Izlandon 464 engedélyezett repülőtér van. Valószínűleg ez egy szám, amelyre nem számított, de az izlandi természet megköveteli, mivel sok helyre csak hajóval vagy repülővel lehet eljutni. Izlandon nincs vasúti közlekedés, ami jelentősen hozzájárul a légi közlekedés növekedéséhez. Természetesen a legtöbb repülőtér különböző méretű, amihez hozzászoktunk, és a légi közlekedést négy nagy repülőtér biztosítja.

Repülőterek listája

Izlandon nincs vasúti közlekedés, ezért Izlandnak számos repülőtere van.

Keflavík nemzetközi repülőtér

A KEF Izland legnagyobb repülőtere, és látogatása során valószínűleg megérkezik és onnan indul. A repülőtér 45 percre található Reykjavik központjától.

A repülőtér területe 25 km2, 3 repülőtér kifutópályája, terminálja és adminisztratív épületei vannak.

A repülőteret 1943-ban az amerikai hadsereg építette a második világháború idején. Jelenleg több mint 20 légitársaság repül Izlandra. A turisták becsült száma 2020-ban 7 millió. A turisták magas száma ellenére a Keflavík repülőtér viszonylag kicsi és hangulatos, és a főszezonban a bejelentkezés során a várakozás az esetek 98% -ában kevesebb mint 10 perc volt.

TIPP

Ha leszállás után alkoholt és sört vásárol, akkor spórol is. Mivel ezek a cikkek sokkal olcsóbbak a repülőtéren, mint az országban, a magas alkoholadó miatt.

Reykjavik repülőtér, belföldi repülőtér

Az RKV a második legnagyobb repülőtér, és csak 2 km-re van a városközponttól, ami azt jelenti, hogy könnyedén megteheti gyalog :). Nemzetközi közlekedésre csak rossz idő esetén alkalmazzák, amikor a Keflavík repülőtéren nem lehet leszállni. Az ebből a repülőtérről induló járatok naponta repülnek a sziget egy kisebb repülőterére, de csatlakozik a Feröer-szigetekhez és Grönlandhoz is. Ezt érdemes szem előtt tartani, ha izlandi látogatását vonzóbbá akarja tenni, és esetleg másutt keresne.

TIPP

A grönlandi járatokat gyakran befolyásolja az időjárás, és gyakran késik. Ne feledje ezt a jegy foglalásakor.

Egilsstaðir repülőtér, belföldi repülőtér

Az Air Iceland Connect az egyetlen légitársaság, amely erre a repülőtérre repül. A fővárossal naponta többször is fennáll a kapcsolat.

Akureyri repülőtér, belföldi repülőtér

Ezt a repülőteret is csak az Air Iceland Connect köti össze. A repülés Reykjavikból körülbelül 45-60 percet vesz igénybe, és naponta többször elérhető. A főváros mellett innen repülhet Egilsstadirba, a Grímsey-szigetre, Vopnafjörðurba, öórshöfnbe is.

Mit kell tudni ezután Izlandról

Tudsz mindent Izlandra-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet