A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
  2. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  3. Útközben gondoskodhatunk rólad.
 Kényelmes keresés
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Adja el saját túráit
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Isztambul (IST)

Kóstolja meg a török ételeket

Törökország Kis-Ázsiában és kisebb mértékben Délkelet-Európában található. Isztambul gazdagabb és némelyik dologban modernebb város, mint Budapest. Ezzel ellentétben keletre, Vanu környékén nagy a szegénység. Idegenforgalma főleg Törökország gazdagabb részeire orientálodik. Isztambul, Ankara és a tengerparti turisztikai üdülőhelyek gond nélkül elérhetőek.

Törökország viszonylag olcsó célállomás. Törökország az egyik legolcsóbb ország, amelyet a hétköznapi magyar turisták elérhetnek. Fokozatosan azonban a munkatermelékenység növekszik Törökországban.

A magyar utazók leggyakoribb és legésszerűbb választása a Török Riviéra, ha az úszást, napfényt és egy csepp egzotikumot akarnak élvezni. Ez egy alföldi terület Kis-Ázsia déli partján, Antalya körül. Rengeteg strand a fürdőzőknek, sok szállás lehetőséggel. Megtekinthetőek a belvárosi műemlékek (4 ókori város) és a közeli hegyek, például az ott taláható Olimpos Nemzeti Parkkal. A repülőtér legnagyobb város, Antalya közelében található.

Törökországban nagy a tisztaság, nincs hulladék lerakás, szemetelés, épp ellenkezőleg. Az egyetlen dolog, az üvegszilánkok.

török étel

Törökországban a legszélesebb körben elterjedt étel a kebab. Számos különféle kebab létezik, amelyek nagy részét hús képezi.

A Döner kebab nyárson, lassan sült darabolt hús. A darabolt húst általában rizzsel tálalják, vagy néhány zöldséggel becsomagolják pitaba, lágy kenyér palacsintába.

A Pilav a rizs neve. A rizs Törökországban többféleképpen készítik. Egyes területeken azonban a pilav név alatt egy másik ételt is értenek, amely úgy néz ki és olyan az íze, mint a rizottóé. Tehát többféle pilav van. Gyakran indiai módon készülnek, indiai fűszerekkel.

Az Iskender kebab sült marhahús szeletelt kenyérdarabokra tálalva (hogy még többnek nézzen ki), sok vörös mártással és fűszeres joghurttal.

A shish kebab nyárshús. Alig különböznek a Magyarországon megtalálható nyárshústól. A húsdarabot egy nyársra tűzdelik hagymával, paprikával és paradicsommal, majd megsütik.

Sajnos kissé más a turisztikai területeken. Itt a kiskereskedők vendégszeretete nem őszinte, inkább csak azért van, hogy lenyűgözzék a turistákat és eladjanak valamit nekik. Bárhol másutt, különösen a belsőbb területeken a vendégszeretet őszinte. Megvásárolta már a jegyét?



Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória