Sokféleképpen közlekedhet Londonban. Attól függ, mennyi ideje van és mi az úticélja. Találja meg az igényeinek leginkább megfelelő közlekedést.

Transzfer a repülőtérről Londonba

A legtöbb londoni repülőtér több tíz kilométerre található a várostól. Hogyan kell kényelmesen eljuthat London központjába?

Minden repülőtéren bérelhet autót vagy beülhet egy taxiba. Egy másik lehetöség
a tömegközlekedés.

Heathrow (LHR)

Heathrow körülbelül 24 mérföldre van London központjától. A leggyorsabban vonattal juthat be a városba Heathrow Express. Indulás innen: 2., 3. és 5. terminál a Paddington állomás felé. Egyirányú jegy ára: 22 és 25 font között változik, az indulás idejétől függően. Ha megvásárolja jegyét online pénzt spórolhat.

Egy másik lehetőség a londoni metró. A Piccadilly Line megáll az összes terminálnál és bejárja London központját. Az út hozzávetőlegesen 50 percig tart. Ezenkívül jelentős pénzt takaríthat meg a vonathoz képest. Csúcsidőben maximum 6 font kell fizetni érte, csúcsidőn kívül viszont csak 3 font körül van, melyet kényelmesen, érintés nélküli kártya fizetéssel rendezhet.

Luton (LTN)

Luton valamivel messzebb van, mint Heathrow, 54 km-re Londontól. A repülőteret főleg olcsó, fapados légitársaságok használják. A központba A vonattal a leggyorsabb út körülbelül 40 percet vesz igénybe, a jegy árak a fuvarozótól függően változnak. A vasútállomásra egy transzferbusz viszi az utasokat, az állomás nincs közvetlenül a terminálnál.

Ha inkább a buszos közlekedést részesíti előnyben, igénybe veheti a Nemzeti Expressz vállalatot. Az út hozzávetőlegesen másfél óra hosszú.

A vonatok és a buszok a nap 24 órájában közlekednek.

Stansted (STN)

Stansted körülbelül 56 km-re van Londontól. Miután leszállt a gépről, kövesse azokat a navigációs táblákat, amelyek 5 perc alatt eljuttatják a vonatokhoz és a buszokhoz.

A városba a Stansted Express vonattal lehet eljutni a leggyorsabban, a jegyárak Online vásárláskor az egyirányú jegyek 10 fontról indulnak.

A National Express buszok napi 24órán keresztül közlekednek és az egyirányú jegyek 5 fontnál kezdődnek online.

Gatwick (LGW)

Gatwick Londontól körülbelül 46 km-re délre található. A központba vonattal lehet eljutni a leggyorsabban.

A legtöbbet használt cég Gatwick Express. A leggyorsabb, fél óra alatt eljut a Victoria állomásra. Ezenkívül más vonatok is közlekednek rövid időközönként, éjszaka is. Az egyirányú jeyek árai 15,40 fonttól kezdődnek.

Ha olcsóbb megoldást keres, használja a buszos közlekedést és a szállítmányozókat easyBus vagy Nemzeti Expressz. De számoljon azzal, hogy a busszal történő utazás több időt vesz igénybe - egy utazás legalább egy órát vesz igénybe, és nagyban függ az aktuális forgalomtól. Ha helyben veszi a jegyét legalább 9 fontot készítsen ki, ha előre megvásárolja, akkor alacsonyabb áron is hozzá juthat.

London City (LCY)

A közlekedés típusai Londonban

London, mint minden nagyobb város, kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik. Ha csak nem kedveli a tipikus fekete taxikat, amelyek jobban megtérülnek, ha több ember száll bele a számlába, vegyék igénybe a metrót vagy a legendás piros buszokat.

London metró

Tudta, hogy a londoni metró a legrégebbi a világon? És ez az egyik legnépszerűbb jármű még ma is! A rendszer hasonló a miénkhez, csak egy több a vonalak száma. Összesen tizenegy van. De semmi gond, elég csak egy nap és bennszülött londoniként fog tájékozódni. Az utazás legkényelmesebb módja az úgynevezett Oyster Kártya, amelyet szükség esetén minden metróállomáson feltölthet. Plusz használhatja más szállítási módokra is.

Emeletes

Ki ne ismerné azokat az ikonikus vörös kétemeleteseket, amelyek már London szimbólumai századok óta? Több mint 700 buszjárat van! A metrohoz képest a busszal spórol, de az út hosszabb ideig tarthat. Különösen csúcsidőben.

Egyéb szállítási módok

Az elmúlt években a speciális platformmal rendelkező kétemeletes buszok ismét működésbe léptek hátul is, amely lehetővé teszi a buszra való fel- és leszállást. Amikor a forgalom összeomlik, szálljon le és használja a legolcsóbb szállítási módot - gyalogoljon. Ha fel akarja gyorsítani tempóját, kerékpárt is bérelhet.

Rendeljen egy tipikus, londoni fekete taxit, vagy béreljen autót. De ne feledje, hogy meg kell szoknia a bal oldali vezetést.

Mit kell tudni ezután Angliáról

Tudsz mindent Angliába-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet