Kanada nagy részében kontinentális éghajlat van, bár az átlagos téli és nyári hőmérséklet Kanadában eltérő lehet. A tél az ország számos területén - különösen a szárazföldön, ahol kontinentális éghajlat tapasztalható - súlyos lehet. Ezeken a területeken a napi átlaghőmérséklet -15 Celsius fok körül alakulhat, de erős szélben akár -40 Celsius fok alá is csökkenhet. A tengeri területeken a hó az év csaknem hat hónapja boríthatja a földet. A Brit Kolumbia part menti éghajlata enyhe és esős télű.

Nyáron a keleti és nyugati partvidéken az átlaghőmérséklet általában 20 Celsius-fok, míg a szárazföldön az átlagos nyári hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között mozog, egyes területeken időnként rendkívüli meleg meghaladja a 40 Celsius-fokot.

A legtöbb hely Közép- és Dél-Kanadában, ahol a legtöbb hely található, nyár végétől kora őszig (azaz augusztus végétől szeptember végéig) látogatható. Így elkerülheti a hőmérsékleti szélsőségeket, és élvezheti a nyugodt és gyakran napos időt (az úgynevezett indiai nyár, amely néha októberig tart).

Szeptember végén megcsodálhatja a juharerdők és más fafajok látványos színeit. A késő tavasztól a nyár elejéig, azaz május végétől június végéig tartó időszak szintén rendben lehet. A legmelegebb időszakot (július - augusztus) nem szabad teljesen elkerülni. Bár néha túl meleg lehet, időnként viharokkal.

A tél kivételével a legrosszabb időszak (decembertől februárig) talán a hóolvadás időszaka. Ez az év hónapjától és területétől függően változhat. Április környékén fordul elő Kanada középső és déli részén: az olvadó hó sárgá válik, és az utazás megnehezül, legalábbis a városon kívül.

Az északi területeken a nyár az egyetlen alkalom, amikor a hőmérséklet az olvadáspont fölé emelkedik, de az utazás könnyebb lehet, ha az összes föld fagyos. Magas szélességeken júniusban fehér éjszakákat láthat, míg az északi sarkkörön túl a nap soha nem esik le hosszabb vagy rövidebb időre, a szélességtől függően. Húsvétkor a hatalmas északi terület még mindig fagyos, de a napok elég hosszúak. Télen, különösen decemberben, a napok nagyon rövidek.

Időjárás Torontóban

A Nagy Tavak régióban, Ontario déli részén és Quebec síkságain (Montréal, Toronto, Ottawa, Quebec) az éghajlat továbbra is kontinentális, de párás is, és az esőzések évente 1000 mm körül vannak, egész évben jól eloszlanak.

TORONTO

A tél hideg, gyakran fagyos, száraz és napos napok jellemzik, felváltva a rossz időjárással és havazással. A tavasz viszonylag későn jön, és nagyon hideg van. Nyáron, amely nem hosszú, az esős és a hideg napok váltakoznak a forró és napos napokkal, amelyek során délután viharok törhetnek ki.

Torontóban a januári átlaghőmérséklet -5,5 ° C, de a hőmérséklet szinte minden évben néhány nap alatt -20 ° C alá csökken. Torontóban a nyári napok általában melegek, sőt néha forróak a viharok lehetőségével, de lehetnek hideg és esős napok is. Júliusban és augusztusban az átlaghőmérséklet 15-16 fok. Toronto közelében található az Ontario-tó, amely télen nagyon hideg, míg nyáron szinte elfogadható az úszáshoz, legalábbis néhány ember számára. Augusztusban eléri a 21 ° C-ot.

Időjárás Vancouverben

A csendes-óceáni partvidék óceáni éghajlata nagyon eltér az ország többi részétől. A tél viszonylag enyhe, de esős. A hőmérséklet fagypont felett van, bár szinte minden évben több napos hó és fagy lehet. A nyár hideg és elég napos, bár néha eshet is.

VANCOUVER

Vancouver az egyetlen nagy város Kanadában, amely télen nem fagy meg. Az átlagos hőmérséklet januárban 4 ° C, júliusban 18 ° C. Az éghajlat hasonló Londonhoz (bár a nap Vancouverben naposabb). A tenger Vancouverben és Brit Columbia partja mentén mindig hideg. A legmelegebb júliusban és augusztusban van, és csak 14 Celsius fok van.

Mikor kell Kanadába repülni

A legolcsóbb járatok Torontóba az időjárás függvényében

A grafikon leírja Torontóba talált jegyek minimális árait és azok hetek szerinti alakulását. A grafikonon szereplő további adatok az átlagos nappali és éjszakai hőmérsékletet, valamint a teljes csapadékmennyiséget mutatják, ha rendelkezésre állnak adatok. Kattintson a grafikon egyes oszlopaira a részletesebb aktuális adatok a keresőmotorból megszerzéséhez.

A legolcsóbb oda-vissza járat Budapestről és Toronto között, HUF-ban

Tehát láthatja, melyik dátum a legjobb a torontói utazáshoz, a célállomás időjárásának alakulása és a jelenlegi jegyár miatt.

A legolcsóbb járatok Bécs és Toronto között

A következő ábra a Bécs és Toronto közötti repülőjegyek legalacsonyabb árát mutatja az időjárás függvényében. Kattintson a grafikon egyes oszlopaira, hogy részletesebb aktuális keresőmotor-adatokat kapjon.

A legolcsóbb oda-vissza járat Bécs és Toronto között, HUF-ban

Mit kell tudni ezután Kanadáról

Tudsz mindent Kanadába-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet