Olaszországnak, valamint Szicília és Szardínia szigeteinek tengerparti üdülőhelyei és számos történelmi épülete van olyan városokban, mint Róma, Firenze, Verona, Pisa és Velence. Mit ne hagyjon ki Olaszországból?

Látnivalók Olaszországban

Olaszország történelme műemlékekben gazdag. Hozunk egy listát a legjobbakról ebben a cikkben.

Colosseum Rómában

Egyértelműen lehetetlen meglátogatni Rómát anélkül, hogy látnánk annak szimbólumát, a Colosseumot és a Római Fórum régészeti részét, ahol Róma a Róma alapította Kr. E. 753-ban a Romulus-legenda szerint.

A Colosseumot eredetileg Flavian amfiteátrumnak hívták, és a Római Fórum végén, Nero Aranyházának kertjében található. Eredetileg amfiteátrumként szolgált, és a Római Birodalom legnagyobb épülete volt.

A Colosseum meglátogatásához jegyet kell vásárolnia, és ezt kétféleképpen teheti meg:

  1. Vagy vásárolja meg a helyszínen, amit nem ajánlunk, mert a Colosseumot naponta körülbelül 30 000 látogató látogatja meg, és órákig lehetne várni egymás után egy jegyre. A jegy ára 2020-ra 16 euró egy felnőtt számára és 2 euró kedvezmény (18 és 25 év közötti európai uniós polgárok számára), amelyet a pénztárban adnak el, közvetlenül a Colosseumba való belépés előtt.
  2. Vagy egy másik lehetőség az, hogy online vásárol jegyet, és így elkerüli a hosszú várakozást a sorban a belépés előtt. A jegy árát 2 eurós belépési díj emeli, így a jegy összesen 18 euróba kerül. De meg kell vásárolni egy adott napra és órára.

A jegyeket online lehet vásárolni a következő címen: https://parcocolosseo.it/en/visit/opening-times-and-tickets/

A Colosseumba ingyen is eljuthat, minden hónap első vasárnapján *. Nem javasoljuk, hogy ezen a napon látogassa meg, a látogatók nagy beáramlása miatt.

Pantheon Rómában

A Pantheon Róma egyik leglátogatottabb műemléke, és több mint kétezer éve képviseli hírnevét. Sok híres ember sírja is található. Itt található például Raffaell reneszánsz festő sírja.

Ez a templom a Piazza della Rotondán található, és érdeke a kupola által alkotott építészet, amelynek átmérője (43m és 44cm) és magassága (43m 44cm) tökéletesen egyezik.

A Pantheon ingyenes, és a következő napokon tart nyitva:

  • Munkanapok: 9:00 - 19:15
  • Vasárnap: 09:00 - 17:45
  • Munkaszüneti napok: 9:00 - 12:45

Firenze

Firenze Toszkána szívének nevezhető, nem utolsósorban egyedülálló atmoszférája miatt. Még Firenze történelmi központját is felvették az UNESCO világörökségi listájára 1982-ben.

Közép-Olaszországban található, Toszkána régió fővárosa, egykor az Olasz Királyság fővárosa (1865-1871) volt.

Annyi látnivaló van Firenzében, hogy valószínűleg egy hónapig nem lenne elég mindent megnézni. Ezért csak a leghíresebbeket soroljuk fel, amelyeket biztosan nem szabad kihagyni:

Régi híd

A Ponte Vecchio egyértelműen a világ egyik legszebb hídja, és 5 perces sétára található a Piazza della Signoria központjától. A híd keresztezi az Arno folyót, és körülbelül 95 méter hosszú. Építésétől a mai napig kis üzletek veszik körül, amelyek jellemzőek rá.

Korábban főleg hentesüzlet volt, mert a városvezetés 1442-ben a központból parancsolta a henteseknek, hogy műveleteiket a hídra vigyék át. Ezt a döntést esztétikai és különösen higiéniai okokból hozták meg, lehetővé téve számukra, hogy a húsfeldolgozás során keletkező hulladékot közvetlenül a folyóba dobják.

Ma főleg ötvösöket, ajándéktárgyakat és művészeti üzleteket talál.

Piazza della Signoria

A Piazza della Signoria híres épületekkel és nevezetességekkel van körülvéve, és Firenze politikai központja volt a középkorban. Itt található például a Neptun-kút, Michelangelo Dávid híres szobrának másolata vagy a középkori Palazzo vecchio.

Boboli

A Boboli kertek a Palazzo Pitti részét képezik, és körülbelül 40 000 km2 területet ölelnek fel. 1549-ben hozták létre, amikor fokozatosan fejlesztették őket.

A kert legszebb részei közé tartozik a szobrokkal ellátott amfiteátrum és a felette lévő Neptun-kút.

A belépő a parkba 2020-ig 10 euró, és online megvásárolható.

Az online vásárolt belépés 10 euróba kerül egy felnőtt számára, azzal a lehetőséggel, hogy egy adott órára foglaljon szobát 3 euró ellenében. A 18 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

Jegyek a következő oldalon vásárolhatók meg, ahol a nyitvatartási idő is megtekinthető: https://www.uffizi.it/en/boboli-garden

Uffizi Galéria

Galleria degli Uffizi - Ez a két firenzei galéria egyike, és a világ egyik leghíresebb. Közvetlenül az Arno folyó mellett található, és az építkezés 1560-ban kezdődött.

A galéria számos híres szerző műveinek ad otthont. Itt olyan világhírű művészek műveit találja, mint Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Michelangelo Buonarroti, Raffaello Sanzio vagy Caravaggio.

A belépés felnőtteknek 20 euró, a 18 év alatti gyermekek számára pedig ingyenes. Az 18 és 25 év közötti európai uniós polgárok kedvezményes jegyre jogosultak 2 euróért. Lehetőség van egy meghatározott időpontra szóló foglalás megvásárlására 4 euróért.

A jegy a következő webcímen vásárolható meg: https://www.ticketsflorence.com/en/

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti - a palotát 1457-ben Lucca Pitti bankár építette, és a Boboli kerthez kapcsolódik.

Pitti örököseinek csődje után a palotát a Medici család megvásárolta, amely további két szárnyával bővítette és 1550-ben fő lakóhelyévé tette.

Itt található egy galéria, amely több mint 1000 barokk és reneszánsz kori festményt tartalmaz, ezüst múzeum, modern művészeti galéria és királyi lakások.

A felnőtt belépője 16 euró, a kedvezményes ár pedig 2 euró. Online foglalás is lehetséges egy adott órára 3 euró összegben.

Jegyeket a következő oldalon lehet megvásárolni: https://www.ticketsflorence.com/en/

TIPP

Lehetőség van egy 3 napos Passepartout megvásárlására is, korlátlan hozzáféréssel a Palazzo Pitti, az Uffizi Galéria és a Boboli Kertekbe 38 euróért.

Velence

Velence az észak-olaszországi Veneto régió (Veneto) fővárosa, és a farsang városának is nevezik, amely minden évben itt zajlik és amelyről bővebben a blogunkon olvashat:

A lakosság számát tekintve ez a régió legnagyobb városa, 250 000 lakos feletti lakossággal.

Velence 4 km-re található a szárazföldtől, egy nagy adriai lagúnában, több mint 2 méterrel a tengerszint felett. Ez a város a vízre épült, és 118 szigetből áll, amelyeket több mint 400 íves híd köt össze.

Velence nagyon népszerű turisztikai célpont. Évente több mint 19 millió turista látogatja meg őket. Még 1987-ben felvették őket az UNESCO világörökségi listájára.

Itt több mint 150 különböző csatornát talál, amelyeken áthajózhat. Csodálhatja Velencét csónakból vagy a híres velencei gondolában.

A leghíresebb csatornák közé tartozik a Grand Canal, amely egyben Velence fő átjárója is. Ez a csatorna körülbelül 4 kilométer hosszú, és csak 3 híd határolja.

A város Sestieri 6 kerületére oszlik, ezek a következők: Canaregio, Castello, Dorsoduro, San Palo, Santa Croce és San Marco.

Ami a látnivalókat illeti, látogassa meg a Piazza San Marco-t. A tér, amely a város társadalmi, kulturális és szellemi központja.

A városnak vannak olyan szimbólumai, mint a Bazilika és a Szent Márk-harangtorony.

Pompeji

Pompeje naleznete přibližně 25 km od Neapole, do kterého se můžete dostat pohodlně letecky.

Pompeji a leglátogatottabb régészeti lelőhely a világon, látogatásuk valóban elképesztő élmény. Nem kell nagy képzelőerő elképzelni egy római várost, amely körülötted van. Az utca végén vagy a romos fal felett megjelenő Vezúv jelenléte állandóan emlékeztet a katasztrófára, amelynek pusztító hatása volt az egész városra és a lakosságra, amelyet kíméletlenül temettek öt méter hamu alá. Ez a hatalmas tragédia Kr.u. 79. augusztusában következett be. Bár a város még mindig sok titkot rejt, napjainkban ennek hatalmas részét sikerült feltárnia, és a régészek fokozatosan tették elérhetővé a nyilvánosság számára.

Évente nagyszámú turista érkezik ide, hogy megnézze, mi marad Pompejiből és a halottak megkövesedett testéből, természetellenes helyzetbe sodorva.

Pompeji minden nap 09:00 és 19:00 óra között látogatható, jegyet online vagy a helyszínen vásárolhat. A felnőtt belépődíja 14,50 €, ha 09:00 és 16:30 között vásárol jegyet, és 16:30 és 17:30 között 10 €. Javasoljuk, hogy online vásárolja meg a jegyét, hogy elkerülje a sorban állást.

Pisa-i ferde torony

A pisai ferde torony, az olasz Torre Pendente di Pisa Pisa középkori épülete. Alapjai megtelepedéséről ismert, amelynek következtében a 20. század végén 5,5 fokot döntött a függőlegestől. Ezt követően kiterjedt munkát végeztek a torony szintezésében, és dőlése végül kevesebb mint 4 fokosra csökkent.

A harangtornyot, amelyet 1173-ban kezdték meg, mint a város székesegyházának harmadik és egyben utolsó építményét, 56 méter magasra tervezték, és fehér márványból építették.

Toszkána

Közép-Olaszország valószínűleg a leggyakrabban érzékelt tájkép. Toszkána klasszikus gördülő vidékével és a mesterségesen tömött városokkal, Firenzével, Pisa és Siena, hogy csak a három leghíresebbet említsem, az egyik leglátogatottabb régió. Maga Toszkána minősítettebb történelmi emlékekkel rendelkezik, mint a világ bármely országa.

Szicília

Szicília szigete egészen más hely. Itt számos látnivaló található, az Európa legjobban megőrzött hellenisztikus kincseitől a legvonzóbb olasz üdülőhelyekig Taorminában és Cefaluban, a gyönyörű hegyi tájról nem is beszélve. Minél nyugatabb, annál közelebb van Afrikához, például Trapaniban. Ez tükröződik az éghajlatban, az építészetben és a főzésben is. A kuszkusz számos ajánlaton szerepel a sziget nyugati részén.

Szardínia

Még Szardínia területén is nagyon távol fogja érezni magát az olasz szárazföldtől, különösen annak viszonylag fel nem fedett belső terében. Bár mindenképpen elegendő a finom strandokon feküdni, amelyek Olaszország legjobbjai közé tartoznak.

Dolomitok

A Dolomitok Olaszország északkeleti részén kilenc hegyből álló csoportot alkotnak, amelyek Trentino Alto Adige, Veneto és Friuli Venezia Giulia régióin keresztül nyúlnak át. 2009-ben ezeket a hegyeket felvették az UNESCO világörökségi listájára, 142 000 hektár területen.

Az olasz Dolomitok kétségtelenül az egyik legdrámaibb alpesi úti cél a világon. Minden hegycsoport egyedi alakú. Tehát, ha elegendő időt tölt a régióban, minden hegyet a nevén ismerhet meg, és értékelni fogja az összes nézőpontot, ösvényt és hegyi hágót, ahonnan más kilátás nyílik erre a hegyre.

TIPP

A hegyek formái mellett a Dolomitok egyedi színe is érdekelni fogja. A fény és a napszak a bíbor, az őszibarack, a rózsaszín, a fehér és a lila különböző árnyalatait fedi fel a sziklában.

A sziklák között alpesi legelők és rifugia által tarkított rétek találhatók - hegyi kunyhók, tehenek és lovak. A nyári szezonban ételeket és italokat szolgálnak fel a rugugiban. Tehát amikor elmész kirándulni a Dolomitokba, nem kell ebédet csomagolni, mert általában finom ételek várnak rád.

Jezero Garda-tó

A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava (52 km hosszú és 17 km széles): olyan nagy, hogy megváltoztatja a helyi éghajlatot, amely enyhébb és - a tó szellőjének köszönhetően - naposabb, mint amire számítani lehetett. Ez egyben a legnépszerűbb tó, amely vonzza az összes turistát, akik Olaszországba érkeznek, és hídként szolgálnak az Alpok és az ország többi része között. A tó keskeny északi részét határozottan a vízbe eső hegyek határolják, a falvak pedig a sziklák rései közé ékelődnek. Délebbre a tavat szelíd dombok és csendes üdülőhelyek szegélyezik.

Vezúv

A Vezúv egy híres vulkán, amely Kr.e. 79-ben Pompeji történelmi város pusztításáról ismert. Ez a lenyűgöző csúcs, amely az egyetlen aktív vulkán kontinentális Európában, hozzájárul az olasz történelem fontos részéhez. Ma Pompeji a világ egyik legnagyobb régészeti lelőhelye és Európa egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A Vezúv egy ősi vulkán, amelynek legrégebbi sziklája a becslések szerint körülbelül 300 000 év. Élete során több kitörés történt, ezek közül körülbelül 30 Pompei pusztulása óta. Az utolsó kitörés 1944-ben volt a második világháború idején.

Bibione

Bibione Olaszország északnyugati részén található, közvetlenül Szlovénián kívül.

Különösen a közép-európai nyaralók számára kedvelt turisztikai célpont, főleg elhelyezkedése és megfizethető szállodái miatt. Ennek köszönhetően Bibione évek óta rendkívül népszerű a turisták körében, és az olaszországi családi ünnepek szinonimájává vált. Ez egy viszonylag új üdülőhely, amelyet a 80-as években hoztak létre.

A Bibione 3 fő részre osztható:

  • Bibione Spiaggia - ez Bibione fő és legforgalmasabb része, számos látnivalóval, bárral, étteremmel, kávézóval és üzlettel. A híres wellness-központ és a Bibione Thermae termálfürdő is található.
  • Bibione Lido del Sole - ez egy kissé csendesebb rész, és Bibione Spiaggia és Bibione Pineda között található.
  • Bibione Pineda - ez Bibione legzöldebb és legcsendesebb része, fenyőfákkal körülvéve, amelyek között pihenhet és élvezheti a békés környezetet.

A fő strand hossza meghaladja a 11 km-t és átlagosan legfeljebb 400 méter. Ez a strand népszerű a gyermekes családok körében, főleg a víz mélysége miatt, amely csak a derék felét éri el, és messze van a parttól.

Rimini

Rimini az Adriai-tenger mentén, az olasz félsziget keleti részén található.

Nemcsak a külföldi turisták, hanem Olaszország számára is kedvelt úti cél. Riccionével együtt valószínűleg az Adriai Riviéra legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye Olaszországban. Az Adriai-tenger mentén fekvő kilométeres homokos strandjai az 1960-as és 1970-es években divatossá tették a várost. Mivel évente sok turista érkezik egész Európából ebbe a városba, az olasz Miaminak is hívják.

Júniustól szeptemberig a város nagyon zsúfolt, mivel a fiatalok és a családok ide érkeznek, hogy élvezzék a nyári vakációt a tengeren. A part mentén számtalan szálloda található, és a nyári szezonban sok nyaraló bérel apartmanokat egy vagy több hónapra, hogy hosszabb nyaralást élvezhessen Riminiben. A tenger mentén fekvő minden szállodának saját strandja van, ahonnan elérhető a tenger.

Rimini főleg a fiatalok számára kedvelt célpont, mert Olaszországban találhatók a leghíresebb éjszakai klubok. És sok tengerparti diszkó fut napközben. De a gyermekes családok is jól érzik magukat, mivel számos vidámpark és delfinárium is található.

TIPP

A gyermekes családok is jól érzik magukat Riminiben, mivel számos vidámpark és delfinárium is található.

Calabria

Calabria Olaszország távoli déli részén található, a gyönyörű kristálykék Jón-tenger és a Tirrén-tenger veszi körül, és Szicíliától a Messinai-szoros választja el. A meleg éghajlat, a tenger gyönyörű színei, a sziklás tengerpart, amely felváltja a homokos strandokat, a vad és titokzatos természetet, a helyi konyha erős és eredeti ízeit, Calabriát egyedülálló helygé teszi, amelyet nyáron és télen is élvezhet.

Ha Ön egyike azoknak, akik szeretik a természetet, annak illatait és titkait, felfedezheti Calabriát és felfedezheti annak természeti adottságait, ahol a buja növényzet váltakozik kék tavakkal és vízesésekkel.

Ha inkább sütkérez a napon, és elmerül a kristálytiszta tengerben, számos bájos hely közül választhat a hosszú Tirrén-szigeteki és Jón-tenger partjai mentén.

És ha azok közé tartozik, akik szívesebben megismerik e régió múltját, a Magna Graecia bölcsőjét és az ősi települések régióját, amelyek tele vannak gyönyörű templomokkal, kolostorokkal, kastélyokkal és palotákkal, akkor biztosan észhez tér.

Mit kell tudni ezután Olaszországról

Tudsz mindent Olaszországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet