Kanada kétségtelenül a világ egyik vezető turisztikai célpontja. Az Economist többször megválasztotta 3 kanadai helyszínt (Vancouver, Toronto, Calgary) Észak-Amerika legjobb 5 legjobb helyének. Ez Kanadát szinte minden utazó listájának élére taszítja. De Kanada nemcsak modern metropoliszokat kínál. Gyönyörű természeti tájakkal is büszkélkedhet, amelyek évente több millió kalandutazót vonzanak. Kínálunk egy listát azokról a helyekről és természetes úti célokról, amelyeket feltétlenül érdemes meglátogatnia Kanadába látogatva.

Kanadai városok

Kanada leghíresebb városai a lakosság sokszínűségét tükrözik. Mivel minden városnak megvan a maga egyedisége, Kanadának sok mindent kínál a turisták minden típusának felfedezéséhez.

Ottawa

Bár Toronto és Montreal ismertebb, Ottawa Kanada fővárosa. Ottawa varázsa, hogy átgondoltan megtervezett és különösen gyalogosbarát város.

Sok történelmi épületet, különösen a Parlament épületét és a Laurier-kastélyt, szeretettel őrzik. Ottawa egyik leghíresebb nevezetessége a Rideau-csatorna, amely áthalad a városon, és fagypont alatti hőmérsékleten a világ legnagyobb jégpályája lesz.

Toronto

Toronto az ország pénzügyi központja, számos lakossággal és környezettel, köztük görög, olasz és koreai országokkal, valamint Észak-Amerika második legnagyobb kínai városa.

Toronto valószínűleg a leghíresebb város Kanadában a Toronto Nemzetközi Filmfesztiválnak, a CN Tower-nek és olyan sportkluboknak köszönhetően, mint a Blue Jays, a Toronto Maple Leafs és a Raptors.

A főváros összes látnivalója mellett, mint például a múzeumok, a remek vásárlási lehetőségek és az élő színház, Toronto hosszú vízpartot kínál az Ontario-tónál és három folyót, amelyek átkelnek a városon, kikapcsolódást nyújtva a járdákon és parkokon keresztül.

Toronto kevesebb mint két óra távolságra van az USA és így a Niagara-vízesés határtól.

Vancouver

Vancouver az óceán találkozik a hegyekkel. A látványos természeti szépség mellett ez a brit-kolumbiai tengerparti metropolisz nyugodt varázsa, Kanada egyik legnépszerűbb városának számít.

Vancouver a kapu mindenféle kalandnak a környéken, beleértve a Whistler / Blackcomb síterepet és számos tengerparti szigetet. A város kikötői megállóként szolgál a tengerjáró hajók számára is, amelyek leggyakrabban Alaszkába tartanak.

A város kevesebb mint három órányira van Seattle-től, és kivételes tömegközlekedési rendszerrel büszkélkedhet, amely körülbelül 20 perc alatt elviszi a látogatókat a Vancouver belvárosból.

Calgary

A régi nyugat szelleme él és még mindig érződik Calgaryban, ahol a cowboy kalapok és táncok még mindig divatban vannak. A Calgary Stampede Fesztivál bemutatta ezt a várost a látogatóknak. Nos, ez Kanada egyik legfontosabb úti célja lett, elsősorban annak köszönhető, hogy ő volt az 1988-as téli olimpia első házigazdája.

Calgary Alberta legnagyobb városa, és minden vendéglátási lehetőséget kínál, például szállodákat, éttermeket és egyéb apróságokat, amelyek a város központját kísérik. Az 1990-es évek óta nagy jóléte van. Calgary és Banff közelsége, a Sziklás-hegység, a jégmezők és más természeti jelenségek szintén nagy vonzerőt jelentenek e régió számára.

Dawson City

Dawson City az ország északnyugati részén fekvő város, a Yukon folyón található. Hihetetlen közösség, amely megőrizte múltját. A város meghívja Önt a múltba, ahol sétálhat egy fás városban, meglátogathatja a nemzeti történelmi gazdagságot. Kipróbálhat szerencsét és serpenyőt nyerhet aranyért, mert az aranybányák még mindig működnek.

Természet Kanadában

A kanadai természet elbűvölő. Biztosan mindenki a sajátjához fog jönni. Hozunk azonban egy listát Kanada legszebb természeti helyeiről.

Banff Nemzeti Park

A Banff Nemzeti Park Kanada ékköve. 1885-ben alapították, ez a legrégebbi nemzeti park Kanadában, és Kanada legszebb tájával rendelkezik. Itt található a Louise-tó varázslatos zöld vize, az Icefields Parkway, és lenyűgöző kilátás nyílik a gleccserekre és a hegycsúcsokra. A látogatókat egész évben ezek a szépségek veszik körül.

Számos módon élvezheti a csodálatos kilátást Banffra. A turisták körében népszerű Banff-gondola pihentető 8 perces utat kínál a Kén-hegy tetejére, ahol a látogatók lélegzetelállító kilátást élvezhetnek a Bow-völgyre és Banffra. Másrészt kalandosabb turisták sétálhatnak az 5,7 km-es gyalogút mentén.

A Banff Nemzeti Park tevékenységei évszakonként változnak. Nyáron túrázhat, horgászhat és kerékpározhat.

A Banff Nemzeti Park téli csodaországgá változik a december és március közötti hideg hónapokban. A Lake Louise síterep és a Sunshine Village fontos síterep Kanadában, ahol a turisták ebben az időszakban olyan téli tevékenységekre fognak összpontosítani, mint a síelés, snowtubing, kutyaszán és jéghorgászat.

Jasper Nemzeti Park

A Jasper Nemzeti Park a Sziklás-hegység közepén található. Hihetetlen és nagy park, amely a túrázástól a lenyűgöző gleccserekig mindent kínál. A Jasper Nemzeti Park tökéletes hely az aktív tevékenységekhez, és rengeteg szabadtéri tevékenység várja a látogatókat. Túrázás, pusztai túrák, hegymászás, horgászat, táborozás és lovaglás csak néhány a sok közül. Ne hagyja ki a park fő látnivalóit, beleértve a gyönyörű Athabasca-vízesést, a Jasper SkyTram lélegzetelállító kilátását és az Medicine Lake gyönyörű vizeit.

Gleccser Nemzeti Park

Kivételes alpesi látványának és mély völgyének köszönhetően a Gleccser Nemzeti Park egész évben paradicsom. Ez az első nemzeti park, amelyet British Columbia-ban alapítottak, és az egyik legérdekesebb park.

Niagara vízesés

A Niagara-vízesés a bolygó egyik leghíresebb vízesése. A vízesések maguk három vízesés (Patkó-vízesés, Amerikai-vízesés és Menyasszonyi lepel-vízesés) kombinációi a kanadai-amerikai határ mentén. 57 méter magasak, és egy nagy tóba esnek alattuk. A kanadai Patkó-vízesés, amely nem a legmagasabb a világon, lenyűgözően Észak-Amerika legerősebb vízesése.

Akár a közeli vízeséseket nézi egy tengerjáró hajóról, egy légi felvételt egy helikopterről, akár ott áll mellettük, nincs rossz módja ennek a szépségnek a tanúja.

Üzletek, kaszinók és éttermek is rendelkezésre állnak a környéken, és a látogatóknak nem szabad kihagyniuk a Niagara-vízesés lenyűgöző panorámáját a Skylon Tower teraszairól.

Capilano függőhíd

A Capilano függőhíd 15 perces autóútra fekszik Vancouver belvárosától. Mivel 1889 vonzza a látogatókat és a helyieket. Ez egy lengő híd egy kanyon felett Capilano, ezzel Kanada egyik legnépszerűbb látványossága. Az ok egyszerű - nagyon sok mindent meg kell nézni. Hossza 137 m, a folyó felett 70 m magasságban van.

Patkóesés

A Niagara-vízesést alkotó három vízesés egyike. Ez a három vízesés közül a legnagyobb. Kétharmada a kanadai Ontarióban, egyharmada az Egyesült Államokban található. Joggal nevezik “Niagara ékszerének”. 52 méteres magasságával és 670 méteres szélességével másodpercenként több mint 2 271 240 liter víz áramlik át rajta.

Butchart Gardens

A Vancouver-szigetre tett utazás nem teljes a Butchart Gardens meglátogatása nélkül. A Brentwood-öbölben - Victoria közelében - ez a híres tereptárgy gyönyörű kertek halmazának ad otthont, több száz virágfajtával. Ez az egyik fő látnivaló a Vancouver-szigeten, és annyira népszerű, hogy a turisták, akik néhány napot töltenek Vancouverben, gyakran tesznek egynapos kirándulásokat a szigetre.

A kertek évente csaknem egymillió látogatót fogadnak.

A jelenlegi tulajdonos és vezérigazgató Robin-Lee Clarke, az alapító pár dédunokája.

Gros Morne Nemzeti Park Új-Fundland

Ez a másik világhírű nemzeti park átfogó geológiája miatt az UNESCO világörökség része. A Gros Morne Nemzeti Park Kanada második legnagyobb nemzeti parkja, amely 11 805 km2 Nyugat-Új-Fundland területét fedi le. A kilátás lenyűgöző, mivel ez a hatalmas park körülbelül 600 méter magas sziklákat tartalmaz, amelyek közül néhány Kanada legmagasabb vízesése, valamint homokos strandok, sziklás tavak és erdők.

A kontinensek ütközése és a gleccserek őrlése során a park egyedülálló sziklaszirtje a táblaföld. A park nemcsak tájképében, de jelentős történetében is gazdag.

A parkban öt kemping található, ahol Kemper élvezheti a nyári napokat a Berry Hill, a Shallow Bay, a Trout Tiver Pond, a Lomond vagy a Greenpoint Campground területén.

TIPP

Návštěvníci by si měli uvědomit, že vstupní poplatek do parku je na den.

További díjak kempingezésért, túrázásért stb. Fizetendőek. Autó ajánlott, és ez a legkényelmesebb módja ennek a hatalmas parknak a megkerülésére. Ha nem bánod a biciklizést vagy a dombokon sétálást, akkor ez lenne a második alternatívád!

Ha kenuja vagy kajakja van, a Trout River és a Bonne Bay kiváló hely erre.

Kanada legmagasabb hegye, a Logan-hegy

A Logan-hegy Kanada legmagasabb hegye és Észak-Amerika második legmagasabb hegye. Mérete 5959 m. Ez a hegy a kanadai Yukonban, a Kluane Nemzeti Parkban található. Észak-Amerika legnagyobb gleccserterületének központja. Az A. H. MacCarthy és H. F. Lambert vezette expedíció 1925. június 23-án ért el elsőként a csúcsra. A Yukon Szent Elias-hegységében található, a világ egyik legnagyobb hegyi tömbjében. A Logan-hegynek számos csúcsa van, amelyek egy hó- és jég fennsík fölé emelkednek, elérve a 19 kilométeres távolságot. Most 13 különböző út vezet erre a hegyre.

Mit kell tudni ezután Kanadáról

Tudsz mindent Kanadába-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet