A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legolcsóbb vásárlás garanciája.
  2. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
  3. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 Kényelmes keresés
 Adja el saját túráit
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

(Európa)

Vár, amely Dracula megyéjét ékesíti

A távolról is látható, mély árokkal körülvett kastély titokzatosan kinyúló tornyai, melyet minden turista látni akar. A Corvin kastély Hunyad megyében található, Romániában.

A Corvin-kastély több mint hat évszázados gazdag történelemmel kapcsolódik össze, amelyel részben megismerkedhet a belső kiállításból. Nem csak nagyszerű turisztikai attrakció, hanem gyönyörű háttérként szolgált filmek és meséknek egyaránt. A kastélyban tucatnyi kamra és számos csigalépcső található. Egy 30 méter mélyű barlang veszi körül, és az egyetlen hozzáférés a hosszú, kőoszlopok által támogatott fahíd végén található kapu.

A kastély ősi története szorosan kapcsolódik a Hunyadi családhoz, aminek sarja volt I. Mátyás király, azaz Corvin Mátyás, igazságos magyar király. A Corvin kastélyban kastélykápolna is található. Az egész kastélykomplexum a híres Dracula régiójának festői, zöld táján helyezkedik el.

Bran Kastély

A vár fákkal körülvett dombon áll, Bran falu közelében, Erdély és a Havasalföld közötti ősi határon. Ön is láthatja, hogy Bram regényének kísértetjárta vára kissé különbözik a könyv leírásától. Ennek ellenére ez egy nagyon népszerű történelmi erődítmény. Az igazi “Dracula-kastély”, amely most már inkább rom, máshol található, mélyebben a Fagarasi-hegységben. Sok turista számára a Poienari nem túl vonzó emlékmű. Az egyetlen út hozzá egy 1400 m meredek szikla lépcső, de érdemes megmászni ehhez a nagyszerű, kísérteties légkörhöz!

Kövesse a történelmi épületeket Romániába. Foglaljon online, jó előre, hogy sok pénzt takaríthasson meg!Címkék

nincs címke

Kategória