Mérete és a három oldalról körülvevő tenger miatt Olaszország nagyon változatos éghajlati viszonyokkal rendelkezik, amelyek három alapvető zónára oszthatók. Délen a mediterrán éghajlat uralkodik, amelyet meleg és száraz nyár jellemez. Az ország közepén viszont enyhe kontinentális éghajlat uralkodik, amely északon alpesi klímává változik, ahol az alpesi hegylánc miatt a téli hőmérséklet jóval nulla alá csökken.

A legmelegebb hónapok Olaszországban július és augusztus, amikor a hőmérséklet eléri a 40 fokot.

Időjárás Rómában

Róma egész évben nagyon kellemes éghajlattal rendelkezik. A hőmérséklet általában enyhe, a hőmérséklet emelkedik júliusban és augusztusban, amikor meghaladja a 30 fokot. Télen a hőmérséklet kellemes, a hideg napok valóban nagyon kevesek, és különösen a december és január közötti időszakban vannak, de ritkán esnek 0 fok alá.

ROME

A csapadékmennyiség általában kevésbé súlyos, novemberben és februárban koncentrálódik. A legjobb alkalom Róma látogatására tavasszal és ősszel, amikor a hőmérséklet enyhe, a napok pedig hosszabbak a nyári idő miatt.

Időjárás Milánóban

Milánóban az átlagos havi hőmérséklet a januári 1 ° C és a júliusi 23 ° C között mozog.

Egy tipikus évben 945 milliméter eső esik egyenletesen. A tél azonban a viszonylag legszárazabb évszak, havonta kb. 60/65 mm, míg a csapadék leggyengébb periódusai a tavasz és az ősz. Nyáron, júniustól augusztusig, az atlanti frontok miatt esős napok, vagy gyakoribb zivatarok fordulhatnak elő délután vagy este.

MILAN

A nap novembertől januárig korlátozott a köd és az alacsony felhőzet miatt, míg nyáron átlagosan 6-7 óra a napfény.

Mikor kell Olaszországba repülni

A legjobb idő a főbb olasz városok látogatására a tavasz: április közepétől május végéig a hőmérséklet kellemes, a napok meglehetősen hosszúak, a nap gyakran süt és a természet virágzik, bár néha eshet is.

További jó időszak a szeptember első fele. Szeptember közepétől október közepéig a hőmérséklet kellemesen meleg, de eső eshet, főleg északon és az ország közepén. November Olaszországban általában az esős évszak, bár délen még mindig elég gyakran süt a nap. Tavasszal, márciustól április közepéig az időjárás napos és enyhe, de hideg és nedves is lehet: meglehetősen instabil időszak.

A nyár júniustól augusztusig gyakran napos, de nagyon meleg lehet, különösen júliusban és augusztusban. A látogatók azonban még ebben az időszakban is özönlenek olyan helyekre, mint Róma és Firenze. Mindenesetre jobb elkerülni ezt az időszakot, ha nem szereti a meleget.

A nyár jó alkalom az alpesi régió meglátogatására és a hegyekben túrázásra.

Februárban és március első felében szinte mindig van elegendő hó a síszabadsághoz, és a napok hosszabbak, mint decemberben.

Július és augusztus a legjobb tengerparti vakáció hónapja Észak- és Közép-Olaszországban, valamint szeptember délen. A júniusi időjárás gyakran kellemes, és a napok az év leghosszabb időszaka.

A legolcsóbb járatok Bécs és Róma között

A következő ábra a Bécs és Róma közötti járatok legalacsonyabb árait mutatja Rómában időjárási összefüggések. Kattintson a diagram egyes oszlopaira a részletesebb információkért aktuális keresőmotor adatai.

A legolcsóbb oda-vissza járat Budapestről és Róma között, HUF-ban

Pokud chcete mít tento widget na svých stránkách, kontaktujte nás.

A legolcsóbb járatok Prága és Róma között

Az alábbi ábra a legolcsóbb repülőjegyeket mutatja Prága és Róma között időjárási összefüggések. Kattintson a diagram egyes oszlopaira a részletesebb információkért aktuális keresőmotor adatai.

A legolcsóbb oda-vissza járat Bécs és Róma között, HUF-ban

Pokud chcete mít tento widget na svých stránkách, kontaktujte nás.

Mit kell tudni ezután Olaszországról

Tudsz mindent Olaszországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet