A legközvetlenebb összeköttetést Franciaországgal a Prágából induló repülőtér biztosítja. Innen közvetlen járattal indulhatunk Párizsba, Nizza, Toulouse, Bordeaux, Nantes, Marseille vagy Lyon felé.

Repülőterek listája

Franciaország nagy területe miatt sok repülőtér van. A leggyakrabban használt helyeken a következő repülőtereket találjuk:

VárosRepülőtérKód
PárizsCharles de GaulleCDG
PárizsOrlyORY
PárizsBeauvaisBVA
SzépNizza Côte d’Azur repülőtérNCE
LyonSaint Exupéry repülőtérLYS
MarseilleMarseille Provence repülőtérMRS
ToulouseToulouse-Blagnac repülőtérTLS
BordeauxBordeaux repülőtérBOD
NantesNantes Atlantique repülőtérNTE
BâleEuroAirport Basel-Mulhouse-FreiburgBSL

Párizsi repülőterek listája

Párizs Charles de Gaulle CDG

A Charles de Gaulle - CDG - a legnagyobb repülőtér Párizs közelében, a London Heathrow után Európában a második a szállított emberek számát tekintve.

Párizstól 23 kilométerre északkeletre található, és a várossal RER B elővárosi és nagysebességű TGV vonat, autópálya, számos buszvonal és taxik köti össze. Európában az elsők között vezették be az integrált közlekedési rendszert.

A Charles De Gaulle repülőtér lehetőséget kínál ügyfeleinek, hogy különböző luxusszállodákban szálljanak meg.

Közlekedés a központba / oda

A CDG repülőtérről választhatunk, hogy busszal, elővárosi vonattal (RER B) vagy taxival jutunk el a központba.

A RER vonat a leggyorsabb kapcsolat a repülőtér és a központ között, amely körülbelül 35 perc alatt elérhető. A B vonal a Gare du Nord vagy a Notre Dame székesegyházig vezet. A vonat 12 percenként jár, és jegyet vásárolhat az automatából közvetlenül a repülőtéren. Kártyával is fizethet. A jegy ára 10,30 euró.

A vonatok 05:30 és 23:50 között közlekednek.

A központba történő olcsóbb szállítási lehetőség a busz. Összesen 3 jegyre lesz szükséged, amelyeket közvetlenül a sofőrtől vásárolhat 6 euróért, vagy néhány centtel olcsóbban a gépnél, 5,70 euróért. Alternatív megoldásként pontosan 10 jegyet vásárolhat Carnet néven 16,90 euróért.

A 350-es busz a Porte de la Chapelle metróállomásra vezet.

A 351-es busszal eljuthat a Nation metróállomásra.

Két közvetlen busz jár, a Le Bus Direct, a 2. és a 4. vonal, amelyek Párizs központjába közlekednek. Megállnak az 1. és a 2. terminálnál, a jegy ára 15 euró, és körülbelül 60-90 perc alatt eljuthat oda.

Paris Orly ORY

Párizs - Orly repülőtér, francia Aéroport de Paris - Orly, egy nemzetközi repülőtér, Párizstól délre, Orly városában. A Charles de Gaulle repülőtér nyitásáig Párizs fő repülőtere volt, és továbbra is a belföldi járatok legforgalmasabb repülőtere.

2019 áprilisa óta a repülőtér összesen 4 terminállal üzemel, amelyeket folyosók kötnek össze egy komplexumba. A terminálok a légitársaságok szerint vannak felosztva

    1. terminál: Air France (európai járatok), Air Malta, Alitalia, Iberia, Tap Vueling
    1. terminál: Air France (távolsági járatok), Air Europa és EasyJet
  • Terminál 3: Air Corsica, British Airways, Level, Pegasus, Transavia
    1. terminál: Flybe, norvég, Tunisair, Air Crabe
Szállítás

Csakúgy, mint Charles de Galle esetében, a központba is a RER vonattal lehet a leggyorsabb kapcsolatot elérni. A repülőtér legközelebbi vasútállomását az ORLY VAL vonat üzemelteti, amely a belvárosba visz, például a Notre Dame katedrálishoz vagy a Gare du Nord-hoz. Az út Párizs központjába 12 euróba kerül. Jegyet a repülőtér vasútállomásán lehet vásárolni egy automatából.

A központba a legolcsóbban a 7-es villamossal lehet eljutni, ahonnan a Villejuif-Louis Aragon állomástól a központ felé tartó metró felé lehet váltani. A központba villamossal és metróval történő utazás 3,80 euróba fog kerülni, és körülbelül egy óra múlva már a központban lesz. Az ORLY VAL terminálok között a vonat ingyenes.

Paris Beauvais-Tille BVA

A Beauvais repülőtér Párizstól a legtávolabbi repülőtér, mégis Párizs Beauvais repülőtérének hívják. Párizs 83 km-re található, és ezt a repülőteret főként a Ryanair és a WizzAir fapados légitársaságok használják.

A repülőtér éjjel bezár, reggel 2 órával az első indulás előtt bezár. Ezért nem lehet éjszakázni a repülőtéren.

Szállítás a repülőtérre és a repülőtérre

A repülőtérről a központba az úgynevezett shuttle busszal lehet a legjobban eljutni, amely a Porte Maillot nevű helyre vezet. A repülőtérre induló buszok is innen indulnak. A buszok 20 percenként közlekednek a repülőtér indulása és érkezése alapján. A Párizsból induló busz 3 órával a repülőtér indulása előtt indul. A részletes bontást megtalálja a weboldalukon is: https://www.aeroportparisbeauvais.com/passagers/

Jegyet online is vásárolhat, 15,90 euróért, vagy a helyszínen 17 euróért, egy útra. Ha oda-vissza jegyre van szüksége, javasoljuk, hogy azonnal vásároljon 29 euróért, a helyszínen 34 euróért. A buszozás 75 percet vesz igénybe.

Mit kell tudni ezután Franciaországról

Tudsz mindent Franciaországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet