A Flymeto regisztráció előnyei
  1. Útközben gondoskodhatunk rólad.
  2. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
  3. Biztonságosan hazaviszünk.
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 Adja el saját túráit
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Készítse el útiterveit
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Szarajevó (SJJ)

Madrid
Elhanyagolták Madridot
Európa · Spanyolország
Mar 04, 2018 5 min
Bővebben ..

Mostar - a Balkán Orient elképesztő

A horvát Makarska vagy Dubrovnik üdülőhelyektől egy autóútra fekszik egy város, ahol szó szerint megbotlik az emlékművek felett. Bosznia és Hercegovina déli részén található Mostar dicsőséges és szörnyű múltjával rendelkezik, amely minden lépésben nyilvánvaló. A görög kő utcák, amelyeket a helyi kocsmák illatai fűznek, és termékeiket értékesítő kézművesek hangjai nem változtak sokat az Oszmán birodalom óta.

Régi híd - olyan híd, amely nem volt

Mostar Régi híd egyike azon kevés műemlékeknek, amelyeket kétszer szerepeltettek az UNESCO világörökségi listáján. A jelenlegi híd az eredeti Régi híd másolata, amely több mint 400 éve állt itt, mielőtt 1993-ban a polgárháború alatt a horvát gránátok elpusztították. Az eredeti torony 1566-ban épült, és a 28,7 méter hosszú mélyedés végén lévő két őrtornyot csak 2004-ben egyesítették. Abban az időben a híd több ország, például Japán vagy Hollandia közreműködésével a régi török kő-kő módszerrel újjáépült. És ideértve a korábbi hiányosságait. Ma ismét a Mostar fő mérföldkője, és a helyiek bizonyítják férfiasságukat azzal, hogy a vízbe ugrálnak legalább 20 méter magasról. Ne gondolja, hogy az ugróversenyek valamiféle modern őrület, ez egy Mostar hagyomány, amelyet az oszmán idők óta ápolnak.

Szarajevó - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - repistu | istockphoto.com
Flymeto - ByeByeTokyo | istockphoto.com
Flymeto - stockinasia | istockphoto.com
Flymeto - nightman1965 | istockphoto.com
Flymeto - Dreamframer | istockphoto.com
Flymeto - stockinasia | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Európa?
  1. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
  2. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
  3. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül Kényelmes keresés Adja el saját túráit

Curving Bridge - A Lajka a hidak között

A Kriva čuprija a fő híd miniatűr változatának tűnik, de valójában ez Mostar legrégebbi hídja. A görbe híd próba nyúlként szolgált a 16. században az első Régi híd építése előtt. A polgárháború szintén aláírta. De Luxemburg segítségével rekonstruálták. És ez jó. Ha festői éttermeket és kávézókat keres, kilátással a folyóra, kissé a központtól távol, akkor azokat közvetlenül a Kriva čuprija híd és a Radbolja folyó környékén találja, amely Neretvába áramlik. Az Osztrák-Magyar Kormány, amely alatt a terület esett, szintén három másik hidat támogatta Neretván. Annak ellenére, hogy rendkívül hosszúak és kedvesek, nem felelnek meg az “eredeti” töröknek.

török örökség

Azt állítani, hogy ez vagy ez olyan régi, mint maga Mostar, klisé. Ez azonban nem messze van az igazságtól a Kujundziluk utcai piacon. A piac továbbra is élõ kereskedelmi központ, nemcsak ajándéktárgyakkal és helyi kézmûvekkel. Elsősorban számos olyan lakókocsira emlékeztet, amelyek a Közel-Keletről Mostaron átáramlottak, és amelyek kereskedői egy éjszakán át a Mostar utcáin kerestek.

A gazdagabbok elhagyták házukat a városban. A legjelentősebbek a Kajtaz-ház és a Bišćević-ház. Mindkettőt tiszteletben tartják és a turisták számára is elérhetővé teszik. Míg Bišćević régen a török életmód szabadtéri múzeumaként szolgál, addig a Kajtaz háznak állandó lakosai vannak, akikkel túrát rendezhetnek. A lakóhely az UNESCO emlékműve is szerepel, tehát még sok látnivaló van.

Szarajevó - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - Michael Paschos | istockphoto.com
Flymeto - DarioZg | istockphoto.com
Flymeto - BremecR | istockphoto.com
Flymeto - fotomania_17 | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Európa?
  1. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
  2. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Kényelmes keresés Ossza meg ajánlatait barátaival Beszéljük az Ön nyelvét

Kultúrák összecsapása

Mostar volt és lesz egy olyan hely, ahol a nemzet és az egyház játszik szerepet. Az ortodox egyház mellett a katolikus egyház központjában helyezkedik el, valamint három mecsettel is - Koski Mehmed-Pasha mecset, a Ceyvan Ćehaj mecset és a Karađoz-beg mecset. A polgárháború emlékműve nemcsak emlékkövek, hanem sok homlokzat golyólyuka is. Mindazonáltal Mostar belsőleg ugyanaz, mint az oszmán uralkodása idején - egy élénk üzlet központja, ahol különböző származású és hitekkel rendelkező emberek jönnek és mennek. Elhagynak valamit, elfognak valamit.

A Mostar olyan, mint egy doboz csokoládé, ahol mindenki megtalálhatja. Ha nem engedi magának a városi mecsetek, menjen Mostar széléhez, ahol a Buna folyó a szikláról folyik, és a Blagaj régi derviszi kolostora a 15. és 16. század fordulójáról található a parton. Múzeumként szolgál, és ha szellemileg nem érinti az építészet, akkor természetesen a környéke.Kapcsolódó cikkek