Amikor Franciaországot mondjuk, az első Eiffel-toronyra, a Notre Dame-ra vagy a Diadalívre gondolunk. A turisták elsősorban a látnivalók, a gasztronómia, a természet, a tenger, valamint a hegyek miatt járnak Franciaországba. Több lehetőséggel rendelkező ország és Franciaország minden része kínál valamit. Az alábbiakban leírjuk a legszebb látnivalókat.

Franciaország legszebb látnivalói

Kezdjük a fővárossal, és mit várhatunk Párizsban?

A legnépszerűbb látnivalók Párizsban:

 • Eiffel-torony
 • A mi hölgyünk
 • Louvre
 • Champs-Élysées
 • Orsay Múzeum
 • Szajna töltés és hidak
 • Latin negyed
 • Montmartre és Sacré Coeur bazilika
 • Ingovány
 • Vörös malom
 • Versailles

Ha romantikus kirándulásra indul kedves felével, ne felejtsen el magával vinni egy kastélyt, amelyet kezdőbetűivel ír le, és a Szajna egyik hídjához csatolja. Aztán bedobod a kulcsot a vízbe :-). Sok helyen kötheti szerelmét a kerítéshez.

Javasoljuk egy éjszakai sétára is, mert Párizsot többek között a fények városának nevezik. Montmartre vagy a Palais de Chaillot felől csodálatos kilátás nyílik a megvilágított Párizsra.

Sokak számára a párizsi vásárlás is nagyszerű élmény lesz a Galeries Lafayette vagy a Printemps áruház felkeresésekor. Az épületek nagy, nyitott terekkel rendelkeznek, tele divatmárkákkal és a lakáshoz tervezett kiegészítőkkel. Vásárlás után felmászhat a teraszra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra.

Amikor meglátogatja ezeket a helyeket, visszatér gyermekkorához, és biztosan élvezni fogja a látogatást, például a Cirque D´hiver Bouglione cirkuszban, valamint a minimalista 1:30 France Miniature park látogatásakor is szórakozni fog.

Az adrenalin-szórakozás megtalálható a Charles de Gualle repülőtér közelében lévő Asterixparkban, végül a párizsi Disneyland-ben, ahol egész Európa élményekre, szórakozásra utazik a Walt Disney világában, ahol találkozhat animációs kedvenceivel, ellátogathat a Csipkerózsika-kastélyba vagy becsapta Jack Sparrow.

Röviden: Párizsban szórakozást biztosítanak.

Mont Sant Michel

Le Mont-Saint-Michel, cseh nyelven Hora sv. Michaela egy gránit, 80 méter magas, dagályos sziget. 1879-től összekötötte a szárazfölddel egy töltés, amelyet később megszüntettek, mert az öböl kiszáradt. Most a szigetet híd köti össze a szárazfölddel) az északnyugat-franciaországi Alsó-Normandia (Basse-Normandie) egykori régiójában, a Normandia partjainál lévő azonos nevű öbölben - Manche megyei minisztérium. Dagály és apály idején a tengerszint különbsége körülbelül 15 m (főleg Európában, így vagy a „hegyet” folyékony homok veszi körül, vagy „úszik a tengerben.” Apály idején a tengerfenék a parttól 10–15 km távolságra van kitéve.

Flymeto - Tippek franciaországi utazásokhoz

Carcassonne

Carcassonne egy középkori város Dél-Franciaországban, amelyen az Aude folyó folyik át, és a Canal du Midi halad át rajta.

Az eredeti erődített város, Carcassonne középkori várerőd, amely az Aude jobb partján egy dombon emelkedik, Európa egyik legjobban megőrzött középkori erődvárosa, és 1997-ben az UNESCO világörökség része volt.

A fellegvár mellett a listán szerepel egy műemlék is - a Canal du Midi. A városon átfolyó csatorna összeköti a Földközi-tengert az Atlanti-óceánnal. Gyönyörű séta van a Pireneusokban patakzó Aude folyó mentén is.

Flymeto - Tippek franciaországi utazásokhoz

Colmar történelmi városa

Colmar (cseh és német nyelven Kolmar) egy kelet-franciaországi város, amely gyakran állítja, hogy Elzász legrégebbi városa. A történelmi és építészeti emlékek gazdag sokféleségének köszönhetően a kivételes városok egyike.

A szőlőket itt termesztik, mert a Colmar napos mikroklímával rendelkezik, minimális csapadékmennyiséggel (550 mm). Van egy tipikus gótikus építészet (pl. Szent Antal kolostora).

A város fesztiválokat és piacokat is szervez:

 • Tavaszi fesztivál Colmarban (március-április): húsvéti piacok
 • Folklór estek Ancienne Douane-Koïfhusban - hagyományos tánc és folklór repertoár kíséretében.
 • Colmar Nemzetközi Fesztivál (július): A The New York Times a fesztivált Európa legjobb 10 közé sorolta.
 • Karácsonyi fénypiacok narancs és vanília illattal, minden sarkon karácsonyi hangulattal.
Flymeto - Tippek franciaországi utazásokhoz

Annecy városa

Ez a város nem tartozik Franciaország híres turisztikai célpontjai közé, de mindenképpen kínál valamit. Svájc közelében találjuk, és egy festői város az azonos nevű tavon.

Annecy és környéke:

 • Annecy kastély, a genfi grófok történelmi székhelye
 • Palace d’Isle a 12. századból
 • Szent székesegyház Századi Péter
 • Szent templom Morice a flamingó gótika stílusában
 • A Bellot-ház Saint-Joseph-des-Fins-bazilikája
Flymeto - Tippek franciaországi utazásokhoz

Loire-i zárak

Franciaország leghosszabb folyójának, a Loire-völgynek a történelmi épületei fonódnak össze, amelyek közül sok a Világörökség része. A Loire folyó partját több mint száz vár veszi körül. Hasonló sűrűségű zárakat nem talál a világon.

A Loire-medence Franciaország területének több mint egyötöde, 117 000 km2-t tesz ki. Népszerű turisztikai célpont a Pays dela Loire.

Mindegyik kastélynak megvan a maga varázsa és saját története. Minden kastély egyedi, és elrejti történetét. Itt található a leglátogatottabb várak listája:

 • Villandry kastély
 • Rigny-Ussé kastély
 • Clos Lucé kastély
 • Clos Lucé kastély
 • Chambord-kastély
 • Amboise-kastély
 • Bellegarde kastély
 • Candé-kastély
 • Cheverny kastély
 • Langeais-kastély
 • Rivau vár
 • Serrant kastély

Kiegészítheti a várak látogatását és túráit a természeti táj felfedezésével kerékpárral vagy gyalog, kitűnő borral és gasztronómiával kiegészítve.

Provence

Provence egy történelmi ország Franciaország délkeleti részén. Francia Provence-ot a Földközi-tenger mentén található Côte d’Azur kíséri, ahol többek között luxusjachtokat, drága autókat, Cannes fesztiválvárosát és még sok más ellentétet találhat. Provence nemcsak a part mentén varázsol, hanem a belsejében is festői falvakat, kiterjedt szőlőültetvényeket, kecskefarmokat, borospincéket, ősi utcákat és fűszerekkel és gyógynövényekkel teli üzleteket talál. A régió tele van levendulamezőkkel és olajfaligetekkel. Provence-ból származnak a provence-i vörös, fehér és rozé borok, amelyeket a görögök itt, Kr. E. 600 körül telepítettek ide.

A hegyfokoknak és a szigeteknek, amelyeket túraútvonalakon indíthatunk el, szintén megvan a varázsa. Többnyire egyenetlen sziklás terepről van szó, ezért cserélje ki a papucsot erős cipőre.

Provence alkalmas nyári vakációra a tengerparton. A látogatás ideális ideje július eleje, amikor a víz kellemes hőmérsékletű.

Flymeto - Tippek franciaországi utazásokhoz

Provence városai, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni, a következők:

Cannes - vagy a filmipar Mekkája. Vörös szőnyegek, ünnepi ruhák, népszerű színészek, filmkészítők, újságírók évente egyszer találkoznak, hogy kihirdessék a legjobbakat, akik arany díjat nyernek.

Nizzát Provence fővárosának tartják. Gyönyörű természet, azúrkék tengerpart, luxushajók, jachtok és még sok minden más elrejti ezt a várost.

Avignont “Franciaország Vatikánjának” tekintik. Avignon leghíresebb műemléke a csodálatos pápai palota, a Palais des Papes, amely egy kiállítási pápai rezidencia.

Marseille Franciaország egyik legrégebbi városa. Marseille-be TGV-vel is eljuthat Párizsból. Marseille kínál múzeumokat, műemlékeket, éttermeket, a történelmi kikötőt és mindezt még többet. A város a TAXI TAXI című filmről is híres.

Les Baux-de-Provence egy ősi falu várromokkal, egy sziklás fennsíkon található Franciaország déli részén. A falu helyéről kapta a nevét - a baou Provence-ban “sziklás hegyfokot” jelent. A falut Franciaország legszebb falvai közé sorolták. Ne hagyja ki a közeli Les Baux bauxitbányamúzeumot, amely helyi híres festők festményeinek vetületeit mutatja be.

Gordes egy falu a lubéroni mészkőhegyek dombjain. A falu drámai elhelyezkedése miatt egy sziklás tetején igazi provence-i jelleget nyer. Innen csodálatos kilátás nyílik az egész régióra.

A Mont Ventoux egy 1912 m magas hegy a Provence-i Alpok délkeleti részén, mintegy 20 km-re északkeletre Carpentras-tól. A kerékpározás kedvelőinek ez a hely tökéletes, mivel itt zajlik a Tour de France egyik szakasza.

Korzika

Korzika egy sziget a Földközi-tenger nyugati részén, Franciaország közigazgatása alatt. A sziget területe 8680 km2, és a Földközi-tenger 4. legnagyobb szigete. Alakja összeszorított ökölre emlékeztet, emelt hüvelykujjával.

A sziget 183 km hosszú és 83 km széles, ami nagyjából megfelel a sziget távolságának az európai szárazföldtől. Franciaországtól 180 km-re, Olaszországtól pedig 80 km-re található. Körülbelül 322 000 lakosa van. A sziget legmagasabb hegye a Monte Cinto, amely 2706 m tengerszint feletti magasságot ér el.

A hivatalos nyelv a francia, de itt gyakran beszélnek olaszul és korzikai nyelven.

Korzika Napóleon Bonaparte szülőhelye, érintetlen táj, sok jeges tóval. A sziget egyes részei szerepelnek az UNESCO-ban. A sziget fehéres strandjairól és tiszta tengeréről (a part hossza 1047 km) ismert, ami a turisták gyakori célpontjává teszi.

Korzika, csakúgy, mint Franciaország, tele van ősi városokkal, ahol úgy érzi magát, mint egy mesében. Korzika többek között a “hegy a tengerben” vagy a “Földközi-tenger fehér gyöngyszeme”. Ne hagyja ki Bonifacio bájos városát vagy Evissa falut. Korzikát gyakran Európa egyik legszebb helyének tartják.

Flymeto - Tippek franciaországi utazásokhoz

Verdon Natúrpark

A Naturel Régional du Verdon védett természeti park az egyik legszebb kanyon nemcsak egész Franciaországban. Mélysége néha eléri a hétszáz métert, és viszonylag keskeny. Ennek ellenére Európa legnagyobb kanyonja, amelynek hossza 25 km, ahol a kék Lac du Sainte-Croix-tóba ömlik.

A Grand Canyon du Verdont mindenképpen érdemes meglátogatni. A sport, a kaland és az adrenalin szerelmeseinek ez a hely tökéletes. Népszerű úti cél a halászok, a túrázás szerelmesei, a hegymászás szerelmesei számára (több mint 1500 mászási útvonal van), vagy bérelhető siklóernyőzés, rafting, kanyonozás vagy bungee jumping.

Flymeto - Tippek franciaországi utazásokhoz

Dunkerk / Dunkirk

Dunkirk egy észak-franciaországi város, amely legismertebb történelméről a második világháború idején. Itt zajlott az 1940-es német inváziós csata, amelyen nagyszámú katona szökött át ezen a városon át Angliába, akik szinte az állandó bombázások során átkeltek a csatornán. Winston Churchill “Dunker-csodának” nevezte. A kiürítést Dynamo hadműveletnek hívták, amely több mint 338 ezer embert mentett meg. A csata során a város súlyosan megrongálódott.

Dunkirk városában ma Franciaország egyik legnagyobb kikötője található, amely modern felszereltségének köszönhetően számos túlzott teherhajót képes kezelni.

A városközpont meglehetősen modern, mivel a várost a háború után felújították. Az összes látnivaló ide esett a bombázás következtében. Itt meglátogathatjuk a Musée Portuaire-t, amely a tenger múltjával és jelenével foglalkozik, vagy a Musée des Beaux Arts-ot, ahol a katonák drámai evakuálásából származó művekből álló kiállítást is megtekinthet.

Flymeto - Tippek franciaországi utazásokhoz

Mit kell tudni ezután Franciaországról

Tudsz mindent Franciaországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet