A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legjobb utazási partnerekkel dolgozunk.
  2. Erős ügyfélszolgálat.
  3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Adja el saját túráit
 Kényelmes keresés
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 Készítse el útiterveit
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

(Európa)

Néhány tipp a medve találkozásának elkerülésére

Minden nap változatos tippekkel frissítjük Önt arról, hogy hová menjen nyaralni, vagy felfedezzük, például olyan országokban, ahol a természet alacsony a turisták számára, a medvék lehetnek a legveszélyesebbek a nagy húsevőktől, próbálják elkerülni a korai találkozást, és mentsenek meg magad kellemetlen pillanat.

Mindenekelőtt fontos, ha lehet, ragaszkodni a túraútvonalakhoz. Ha sétál a zavaró terepen, beszélget vagy énekel, vagy különféle természetellenes hangokat hall, például fémtárgyak csattanását, hogy a medvék időben megismerjenek téged és lehetőséget kapjanak, hogy elkerüljenek téged.

A terepen való mozgáskor elsősorban reggel, este és éjszaka figyeljen arra, amikor a medvék a legaktívabbak, napközben is sűrű növényzetben, ahol pihenhetnek, és élelmezés forrásainak közelében (bogyók stb.). Mondja meg nekik, mikor érkezik, beszéljen a hangjával, törje le a földre dobott botot, vagy érintse meg a fatörzseket.

Ne lépjen be a természetvédelmi és pihenőhelyekbe, tartsa tiszteletben a medve otthonát.

Ne hagyjon ételt vidéken vagy a kemping közelében.

Ha azonban szembeszállnak egy medvével, ne feledje, hogy nem tartozik az étrendjébe. Soha ne nézzen közvetlenül a medve szemébe, lassan forduljon el, és úgy tegyen, mintha nem látná a medvét, beszéljen nyugodt hangon, zavartan figyelje meg a medve viselkedését, és lassan távolodjon el. Soha ne fuss!

Ha a medve figyel téged, dobjon el egy ruhadarabot vagy bármilyen más tárgyat, amely felhívhatja a figyelmét.

Semmilyen körülmények között ne próbálja megijeszteni a medvét, ne tegye a kezét a feje fölé.

Amikor a medve a hátán áll, ez nem jelent fenyegető vagy sértő mozdulatot, a medvék látása rossz, és ebben a helyzetben jobb kilátás és szél van, hogy jobban azonosítsák a szagokat, akikkel találkoztak. Ezért nyugodtnak kell lennie, lassan el kell hagynia a találkozó helyét, és esetleg mély, nyugodt hangon kell beszélnie, hogy a medve tudja, hogy ember. Leginkább a medve azonnal elszökik.

Ha egy medvere gondol, ne próbáljon futni, térdeljen a földre, csomagoljon bele egy golyóba, kezeivel védje meg a nyakát, térdére tegye könyökét. Ez megóvja a létfontosságú szerveit. Ne mozogjon és hagyja el, amíg a medve teljesen eltűnik. Medve gyakran úgy tesz, mintha támadna, és ha nem aktívan védekezik, akkor elveszíti érdeklődését ön iránt.

A támadást a permetező spray megfelelő felhasználásával is megakadályozhatjuk.Kapcsolódó cikkek

Kategória