Az év bármely szakában Franciaországba mehet. Mindenkinek megvan a maga varázsa. Franciaország éghajlata globálisan enyhe, óceáni, és az éghajlat négy éghajlati zónára oszlik. Ez azonban attól függ, hogy hol vagy.

Észak-Franciaországot az Atlanti-óceán befolyásolja, a felhők váltakoznak az esővel. A nyílt tengernek köszönhetően párás levegő és meleg tél is van. Nyugat-Franciaország jelentős páratartalmat és gyakori csapadékot eredményez, különösen Bretagne-ban. A tél és a nyár közötti hőmérséklet-különbségek kicsiek. A nyarak itt viszonylag hidegek. Kelet-Franciaország kontinentálisabb. Hideg tél és forró nyár. Jelentős mennyiségű hó esik a hegyekre. Tavasszal és ősszel Kelet-Franciaországot csapadék és vihar kíséri. Dél-Franciaországban, a Provence régióban ritka a fagyos nap. Itt a nyári száraz és a hegyi napok dominálnak. Télen hideg, száraz szél fúj az Alpok felől. Az Elefántcsontparton télen átlagosan 12–14 ° C. Az Alpok időjárását csaknem fél évig nagy esőzések és hótakaró kíséri.

A legjobb alkalom Franciaország látogatására április vége. Itt naposabb az idő, mint nálunk, és túrázásra alkalmas időjárás. Ha az Atlanti-óceánra akarsz menni, akkor számíts arra, hogy júniusig hideg lesz. A fürdési idény itt van szeptemberig, és gyakran október közepéig, amikor a víz hőmérséklete 20 ° C körül van. A franciaországi látogatás legvonzóbb ideje március elejétől szeptemberig vagy októberig tart.

Az Alpok és a Pireneusok téli hónapjai alkalmasak téli szórakozásra.

A legolcsóbb járatok Prágából Párizsba az időjárás függvényében

A grafikon leírja Franciaországba talált jegyek minimális árait és azok alakulását hetekkel. A grafikon további adatai az átlagos nappali és éjszakai hőmérsékletet, ill teljes csapadékmennyiség, ha rendelkezésre állnak adatok. Az egyes oszlopokra kattintva ábrán részletesebb aktuális adatokat találhat a keresőtől kap.

A legolcsóbb oda-vissza járat Budapestről és között, HUF-ban

Időjárás Párizsban

A hőmérséklet júliusban és augusztusban 27 ° C-ra emelkedik. Januárban 1 ° C és 6 ° C közötti hőmérsékletre kell számítani. A tavaszi és őszi hónapok hőmérséklete átlagosan 11 ° C, télen 4 ° C körüli. Jó alkalom Párizs meglátogatására áprilistól októberig, amikor általában napos és meleg az idő.

PARIS

Mikor kell Párizsba repülni

A legvonzóbb hónap Párizs látogatására március elejétől szeptemberig vagy októberig tart. Április jó választás Párizs meglátogatásához. A város azonban egész évben vonzza a látogatókat. Párizs a legintenzívebb turistaáradatot karácsonykor és szilveszterkor, húsvétkor és természetesen a nyári szünetben éli meg.

Mit kell tudni ezután Franciaországról

Tudsz mindent Franciaországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet