A sziget időjárása többnyire változó. Ez a legjobban leírható. Számos klisé fordítható Izlandon. Ilyen például: ha nem tetszik az időjárás, várjon 5 percet, ez megváltozik. Vagy egy másik közhely, miszerint nincs rossz idő, csak rossz ruhák vannak.

Meglephetik a nyári ruhák reklámozásával ellátott hirdetőtáblák is, ahol a modellek pózolnak, nem pedig dzsekiben. Mindenképpen csomagoljon még egy réteg ruhát magával a szigeten, mint amennyit megszokott.

A Golf-áramlatnak köszönhetően a szigeten nincsenek extrém körülmények, de a szél miatt az érzési hőmérséklet gyakran jóval alacsonyabb, mint amit a hőmérő jelez.

A látogatás legideálisabb ideje, legalábbis a nyári hónapokban, vagy májustól szeptemberig terjedő időjárást tekintve. Számolni kell azonban magasabb, turisztikai árakkal, amelyek a télihez képest több tíz százalékkal emelik a szállás és az autókölcsönzés árait. Nyáron szinte nem nyugszik a nap, és a hőmérséklet akár 20 fok is lehet.

Azonban a nagyszámú embert vonzó aurora borealis miatt szükség van egy extra pulóver csomagolására, és télen a szigetre.

Időjárás Reykjavikban

A Reykjavíkba utazás legrosszabb feltételei januárban és februárban vannak, amikor nagyon hideg és száraz van. . Javasoljuk, hogy látogasson el a fővárosba a nyári hónapokban.

REYKJAVIK

Mikor kell repülni Izlandra

Az időjárás szempontjából a legkedvezőbbek a nyári hónapok. Körülbelül májustól szeptemberig. Azonban még ekkor is figyelembe kell venni az alacsonyabb hőmérsékleteket, különösen a hideg és az erős szelet. De lehet, hogy nem lep meg kellemesen az árak. A szállodák, az autókölcsönzők és a helyi kiskereskedők alkalmazkodtak az idegenforgalmi ágazathoz, ezért ezekben a hónapokban néhány százalékkal drágábbra számíthatnak.

Ha nem bánja a hideg, nagyobb eséllyel a hó és az igazán jeges szél, látogasson el Izlandra a téli hónapokban. Az aurora borealis látásának esélye többszörösen nagyobb, még Reykjavíkban is. Mentsen meg egy kis kacsát, és élvezze a szigetet zavartalanul a turisták tömege által.

A legolcsóbb járatok az időjárás függvényében

A grafikon leírja a Prága és Reykjavík közötti járatok minimális árait és azok árait fejlődés hetekkel. A grafikon további adatai az átlagos nappali és éjszakai hőmérsékletet, ill teljes csapadékmennyiség, ha rendelkezésre állnak adatok. Az egyes oszlopokra kattintva ábrán részletesebb aktuális adatokat találhat a keresőtől.

A legolcsóbb oda-vissza járat Budapestről és Reykjavik között, HUF-ban

Tehát látja, hogy a fejlemény alapján melyik dátum a legjobb Reykjavikba történő induláshoz időjárás a célállomáson és az aktuális jegyár.

Mit kell tudni ezután Izlandról

Tudsz mindent Izlandra-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet