A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
  2. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  3. Útközben gondoskodhatunk rólad.
 Készítse el útiterveit
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Kényelmes keresés
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Ossza meg ajánlatait barátaival
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Tirana (TIA)

Különleges kalandorok számára

Egy gyönyörű európai ország, amelyet még nem sújtott a tömeges turizmus, Albánia, az Adria és a Jón-tenger partján fekvő ország, amelyet elsősorban enyhén kalandos turisták és hegyi szerelmesek ismertek.

Talán a leglátogatottabb hegység az Albán Alpok (Prokletije), amelynek központi része védett. Itt található a Thethi Nemzeti Park.

A legjobb idő Albánia meglátogatására tavasz vagy ősz, a nyári hónapokban hasonló időjárás van, mint Görögországban, itt a hőmérséklet akár 40 ° C-ot is meghalad.

Albánia azon országok egyike, ahol szinte minden lépésben talál valami érdekeset. A leglátogatottabb helyek az ország déli és nyugati részén koncentrálódnak.

Durrës fő albán kikötője az ősi idők óta fontos, ma megcsodálhatják az ősi ásatásokat, ideértve a Balkánon egykor legnagyobb római amfiteátrumot, más fontos ősi régészeti lelőhelyek az Apollonia Fiera közelében.

Az albán partok nagy része nagyszerű úszást is kínál. A leghíresebb a Riviéra, Durrës és Kavajë között, valamint Vlora környékén. Északon a Velipoja vagy Shëngjin üdülőhely, a déli Sarandë és az északi falu található. Mindig tiszta, kihalt strandok várnak rád.

Egy másik albán látványosság a helyi hegyek. A túlnyomórészt mészkő hegyek az ország teljes keleti felét lefedik, és különösen a déli part mentén terülnek el. Az albán hegyek nagyon elhagyatottak, mégis annyira gyönyörűek.

Ha trekkingre megy az albán hegyekben, akkor tudnia kell, hogy általában több napig utazik anélkül, hogy lehetősége lenne arra, hogy éjszakánként a tető alatt maradjon, vagy kellékeket vásároljon.

Theth központi falu szállodával és számos magánszállási lehetőséggel van felszerelve.

Kirándulásokat tehet a hegyekbe, tavakba, barlangokba és szakadékba Theth környékén. Bérelhet hegyi útmutatót hosszabb kirándulásokhoz a faluban, vagy még jobb előre - Skadar.

Az érintetlen természet és a népi építészet miatt a Valbonë-völgy Albániában az egyik legszebb, és Bajram Curri keleti oldaláról is elérhető.

Hajózzon is a Drin-folyón található Koman-gát mentén. A komp összeköti Koman és Fierzë falvakat, és jelentősen lerövidíti az utazást az Albánia északkeleti csúcsába fekvő Bajram Curriba.

Az út vezet elérhetetlen hegyek által körülvett keskeny szoroson, amely állítólag Európa egyik legszebb vízi útja.

Albánia a gyönyörű táj és a tiszta természet szerelmeseinek paradicsoma.

vásároljon előre ma, és sok pénzt takarítson meg!Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória