A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
  2. A legjobb utazási partnerekkel dolgozunk.
  3. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
 Beszéljük az Ön nyelvét
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 Adja el saját túráit
 Kényelmes keresés
 Készítse el útiterveit
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Oslo (OSL)

Menj Norvégiába

Oslo Norvégia fővárosa és legnagyobb városa. Az Oslofjord legészakibb partján fekszik, minden irányból erdők és hegyek veszi körül. A várost 1048-ban alapította III. Harald király. Hardråde. Oslo lakossága mintegy 530 000.

Építészeti szempontból Oslo nem nagy csoda, ám mégis szereti még sok más ok miatt - például a tisztaság, a csendes központ, a szép házak, a kikötő, a zsebtaszítás és általában a bűnözés alacsony aránya, a természet és a sport közelsége, múzeumok, parkok. Oslo sok móka és lehetőséget kínál a norvég kultúra megismerésére.

Ne hagyja ki a látnivalót

Kon-Tiki Múzeum - A Kon-Tiki név egy tutajt kapott, amely balsa fából készült. Híressé vált azért, hogy 1947-ben a híres norvég író, Thor Heyerdahl, öt másik emberrel együtt, átlépte a Kon-Tiki tutajt a Csendes-óceánon. Az út a dél-amerikai partoktól Polinéziáig zajlott, és azt Heyeardal hipotézisének alátámasztására végezték el, amely szerint a csendes-óceáni szigeteket telepítették. A tutajt Christopher Columbus-ból származó technológiák felhasználásával készítették. Kon-Tiki nevét Sluce indiai isten eredeti nevéből származtatta, akit Virakochy-nak hívtak.

A Fram Múzeum A Fram Múzeum az egész Framot mutatja be, amellyel Roald Amundsen sikeres utat tett Antarktiszra. Ez az esemény bekerült a történelembe, mert ez volt az első alkalom, amikor egy személy a déli póluson állt. Éppen karácsony előtt, 1911. december 14-én. A múzeumban megnézheti az eredeti Fram hajót, ahol mozoghat, és megtekintheti a hajó összes elérhető helyét.

Holmenkollen - Nem csak Lilehammerben található a síugrás, hanem Oslónak is van sajátja, amelyet Holmenkollennek hívtak. Manapság nem sokat használják. Nyáron tele van vízzel, és vannak képzett akrobatikus síelők, akik ugrnak a vízbe. Ez volt az 1952. évi téli olimpia helyszíne, a norvégok pedig a következő, 2011. évi világkupára a síugrást építették fel.

Foglaljon időben. Az egyedülálló mese ország benyomást kelt önről.Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória