvába szóló jegyek minimális megtalált árát és azok hetek szerinti alakulását. A grafikonon szereplő további adatok az átlagos nappali és éjszakai hőmérsékletet, valamint a teljes csapadékmennyiséget mutatják, ha rendelkezésre állnak adatok. Kattintson a grafikon egyes oszlopaira a részletesebb aktuális adatok a keresőmotorból megszerzéséhez.

A legolcsóbb oda-vissza járat Budapestről és Moskva között, HUF-ban

Tehát láthatja, hogy melyik dátum a legjobb Moszkvába történő induláshoz a célállomás időjárási alakulása és az aktuális jegyár miatt.

Mit kell tudni ezután Oroszországról

Tudsz mindent Oroszországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet