A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
  2. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
  3. Erős ügyfélszolgálat.
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Kényelmes keresés
 Adja el saját túráit
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Seattle (SEA)

Gumi fal - tehát az amerikai ízlés

A falak az ősidők óta osztják a világot. A Berliner elkülönítette a németeket és a németeket. A sirató fal mögött ismét Isten volt, és mindenki más előtte. Másrészről, a seattle-i rágófalak gyakorlatilag mindent és mindenkit összekapcsol, amennyire csak a népszerű ragacsos tömeg képes megtenni. Az ősi rágógumik egymás mellett helyezkednek el a téglalapon, és néhány centiméteres rétegük megerősíti a falat, hogy még a Pink Floydi sem törje el azt.

És miért is csinálnák? Végül is, a Gum Wall Amerika legerősebb amerikai ünnepe. Ikonikus cukrászda, megszemélyesítve a szabadságot. A rágás szexi. Chew a lázadókhoz tartozik. A rozsdamentes rágás bizonyítja, hogy élete van a horgon. Bart Simpson rágás, Elvis rágás és Marilyn Monroe buborékokat vörös ajkakat fúj.

Seattle - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - wundervisuals | istockphoto.com
Flymeto - Gumi fal - tehát az amerikai ízlés
Flymeto - Gumi fal - tehát az amerikai ízlés
Flymeto - Gumi fal - tehát az amerikai ízlés
Miért utazna velünk ide Észak-Amerika?
  1. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  2. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
  3. A legjobb utazási partnerekkel dolgozunk.
 Ossza meg ajánlatait barátaival 500 millió repülés 10 másodperc alatt Kényelmes keresés
SEASTOCK, Jay Boivin, SpVVK | istockphoto.com

A színházi chew-tilalom hatása a nyilvános térre

A rágógumi fal spontán volt. A Pike Place Market posta utcájában található, és a Market Theatre-vel is rendelkezik. A kiállítási sorban váró nézők egyszerűen elmentek, anélkül, hogy megkérdezték, mit nem vetnének el az öltözőben. A bátor youtuber-ek mostanra profitálnak abból a tényből, hogy a rágógumik valahogy elfelejtették hazafelé haladni. Ennek a látványosságnak a legnagyobb kihívása az, hogy megtudja, hogyan kell kóstolni Amerikát.

Kipróbálni? Olyan, mintha ideget csókolna az idők során.

Az átlagos amerikai évente több mint 600 rágógumit fogyaszt (egy 2006. évi felmérés szerint az átlagos cseh csupán 158-at fogyaszt). Mivel véletlenül csak néhányat nyel le, ezért felmerül a kérdés, hogy mit csinál a többiekkel. Végül is a művészet. Minden elképzelhető színű és ízű rágógumi lélegzetelállító mozaikokat és elasztikus cseppköveket hoz létre.

A fal lefedése nem sokáig tart. A kilencvenes évek első felére nyúlik vissza, ami Seattle számára jelentős volt. Abban az időben a város két kiadós falatot adott a világ kultúrájának - grunge és rágógumival teli fal. Mindkettő legalább ellentmondásos utóízet okozott a mainstreemben. De megszerezte támogatóit is. Míg Cobaina elnyerte az MTV-t, a Rágófal 2009-ben az 5 legérdekesebb és piszkos turisztikai látványosság közé került.

Seattle - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - Michael Courtne | istockphoto.com
Flymeto - richter foto | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Észak-Amerika?
  1. Biztonságosan hazaviszünk.
  2. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  3. Útközben gondoskodhatunk rólad.
 Adja el saját túráit 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül Beszéljük az Ön nyelvét

Vandalizmus: egy fal felszámolása vagy újjáépítése

Mint minden falnak, ennek is van a két oldala, és mindig fontos, hogy melyikön állsz. Amikor hozzájárulsz a Gum Wall malomhoz, az érzékeny karaktereknek távol kell maradniuk. Hidd el, hogy az idő múlásával még a legintenzívebb borsmenta illat is kialakul. És ha csak ez. Talán ezért van a fal a konzervatív polgárok kritikájával és undorával, valamint a tisztítószemélyzet rendszeres rajtaütésével gőztisztítóval szemben.

A lelkes rágógumák szerelmesei azonban mindig újjáépítik a falat, hogy a kamerák ünnepi kattintásával újból a turisták számára jelenhessenek.Címkék

Kategória