Kuba egy hosszú, vékony sziget, amely a Karib-tengeren található, és sokszínű kultúrájáról, idilli strandjairól és buja erdőiről ismert. Az ország 104 556 km2-es területének nagy részét az UNESCO világörökség részeként ismerik el szépsége és történelmi jelentősége miatt. Itt található egy lista ezek közül néhány, valamint Kuba legszebb helyei közül.

Varadero

A Varadero-félsziget, amely történelmileg érdekes, de turisztikai szempontból etikátlan, Kuba legészakibb pontján húzódik a Karib-tengerig. Körülbelül 2 óra van Havannától keletre. Az amerikai maffia kaszinók egy részét akarták megépíteni ettől a félszigettől Havannáig - nevezzük Casino Coast néven. Amikor azonban Castro átvette az irányítást a korrupt Batista felett, elrúgta a maffiát, amely a nevadai Las Vegas-ot elindította.

Ennek a félszigetnek az ország egyik legszebb partja van. A probléma azonban az, hogy a strandot szegélyező üdülőhelyek teljesen elrontják. Mindenképpen kiváló választás egy all-inclusive nyaraláshoz, de Kubának felfedezéséhez nem kell több mint 2 napot töltenie itt.

A félsziget elején még egy kapu is van, amely megakadályozza a kubaiak belépését.

Vinales-völgy

Fedezze fel ezt a hatalmas völgyet a Sierra de Los Órganosban. Ez az UNESCO által védett hely tele van kisvárosokkal, magasodó, kerek mészkősziklákkal, egyenes fenyőfákkal és hagyományos dohányfarmokkal. Kerékpározzon, tegyen vagy lovagoljon egy buja völgyben, és élvezze a lassú életmódot. Az ország legnagyobb márkájú szivarjaival a Valle de Viñales területén termesztett dohány érkezik, amely a kubai vidéki életet testesíti meg.

Topes de Collantes Nemzeti Park

A Topes de Collantes Természetvédelmi Terület tele van természeti szépségekkel. A barlangok páfrányok, pálmafák és banánok között vannak elrejtve. A folyók völgyeken folynak, és a vízesések kristálytiszta tavakba esnek. Az éghajlat miatt ez a régió fontos ökoszisztéma sok színes endemikus madár számára Kubában. Remek hely a látogatásra. A természetvédelmi terület Cienfuegos és Trinidad között található Kuba közepén, és 5 kisebb parkot foglal magában. Minden parkban található legalább egy rövid, jól körülhatárolható túraútvonal, amely idegenvezető nélkül könnyen követhető. Minden út különbözik, de a legtöbb ködös erdőben kanyarog, és egy vízesésnél végződik, ahol a dzsungel vagy a természetes úszómedence tükröződik. A vezetett túrázás Kubában nagy kihívást jelenthet, de a Topes de Collantes Természetvédelmi Terület kiváló része Kubának, amely könnyen felfedezhető függetlenül.

Sierra Maestra hegység

A Kuba délkeleti részén fekvő Sierra Maestra hegység a Karib-tenger legjobb túraútvonalai közé tartozik, beleértve a Kuba legmagasabb hegyéhez, a Pico Turquinóhoz vezető utat. A buja hegyi erdők sűrűek és gyönyörűek, és lenyűgöző története van. Ezek a hegyek döntő szerepet játszottak Fidel Castro lázadó hadseregének központjaként és menedékhelyeként a Batista-rezsim elleni katonai harc kezdetén.

Trinidad városa

Trinidad rendelkezik a világörökség második legnagyobb gyűjteményével Havanna után. Az UNESCO épületei 1800 óta alig változtak, és érezni fogja a spanyol kolónia lenyűgöző hatását az épületekre. Trinidad óvárosa csak gyalogosok és lovak számára elérhető, így a látogatók szabadon sétálhatnak az utcai piacokon, és a keskeny macskaköves utcákról megtekinthetik az ikonikus, világos pasztell házakat. Minden sarkon körül festői élvezetek találhatók Trinidadban, ezért mindenképpen látogassa meg ezt a várost Kubai látogatása során.

Havana

Havanna óvárosa, vagy a Habana Vieja az UNESCO Világörökség része. Ez azért van, mert ez a legjobb hely Kuba történelmének megőrzésére. Olyannyira, hogy érezni fogja, hogy itt leállt az idő. Az utcákon sétálva barokk és neoklasszikus építészet példáit találja, mint például a San Cristobal katedrális vagy a régi Bodeguita del Medio étterem, ahol maga Hemingway ült, rumot és szivarokat fogyasztott.

Malecon

Ez a híres vízparti sétány Havanna egyik legnépszerűbb területe, amelyet mindenkinek el kell látnia, aki Kubán utazik. Az ötletet 1901-ben hozták létre, Malecónt pedig részben 1902-ben építették meg. A 7 kilométeres út a tenger mentén sétálhat, és megnézheti a 20. század különböző stílusainak megőrzött keverékét gyönyörű színekben. Malecón mindig van mit csinálni. A nap folyamán a tenger falain figyelő és heverésző emberektől kezdve az éjszakai zenészekkel és táncosokkal való keveredésig.

Kuba legszebb strandjai

A kubai strandok mind gyönyörűek, és a türkizkék meleg tengerbe nyúló fehér homok jellemzi őket. Hozunk egy leírást Kubának a legszebb strandjairól. Amelyeket úgy dönt, hogy meglátogatja és rájuk költi, akár csak néhány nappal a kubai tartózkodástól, vagy az egész kubai tartózkodás után, rád bízzuk, attól függően, hogy mi tetszik a legjobban.

Varadero strand

A Varadero Kuba legnépszerűbb strandja. A Havannától kevesebb mint 2 órás autóútra fekvő Veradero egy hosszú, keskeny félszigeten található, égő fehér homokos strandokkal és meleg türkizkék vizekkel büszkélkedhet.

Ha kedveli a luxust és a gazdag éjszakai életet, akkor itt biztosan jól érzi magát. De ha a zavartalan pihenést kedveli a tengerparton, akkor valószínűleg jobb egy másik strandot választani. Többen vannak Kubában, gyönyörű fehér homokkal és tiszta tengerrel.

Hosszú part

A Playa Larga homokos strandja a vad természetben gazdag Cienaga de Zapata közelében található. Ha egy csendes halászfalu mellett szeretne békét keresni, a Playa Larga a szó szoros értelmében a tengerparton található casas partikulumokat (magánszálláshelyeket) kínál - ne felejtsen el szúnyogriasztókat hozni. Irány 40 perc délre, és élvezze a sznorkelezést a Playa Girón korallfalán. Napközben többször merülhet el, vagy csak élvezheti az óceánra nyíló kilátást a fa hintaszékről, amíg a nap lemegy.

Pilar tengerpart

A Playa Pilar-t gyakran Kuba legszebb strandjának nevezik, és minden összetevőt tartalmaz - poros homok, meleg tiszta víz és több béke, mint a szomszédos Cayo Coco falu strandjai. Pilar az amerikai író, Ernest Hemingway számára is népszerű búvóhely volt. Pilar határozottan egy tengerpart, ahol az idő megállni látszik. Próbáljon sznorkelezni, szörfözni, úszni vagy vitorlázni a közeli szigeten.

Cayo Coco

A Cayo Coco egy lenyűgöző vidéki strand, amely Hemingway két regényében, a Creek-szigeteken és az Öregember és a tenger című filmekben szerepel. A strandot híd köti össze Kuba szárazföldjével, de légi úton is eljuthat a Jardines del Rey-szigetvilágba. A fehér homokos strandokat felhőtlen égbolt és sok napsütés borítja, és az enyhén folyó víz gyönyörű türkiz színű. Látogasson el a Parque Natural területére, ahol krokodilokat, teknősöket és flamingókat talál.

Cayo Largo

A Playa Paraíso vagy a Paradise Beach egy idilli kubai strand, amely úgy néz ki, mintha egy magazinból vágták volna ki. A Cayo Largo del Sur szigetén található tengerparti sáv finom fehér homokkal, sokkoló kék vízzel, száraz, napos éghajlattal rendelkezik, ideális a strand kikeléséhez. Ha nem csak pihenni és kikapcsolódni szeretne, akkor a Playa Paraíso nem az Ön számára, de ha élvezi a kristálytiszta vizet, a tiszta égboltot és a sok napsütést, ez a legjobb hely Kubába.

Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria gyönyörű strandjai szinte a sziget északi partjának teljes hosszát lefedik. Kilenc részre tagolódnak, amelyek teljes hossza megközelítőleg 13 km homok.

Az egész szigetcsoport az UNESCO “Reserva de Biosfera Buenavista” része; és a Cayo Santa Maria keleti csúcsán található strand egy része, a Playa Las Gaviotas egy védett természeti menedékhely része, ahol nem épül szálloda.

Az első szó, ami eszembe jut a Cayo Santa Maria strand ismertetésénél: lenyűgöző! Nagyon finom fehér homokból készülnek, kristálytiszta türkizkék vízzel. A strand egyes szakaszait rövid sziklás szakaszok választják el (feltörekvő korallzátonyok). Ezen természetes akadályok átlépésekor javasoljuk, hogy cipőt vegyen fel, hogy a homok következő részéhez jusson.

A víz bejárata nem túl meredek vagy túl gyengéd, ezért nem szükséges több száz métert gyalogolni, mielőtt a víz vállmagasságban állna. A strandok többnyire északra vannak orientálva; Ez azt jelenti, hogy ha a tengerre néző tengerparton ülsz, a nap mögötted van.

Cayo Guillemro

Cayo Coco és Cayo Guillermo a harmadik legnagyobb turisztikai hotspot Kubában. Ennek van értelme, tekintve, hogy az itteni strandok gyönyörűek és az óceán meleg. A szigeteken nincs város, és az infrastruktúra többnyire összetett. Ettől kevésbé lesz vonzó az úticél azok számára, akik el akarnak merülni a kubai kultúrában - itt nem sokat talál. Azonban, ha a cél az, hogy néhány napra rúgjon a tengerparton, ez jó hely.

Cayo Guillermo szomszédos a Cayo Cocóval és attól nyugatra fekszik. Ez egy sokkal kisebb sziget - összesen csak 18 km2 -, és kevesebb szállodája van. A szállodák az 5 km hosszú Playa El Paso mentén találhatók. A siklóernyőzés és a kite-szörfözés népszerű itt, és gyakran láthatja, hogy több kite-szörfös ugrál a hullámokon Playa El Paso-ban. A környék legjobb strandja Cayo Guillermo nyugati csücskén található - a Playa Pilar partján egy gyönyörű fehér homokos strand található, amely a dűnékre támaszkodik. Az étteremben helyi tengeri ételeket és hideg söröket szolgálnak fel.

Playa Ancon kontra Trinidadu

Lehet, hogy nem rendelkezik Kuba északi strandjainak tiszta türkiz árnyalatával, de a Playa Ancón valószínűleg az egyik legszebb szikla és minden bizonnyal a déli part legjobbja. Az Ancón Beach káprázatos homokívvel büszkélkedhet pálmafákkal és nyugodt, tiszta vizekkel. A part közelében több mint 20 búvárhely található. Túra azok számára, akik egy napot keresnek a tengerparton, amikor ellátogatnak a gyarmati falvakba, Trinidadba vagy Cienfuegosba.

Mit kell tudni ezután Kubáról

Tudsz mindent és Kubu-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet