Kuba karibi szubtrópusi éghajlatú, nyáron esős meleg és párás idő, télen pedig enyhe időjárás. Az északi féltekén lévén ezek az időszakok egybeesnek az észak-amerikai és európai időszakokkal. A hurrikán szezon júniustól novemberig tart.

Időjárás Kubában

Nyár Kubában

A nyár Kubában júniustól augusztusig tart. Ezek a legforróbb hónapok, és néhány ember (beleértve a kubaiakat is) nagyon erősnek tartja a hőséget. A sziget keleti oldalán a hőmérséklet 38 ° C-ra emelkedik, ami meglehetősen kellemetlen lehet a magas páratartalom mellett.

Hurrikánok Kubában

A hurrikán szezon júliustól novemberig tart, szeptemberben és októberben a legnagyobb a valószínűsége a ciklon aktivitásának. A szeptemberi és az októberi időszakon kívül van a Kubába utazás. Ezeknek a trópusi viharoknak az eredményeként ezekben a hónapokban átlagosan több az eső.

Másutt Kubában

Az év hátralévő részében Kubában általában gyönyörű meleg időjárás van. December, január és február az év leghidegebb hónapjai Kubában, ahol az átlagos napi maximális hőmérséklet 25 ° C, éjszaka pedig átlagosan 18 ° C. Ezekben a téli hónapokban Kubában alkalmanként hideg frontok szállhatnak le Észak-Amerikából, amelyek során a hőmérséklet több napról napra körülbelül 10 ° C-ra csökkenhet. Ezeket a hideg sorokat eső kísérheti vagy nem.

A nyári hónapokban és a hurrikán idején több a csapadék. Ezekben a hónapokban az eső általában rövid délutáni repedésekben jelentkezik, ami kellemes enyhülést jelenthet a hőségben.

Időjárás Havannában

HAVANA

A főváros Havana Kuba északnyugati részén, az északi parton található. Havannában a maximális hőmérséklet 31-32 ° C júliustól szeptemberig, a leghidegebb pedig 19 ° C-tól decembertől februárig.

Havannában a csapadékmennyiség évente 1200 mm, ebből havonta több mint 100 mm esik a meleg és esős évszakban, májustól októberig. Decembertől februárig kissé gyakoribb az eső, mint délkeleten. A napsütés mennyisége Kuba csúcsain tavasszal, Havannában havonta átlagosan napi 8 óra napsütést jelent.

Mikor kell repülni Kubába

A grafikon leírja Havannába talált jegyek minimális árait és azok hetek szerinti alakulását. A grafikon további adatai az átlagos nappali és éjszakai hőmérsékletet, valamint a teljes csapadékmennyiséget mutatják, ha rendelkezésre állnak adatok. Kattintson a grafikon egyes oszlopaira a részletesebb aktuális adatok a keresőmotorból megszerzéséhez.

A legolcsóbb oda-vissza járat Budapestről és Havanna között, HUF-ban

Mit kell tudni ezután Kubáról

Tudsz mindent és Kubu-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet