Izland az ellentétek, a számtalan vízesés és a forró gejzírek földje. Ez nem hiányzik az adrenalinélmények, a romantikus benyomások és a kulturális események. Elsősorban gyönyörű jellegzetes természetet fog látni. A romantikus lelkek élvezni fogják a sark sarkát világít. Izland raftingot és kajakozást is lefed a sziget körül.

Snæfellsjökull

Három órával Reykjavíktól, a Snaefellsnesl-félszigettől, amelyen egy gyönyörű, de már szunnyadó, gleccserekkel borított vulkán található. Sok ügynökség túrákat szervez e monumentális csúcsra, amelyet Jules Verne az ország központjának bejárataként írt le. Kölcsönözik a szükséges felszereléseket, és elképzelhetetlen élményt nyújtanak. Az ügynökség ebben az esetben nagyon fontos, nem volt elég felszerelésük vagy tapasztalatuk. Egyedülálló utazást határozottan nem javasoljuk.

Horgolt

Még mindig aktív Hekla vulkán. Ez Izland második legaktívabb vulkánja, amelyet a Pokol kapujának is becéznek. Kedvező időjárási viszonyok esetén legyőzhető a csúcspont.

Kirkjufell

Izland legtöbbet fényképezett hegye. Az interneten kimeríthetetlenül sok fénykép, kollázs és festmény található ezzel a természeti jelenséggel. A Trónok játéka sorozat rajongói biztosan felismerik, panorámája több jelenetben is megjelent.

Gejzírek és vízesések

Haukadalur

Haukadalur geotermikus területe Reykjavíkotól körülbelül 100 km-re található, és Izland egyik leghíresebb helye.

Gullfoss

Mindössze 10 kilométerre a Geysirtől, ne felejtse el ellátogatni Európa legnagyobb vízesésére. A vízesés felső része 10 méter, az alsó 22 méter magas.

Skógafoss vízesés

Angolul: Erdei vízesés

A sziget déli részén található. Különösen megemlítjük a magasságot, amely 62 méter és szélessége 25 méter, tehát ez az egyik legszebb és legnagyobb a szigeten.

Gejzír Strokkur

A név fordításban öntözőkannát jelent. A sziget délnyugati részén található. Szinte 10 percenként felrobban, és akár 25 méteres magasságig is eláraszt.

gejzír

Ahogy a neve is mutatja, ez a gejzír kölcsönadta a nevét a világ összes gejzíréhez. Több mint 10 ezer aktív. Repülés A víz kiöntésének gyakorisága változó. 2000 óta, egy hatalmas izlandi földrengés után, 5-8 óránként aktív.

Érdekes helyek Izlandon

Kék lagúna

Izland látogatásakor kötelező a kék lagúna. Ez egy geotermikus fürdő, amelynek forró vize (39 C) nagy mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz. A gyógyfürdő kikapcsolódásra vagy bőrbetegségek kezelésére látogatható.

Jökulsárlón

Egy gyönyörű és hatalmas tó, amelyen kékes jégtáblák vannak, amelyek folyamatosan leszakadnak, és még mindig növelik a lagúna területét. Jelenleg a tó 18 km2. Kis szerencsével itt lehetőség van élő fókák megfigyelésére.

Þingvellir Nemzeti Park

Ezt a nemzeti parkot az UNESCO világszervezete is védi, a tektonikus lemezek határán fekszik, ezért itt repedések és repedések keletkeznek, amelyek kisebb-nagyobb tavakat és medreket hoznak létre.

Főleg azért fontos, mert megfigyelhető, hogy az észak-amerikai és az eurázsiai kontinensek milyen sebességgel távolodnak el egymástól.

Vatnajökull Nemzeti Park

Közel 15 000 méteres területtel Európa második legnagyobb NP-jévé vált. Vatna=víz és joqul = gleccser, tehát Európa legnagyobb gleccsere. A terület szinte lakatlan a gyakori árvizek és földcsuszamlások miatt

Nejvyšší hora Islandu Hvannadalshnjúkur

A hegy magassága 2110 m, és az Öræfajökul hegység északnyugati szélén található. Az ügynökséggel meg lehet mászni Izland ezen legmagasabb hegyén.

Mit kell tudni ezután Izlandról

Tudsz mindent Izlandra-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet