A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
  2. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
  3. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Kényelmes keresés
 Ossza meg ajánlatait barátaival
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Ljubljana (LJU)

Ljubljana - hidak és sárkányok városa

A történelmi központ barokk és szecessziós látványa alapján érezheti az Osztrák-Magyar Birodalom nemesi szellemeinek szellemét, és sétálnia kell a város körül egy jelmezben, amelyet az oszlopos ostyák kivágnak.

Körülbelül 281 000 lakosa van, és egyharmada nagyobb, mint Olomouc, inkább egy tartományi város, mint mindenki, aki ismeri egymást. Annak ellenére, hogy Ljubljana az egyik legkisebb Európában, otthont ad a régi kontinens egyik legnagyobb egyetemének.

Ljubljana - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - dkolsek | istockphoto.com
Flymeto - kasto80 | istockphoto.com
Flymeto - xbrchx | istockphoto.com
Flymeto - UrosPoteko | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Európa?
  1. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
  2. Biztonságosan hazaviszünk.
  3. Útközben gondoskodhatunk rólad.
 Adja el saját túráit Ossza meg ajánlatait barátaival Készítse el útiterveit

Ljubljana lélegzetelállító élet, mégis mindig van elég hely benne. Az egyik ponton szinte egyedül sétál a történelmi központban, a másik oldalon a Lublanica-folyó patak kilátásáról a tömeg zümmögése tombol, amely a kávézók és éttermek szabadtéri kertjeit foglalta el. Mint egy rendező, aki valahol a sarkon rejtőzik, parancsot ad, és az extrák megteszik a helyzetüket. Ljubljanát 2016-ban Európa legzöldebb városává választották. A helyiek szeretnek kerékpározni. A viszonylag sík terep és a sok hida a Lublanica felett teszi a várost a kerékpárosok paradicsomává. A legforgalmasabb artéria és ugyanakkor a legnépszerűbb emlékmű a központban a Prešernova trg közelében található szokatlan hármas híd.

Egy ember városa

Ljubljana beceneve Plečnikovo City. Ennek oka az, hogy a legismertebb szlovén építész, akit egyébként Masaryk elnök bízott a prágai vár felújításával, szülővárosában mintegy 60 épületet írt alá. A legfontosabb a Plečnik oszlopsor, egy fedett portik a folyó partján, amely a nagyvárosi piacra húzódik, vagy Križanke - az egykori kolostor komplexum, amely jelenleg koncertek és a híres Ljubljana Nemzetközi Nyári Zenei Fesztivál helyszíne. Vessen egy pillantást az oszlopsorra, mellette egy híd található, amelyet négy sárkányszobor díszített, akik a város kabalájává váltak.

Zömök, amit a város akar

A Metelkova utca kiemelkedik a csodálatos Plečnik Központ egységéből. A jugoszláv hadsereg által hátrahagyott korábbi laktanyákat az 1990-es években guggolók vették fel. A városháza először megpróbált harcolni velük, de aztán többé-kevésbé hagyta a helyet. Az eredmény egy alternatív közösségi szomszédság, ahol kávézók, klubok, bárok, galériák és még egy hostel található egy volt börtön épületében, amely vonzza a turistákat a világ minden tájáról. És nem szabad olyan híres helyeket látni, mint a Szimpla Kert Budapesten vagy a Friedrichshain Berlinben.

Kastély a felhőkig

A város közepén egy dombon fekvő Ljubljana-kastély emlékeztet a szlovén nemzet bátor és militáns időire. A kastély néhány pillanat alatt elérhető. Az óváros felé vezető úton, a kastély szőlőültetvényei körül, vagy akár felvonóval. A kastélykomplexum meglepően nagy. Bonyolult folyosóin és emeletein, modern utakkal, lépcsőkkel, galériákkal és üvegbemutatókkal összekapcsolva, könnyen eltévedhet egy kölcsönözhető audio útmutató segítségével. A fizetett áramkör a kastély belső tereire, a falakra és a toronyra vezet. A szabadon hozzáférhető részek azonban elegendőek számodra, és hozzáférést biztosítanak a börtönhöz plebedek és a tágas pince számára a nemesség számára.

Ljubljana - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - kasto80 | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Európa?
  1. Erős ügyfélszolgálat.
  2. Útközben gondoskodhatunk rólad.
  3. A legjobb utazási partnerekkel dolgozunk.
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül 500 millió repülés 10 másodperc alatt Ossza meg ajánlatait barátaival

Ha Kotor egy montenegrói város , ahol a hűtőmágnesek legszínesebb kínálatát találja emléktárgyakban, akkor Ljubljanában a legszebb ajándéktárgyakat kapja meg. A központ szó szerint pontozva van a koncepció történetével. Mindent ajánlunk az óvárosban található Gud Shop- ban (Stari trg), ahol a helyi művészek és tervezők műhelyéből vásárolhat design képeslapokat, notebookokat, kiegészítőket és ajándékokat Ljubljana és Szlovénia motívumaival.Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória