A Flymeto regisztráció előnyei
  1. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  2. A legolcsóbb vásárlás garanciája.
  3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Adja el saját túráit
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Készítse el útiterveit
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

(Európa)

A Miss Universe nagy fináléja az Egyesült Államokban
Észak-Amerika · Florida - USA
May 14, 2021 2 min
Bővebben ..

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ülést a repülőgépen?

Sokan nyaralni járnak, de még mindig sokan utaznak először repülőgéppel. A repülés nem mindig csak néhány órát vesz igénybe, az úticél távolságától függően a repülőgépen töltött idő jelentősen hosszú,akár több tíz óra is lehet.

Ezért fontos az, hogy a megfelelő ülést válassza ki, amely teljes egészében kényelmes lesz.

Ha az egész családdal vagy csoporttal utazik, akkor biztosan nyugodtabb lesz, ha mind együtt ülnek.

A közismert légitársaságok lehetővé teszik, hogy ingyen válasszon helyet, amikor jegyét megvásárolja. Ezt a lehetőséget a check-in pultnál is igénybe veheti, ahol megkapják a beszálló kártyákat és kiosztják a helyeket.

Ugyanakkor a fapados légitársaságok nem kínálják az ülések kiválasztását, hanem “free seating”-el rendelkeznek, amivel motiválják az utasokat, hogy minnél gyorsabban beszálljanak a gépbe. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy legyen az első utasok között, akik jelentkezhetnek a legjobb ülésekre.

A megfelelő hely kiválasztásakor fontolja meg, mennyire bírja a repülést. Ha rosszul szokott lenni vagy fél a repüléstől, válasszon ülőhelyet inkább az gép elejében, mert az ülések csendesebbek és a turbulencia nem olyan jelentős. Ez alól kivételt képeznek a légcsavaros repülőgépek, mert első ülései a motorok közelében vannak, így a zaj a repülőgép ezen részén a legnagyobb.

Az utasok túlnyomó többsége a biztonságosabbnak tartja a repülőgép hátsó üléseit.

Ablak vagy folyosó melletti ülés? Mindkettőnek megvannak a saját előnyei és hátrányai.

A folyosó mellett kinyújthatja a lábát, vagy akár sétálhat is; számítania kell azonban arra, hogy zavarhatják a folyosón közlekedő emberek, és ki kell engednie az ablak mellett ülő utasokat is.

Gyerekekkel fog repülni, szeretne fényképezni, vagy nem repül olyan gyakran?Akkor részesítse előnyben az ablak melletti üléseket. Alvás közben a falnak támaszkodhat, ugyanakkor csapdába eshetnek az alvó szomszédok miatt. Ne feledje továbbá a repülőgép külső falából sugárzó hideget.

Még gyakorlott utasként sem tudhatja, hogy egyes légitársaságok repülőgépein a turista osztály első soraiban olyan ülések vannak, amelyeket a business utazóknak terveztek, ezeknek az üléseknek több helyük van a lábaknál, tehát sokkal kényelmesebbek.

Ilyen luxus helyek az úgynevezett “emergency exit row” (vészkijárat) vonalában találhatóak, ahol a szárnyakra lehet kilépni. Némelyik fapados járatoknál ez az első sorban helyezkedik el.

A legrosszabb ülések elsősorban a vészkijárat előtti üléssorok. Az utolsó üléssorokat is beleértve, nincs lehetőségük háttámlák hátradöntésére. Végül, de nem utolsósorban, zavarja utazását a WC-k közelsége illetve a fedélzeti büfé.

Megfelelő ülésválasztást és boldog, kényelmes utazást kívánunk Önnek!Címkék

nincs címke