A Flymeto regisztráció előnyei
  1. Erős ügyfélszolgálat.
  2. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
  3. Biztonságosan hazaviszünk.
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 Kényelmes keresés
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Adja el saját túráit
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

(Európa)

Gyakran Ismételt Kérdések

Jegyfoglalás

Honnan tudom, hogy jegyet foglaltam?

Legkésőbb 2 órával a foglalás után megkapja a visszaigazoló e-mailt. Ezért szükséges kitölteni azt az e-mailt, amelyet a foglaláskor ténylegesen használ.

Még mindig nem kaptam megerősítő e-mailt. Van jegyem lefoglalva?

Ellenőrizze az e-mail Spam és tömeges mappáját. Ha ott sem találja, azonnal vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal csevegés vagy telefonon. Lehetséges, hogy gépelési hiba történt az e-mail beírásakor, és azt ki kell javítani.

Mi van, ha nagyobb csoportban utazunk?

A csoport maximális létszáma 9 fő. Foglalást kell tennie a csoport összes tagjának egyszerre. A különálló foglalásokat később nem lehet egyesíteni. Ezután egyszerre kell fizetnie az összes jegyért, különben az összes foglalás elvész.

Fizetés

Hogyan fizethetek a jegyért?

Számos módon fizethet a jegyért:

    • Hitelkártyával * - biztonságos fizetési átjárón keresztül a foglalás után
    • Essens Virtual Wallet * - jutalékok egy virtuális pénztárcában

Hogyan és hol kaphatom meg a jegyemet?

A jegy elektronikus úton kerül elküldésre a foglalás során megadott e-mail címre. Nem kell kinyomtatnia a jegyet. A repülőgépre való feljutáshoz csak nyomtatott beszállókártyára van szükség, amelyet a belépést követően a jegy alapján kap - külön online vagy a repülőtéren. Jegyét azonban irodánkban is átveheti.

Ha nincs beszállókártyám a repülőtér felé vezető úton, akkor mit fogok mutatni a check-in pultnál?

A repülőtéren beszállókártyát is lehet kapni a check-in pultnál vagy a check-in automatáknál. A pultnál a megrendelésben megadott úti okmánnyal igazolhatja magát. Az automatáknál a foglalás kódjának megadásával kezdheti meg a bejelentkezést.

Miért kell fizetnem a jegyemért ma 9:00 óráig? Nem hiba?

A megadott jegyár mindig csak ugyanazon a napon garantálható. Ezért szükséges, hogy a pénz ekkorra a számlára kerüljön, különben a foglalás nem történik meg. Ha attól tart, hogy az átutalás nem lesz elég gyors, a fizetési kártya biztos.

Ha nem tudom időben kifizetni a jegyemet, meghosszabbítható-e az esedékesség?

Az esedékesség nem hosszabbítható meg, mert akkor nem tudjuk garantálni ugyanazt a jegyárat. De ügyfélszolgálatunk megpróbálhatja megismételni a foglalást. Csevegés vagy telefonon keresztül vegye fel velük a kapcsolatot.

Jegy és bejelentkezés

A jegy vagy a beszállókártya fontosabb?

A jegy a járatok visszaigazolásaként szolgál, és tartalmaz utasításokat a bejelentkezéshez és az átszállításhoz. Ennek alapján bejelentkezés után beszállókártyát kap. A jegytől eltérően mindig ki kell nyomtatni, és csak a repülőgépre engedi be.

Mi az online bejelentkezés?

Ha online kell bejelentkeznie a járatához, a megvásárolt jegyből megtudhatja. Bejelentkezhet, és elkerülheti, hogy sorban álljon a repülőtéren. De ne felejtse el kinyomtatni a bejelentkezés után rendelkezésére álló beszállókártyát, és vigye magával.

Mi van, ha be kell jelentkeznem a repülőtérre?

Ha nem tud online bejelentkezni előre, keresse meg a repülőtéri bejelentkezési pultot a repülőtéren. Ott a poggyászát elektronikus jegye alapján ellenőrzik.

Hány órával az indulás előtt kell lennem a repülőtéren?

Ez az adott repülőtértől és az útvonaltól függ. Alapértelmezésben azonban elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy 2 órával az indulás előtt megérkezzen a repülőtér bejáratához az európai útvonalakon és az óceán útvonalain, lehetőleg 3 órával az indulás előtt. Ha online bejelentkezést használ, akkor később is, de mindig jó előre, hogy időben eljusson a megfelelő kapuhoz.

Csak egy mobil beszállókártyára van szükségem, hogy felszálljak a gépre?

Olcsó vonalak esetén csak mutasson jegyet mobiltelefonról. Csak nyomtatott beszállókártyával engedik be más légitársaságokba.

Megtolták a repülést. Mit kellene tennem?

Ha a járatváltás nem fenyegeti a következő kapcsolatok egyikét sem, el kell viselnie a változást. Ha azonban nem hajtja végre az átszállást és a következő járatot, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz segítségért.

Vízumok, oltások és dokumentumok

Hol lehet megtudni, hogy szükségem van-e vízumra?

Teljes áttekintést talál a [Cseh Köztársaság Külügyminisztériumának] honlapján (https://www.mzv.cz/jnp/cz/index.html). A jobb felső sarokban található térkép alatti oldalon válassza ki a menüből azt az országot, ahová repül, és lépjen az Utazás oldalra. Látni fogja az aktuális ajánlásokat és figyelmeztetéseket, beleértve a Visa menüt is. Ha még mindig bizonytalan, forduljon közvetlenül az ország nagykövetségéhez.

Igaz, hogy az átszállításhoz vízumra is szükségem van?

Foglalás előtt megtudhatja, mely országokon repül át. Ha utaztok, és a poggyászát újra be kellett mutatnia, akkor elhagyja a tranzit zónát, és egy olyan külföldi ország területén találja magát, ahova vízumra lehet szüksége. Ebben az esetben előzetesen rögzítenie kell.

Hol tudhatom meg, ha oltásra van szükségem?

Teljes áttekintést talál a [Cseh Köztársaság Külügyminisztériumának] honlapján (https://www.mzv.cz/jnp/cz/index.html). A jobb felső sarokban található térkép alatti oldalon válassza ki a menüből azt az országot, ahová repül, és lépjen az Utazás oldalra. Látni fogja az aktuális ajánlásokat és figyelmeztetéseket, beleértve az Egészségügyi menüt, a szükséges és ajánlott oltásokkal kapcsolatos információkkal. Ha még mindig bizonytalan, forduljon közvetlenül az ország nagykövetségéhez.

Csak személyi igazolvánnyal vagy vezetői engedéllyel repülhetek?

Ha az Európai Unió területén repül, elegendő egy érvényes személyi igazolvány vagy vezetői engedély. Egyes tagállamoknak azonban megvannak a maguk szabályai, ezért előzetesen ellenőrizze, ha nincs szüksége útlevelre, az ország nagykövetségének honlapján vagy a [Cseh Köztársaság Külügyminisztériumának] honlapján (https: //www.mzv.cz/jnp/cz/index.html). A jobb felső sarokban található térkép alatti oldalon válassza ki a menüből azt az országot, ahová repül, és lépjen az Utazás oldalra. Látni fogja az aktuális ajánlásokat és figyelmeztetéseket, beleértve a Visa menüt is.

Poggyász

Mi a különbség a kézipoggyász és a feladott poggyász között?

A kézipoggyász olyan, hogy a csecsemők kivételével minden utas felveheti a fedélzetre. Maximálisan megengedett mérete és súlya légitársaságonként eltérő (általában 6-12 kg), és a jegyből megtudhatja. A feladott vagy elkülönített poggyászt az indulás előtt a légitársaság pultjánál adják le, és a repülőgép rakterében utazik. Tehát a repülőn nem fér hozzá.

Honnan tudhatom, hogy a poggyászom benne van-e a jegy árában?

Foglaláskor a jegy árában láthatja az összes poggyász számát, maximális méretét és súlyát. Az olcsó légitársaságok nem tartalmazzák a jegyárban a feladott poggyászt, és csak a kézipoggyász megelégedésére van szükség, vagy a poggyászért külön kell fizetniük foglaláskor vagy online bejelentkezéskor.

Tényleg minden átszálláskor fel kell vennem és ellenőriznem a poggyászomat?

Nem mindig. Ha az összes járat egy jegyen van, és ugyanattól a társaságtól származik, akkor a poggyászát valószínűleg csak egyik gépről szállítják a másikra. Ha azonban két külön jegye van, akkor fel kell vennie a poggyászát, és újra be kell mutatnia a második járatot szervező társaságnál. Kivételt képeznek az USA-ba tartó vagy onnan induló járatok. Mindig fel kell vennie a poggyászát, át kell mennie rajta bevándorlási és útlevél-ellenőrzéssel, majd fel kell tennie az univerzális poggyász övére. A jegyen található információ arról, hogy mely átszállásokkal kell ellenőriznie a poggyászát. A biztonság kedvéért megkérdezheti a reptéri check-in pultnál is.

Felesleges vagy speciális poggyászt akarok vinni. Felmehetek minden gépre?

Ha szörfdeszkákat, háziállatokat, hangszereket, kerékpárokat, sporteszközöket vagy törékeny kézműves termékeket szeretne szállítani, indulás előtt meg kell rendelnie a szállításukat. Késő van a repülőtéren. Egyes vállalatok egyáltalán nem szállítják őket, mások korlátozásokkal. A jegy lefoglalása előtt csevegés vagy telefonon vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Késett vagy elveszett a poggyászom. Jogosult vagyok-e kártérítésre?

Ha a légitársaság elveszíti, megrongálja vagy késik a poggyászától, akkor a visszatérítés maximálisan körülbelül 33 000 CZK lehet. Ez azonban csak akkor érvényes, ha a légitársaság nem tett meg minden szükséges intézkedést a kár megelőzésére, vagy ha nem volt lehetséges megtenni. A poggyász sérüléséről legkésőbb az átvétel után 7 napon belül be kell jelentenie. Legkésőbb 21 napon belül nyújthat be poggyászkéséssel kapcsolatos panaszt. A panaszt közvetlenül a repülőtér légitársaságához kell benyújtania.

Mit nem vehetek fel a fedélzetre?

Természetesen olyan veszélyes dolgok, mint a sűrített gázok, gyúlékony anyagok, fegyverek, öngyújtók, éles tárgyak vagy sportfelszerelések, például golfütők, baseball ütők, tekegolyók, jelzések, jégkorong botok és síbotok. Ételek birtoklása sem túl kényelmes, mert találkozhat a légitársaságok belső szabályaival, vagy annak az országnak az export- és importkorlátozásaival, ahova repül.

Mi lehet a kézipoggyászomban a fedélzeten?

Személyes használatra megfelelő mennyiségben hordozhat gyógyszereket (tablettákat). Azonban a speciális gyógyszereket, például az inhalátorokat vagy az injekciókat, az eredeti csomagolásban és angol recept alapján kell tartani.

Vihetek egy italt vagy krémet a kézipoggyászba?

A fedélzeten fejenként legfeljebb 1 liter folyadékot vihet. És még mindig 100 ml-nél nem nagyobb tartályokra oszlik. Például, ha sampont kíván szedni egy 250 ml-es palackban, még akkor is, ha csak a sampon aljában található sampon, akkor az nem felel meg a repülőtér biztonsági ellenőrzésén, és elkobozzák Öntől. A csekken való megfelelés után azonban vásárolhat egy italt a repülőtéren, és felveheti a fedélzetre.

Komolyan zavarja az elektronika a navigációs rendszereket? Kaphatnék magammal laptopot?

Az elektronika, például laptopok, kamerák és mobiltelefonok, nem károsítják a repülőgépet, és a kézipoggyászában maradhatnak. Ez azonban már nem vonatkozik a vezeték nélküli egerekre, a bluetooth fejhallgatóra, a lézermutatókra és a rádióadókra. Korlátozások vonatkozhatnak az elektronikát tápláló lítium-ion akkumulátorokra is. Ha a teljesítményük meghaladja a 100 Wh-t, előfordulhat, hogy nem engedik őket a fedélzetre.

Bezárhatom a poggyászomat, vagy keresni fog?

A legtöbb poggyászt a repülőtéri személyzet nem nyitja meg. A poggyászát azonban bármikor átkutathatja. Ha le akarja zárni, szerezzen be egy zárat, amelyet a repülőtér biztonsági szolgálata megnyithat, például a Travel Sentry-t. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy sérült vagy késedelmes poggyászát adja vissza.

Utazás gyerekekkel

Igaz-e, hogy egy gyermek egyedül repülhet egy légiutas-kísérő felügyelete alatt?

Ez egy fizetős szolgáltatás, amelyet előre meg kell rendelni, de igen. Ezt úgy hajtja végre, hogy a légitársaság alkalmazottja felveszi a gyereket a repülőtéren, és minden ellenőrzést elvégez a fedélzetig. Ott a gyermeket a légi személyzet gondozza. Leszállás után a gyermeket ismét egy légitársaság alkalmazottjának kíséretében átviszik a repülőtéren és átadják annak a személynek, akit korábban címzettként említettek. Ez a szolgáltatás általában kötelező az 5-12 éves gyermekek számára, akik egyedül vagy törvényes képviselő nélkül utaznak. Ha érdekli, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, aki tanácsot nyújt Önnek és segít kiválasztani a járatot.

Vihetek-e egynél több kisgyermeket a fedélzetre felnőttként?

Felnőttként 2, legfeljebb 2 éves gyermekkel utazhat. Ugyanakkor jegyet kell vásárolnia egyikükhöz, mint egy 12 év alatti gyermekhez, hogy helyet kaphasson. Biztonsági okokból egy személy nem tarthat két gyermeket a repülés alatt. Teljes kivétel ez alól néhány légitársaság, például a British Airways, amelyeknél legalább 1 felnőtt utazása szükséges minden kisgyermekkel.

Rendelkezhet-e egy 2 év alatti gyermek saját kézipoggyászával?

Sajnos nincs. Minden dologra, amire szüksége lesz a repülés során, be kell illeszkednie a tiédbe. 2 évesnél idősebb gyermekek jogosultak poggyász szállítására.

Vihetem-e ételt a babának a fedélzeten?

Ha 2 évesnél fiatalabb gyermekkel utazik, a fedélzetre bármilyen mennyiségű anyatejet és bébiételt vihet. A biztonsági ellenőrzés azonban megkérheti Önt, hogy kóstolja meg annak jelenlétében.

Utazás háziállatokkal

Előre le kell foglalnom egy járatot állatnál?

A légitársaságnak először meg kell erősítenie Önnek, hogy képes szállítani az állatot. A foglalási bizonylatnak tartalmaznia kell olyan információkat, mint a láda méretei cm-ben, az állat ládával együtt összsúlya, fajtája (kutya esetén). A légitársaság megtagadhatja az állat szállítását. Ezért jobb, ha a foglalást csak azután fizetik meg, hogy a vállalat megerősíti a háziállat szállítását. Ha kirándul a kedvence mellett, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, ők segítenek mindent elintézni.

Milyen dokumentumokkal kell repülnie egy állatnak?

Minden állatnak rendelkeznie kell saját érvényes háziállat-útlevelével, amely tartalmazza a veszettség elleni oltásokat és az országba való beutazáshoz szükséges minden más adatot. Az állatot állatorvosnak is le kell vetkőznie.

A háziállat mindig velem utazik a fedélzeten?

Minden légitársaságnak megvannak a maga szabályai. A fedélzeten általában legfeljebb 5-8 kg súlyú kutyák és macskák utaznak, tanúsított ládával együtt. A ládának vízálló fenékkel kell rendelkeznie, és az állatnak képesnek kell lennie arra, hogy álljon és megforduljon benne. A táska vagy az úgynevezett puha táska nem számít ládának. A nagyobb háziállatok fedélzet alatt utaznak, feltéve, hogy a repülés során a hőmérsékletet úgy tartják, hogy az állat ne szenvedjen hideget.

Utazhatok-e bármely országba kedvencemmel?

Mindig gondosan ellenőrizze, milyen körülmények között viheti az állatot a földre. Egyes országokban a háziállat útlevele és oltása elegendő, más országokban karanténba kell helyezni, vagy speciális feltételeknek kell megfelelnie.

Szállodák

foglalhatok szállodát?

Igen, online keresőmotorunkban szállodát és mi több, közvetlenül jegyek kombinációjával is lefoglalhat. Szállodák nagy választékát kínáljuk. Ajánlatunk a legolcsóbb szállóknál kezdődik és 5 * szállodákkal zárul. Kiválaszthatja a beszállás formáját a reggelitől az all inclusiveig, és aszerint választhat, hogy a tenger mellett vagy a város központjában szeretne lenni. A belföldi szállodák vagy a többszobás szobák sem kivételek, ha csoportosan utaznak.Címkék

nincs címke