A francia konyha a Franciaországból származó főzési stílus, amely a társadalmi és politikai változások évszázadai alatt alakult ki. Már a középkorban a királyi udvar séfje, Guillaume Tirel írta a Le Viandier-t, amely a középkori Franciaország egyik legkorábbi receptgyűjteménye. A francia konyha elkészítésének módja jelentősen befolyásolta szinte az összes nyugati ország konyháját, és ennek kritériumait szinte az összes nyugati kulináris iskola alkalmazza. 2010 novemberében az UNESCO felvette a francia gasztronómiát az UNESCO szellemi kulturális örökségének listájára.

A francia konyha az évszaktól függően változik. Nyáron a saláták és a gyümölcstálak népszerűek, mert frissítenek, a gyümölcsöt szinte mindenhol termesztik és olcsó. A zöldségesek inkább eladják gyümölcsüket és zöldségüket alacsonyabb áron, ha szükséges, ahelyett, hogy hagynák rothadni a melegben. A nyár végén rengeteg gomba terem és egész Európában párolódik. A vadászati idény szeptemberben kezdődik és februárig tart. Az összes vadat elfogyasztják, gyakran összetett ételekben, amelyek a vadászat sikerét ünneplik. A tél és a tavasz fordulóján a rákok vannak a tetején, és az éttermekben is nagy mennyiségben megjelennek az osztrigák. A rákoknak például rövid a horgászidejük, és szezonon kívüli fogás illegális.

Tippek a francia konyhából

A franciaországi látogatás egyik oka a gasztronómia. Ezért írtunk nektek néhány tippet arról, hogy mit érdemes megkóstolni Franciaországban.

Quiche sütemények

A Quiche egy francia sós pite, amely krémmel, húsdarabokkal, sajttal és tenger gyümölcseivel töltött tésztából készül. A leghíresebb sütemény a quiche Lorraine, szalonnával töltve. Melegen vagy hidegen is tálalható, és az egész világon népszerű.

Flymeto - Étel Franciaországban

Ratatouille

Ez a zöldséges recept 1780-ból származik Nizzából. Ma számos módszer és kombináció létezik a Ratatouille elkészítésében. A Ratatouille elkészítésének fő összetevői közé tartozik a padlizsán, a fokhagyma, a paradicsom, a paprika, a cukkini, a hagyma és az olívaolaj, valamint a gyógynövények.

Az ételt többek között napnak nevezik egy tányéron.

Flymeto - Étel Franciaországban

Cassoulet

A Cassoulet egy híres étel a francia Languedoc régióból, amely a középkorban, a százéves háború idején - a 14. század közepén keletkezett. Ez az étel húsok, kolbászok és bab keverékéből áll, kerek kerámia tálban tálalva.

Flymeto - Étel Franciaországban

Libamáj

A libamáj egy híres francia csemege, amelyet a vízimadarak, különösen a libák és kacsák zsírmájából készítenek. Ez a fényűző finomság nemzeti kulturális örökségnek tekinthető: A libamáj hideg és meleg változatban egyaránt elkészíthető, süthető, süthető, vízfürdőben elkészíthető és pástétomot készíthet belőle.

Flymeto - Étel Franciaországban

Krepp suzette

Hagyományos francia desszert kész percek alatt. Fordításban elmondható, hogy ezek narancslével és cointreau likőrrel kiegészített, karamellizált pompás palacsinták. A jobb éttermekben a palacsinta kóborol közvetlenül a vendégek előtt.

Flymeto - Étel Franciaországban

Creme brulee

A kéreg egyetlen törése és íze hirtelen rabja lesz e csodálatos francia desszertnek. A pudingkrémek triója finom, szép ízt hoz létre karamellizált kéreggel.

Flymeto - Étel Franciaországban

Andouillette

Durván őrölt kolbász sertésből és belekből, vagy gyomorból. Hagymát, bort, borsot és egyéb fűszereket is tartalmaz. A kolbászt melegen és hidegen, de gyakrabban melegen szolgálják fel, például zöldséges mustármártással vagy vörösborral.

Flymeto - Étel Franciaországban

Bouillabaisse

egy hagyományos provence-i halpörkölt, amely Marseille kikötővárosából származik. Ma élvezheti a levest friss halból, húslevesből, fehérborból, olívaolajból, sáfrányból.

Flymeto - Étel Franciaországban

Francia konyha és egészség

A franciák imádják az ételeket, szenvednek az aprólékos ételkészítéstől, hogy minden szép legyen az asztalon, ráadásul az étel egyfajta rituálé számukra, ahol órákig szórakozhatnak. A francia konyha nagyon változatos, minden régiónak megvannak a saját specialitásai és a környékre jellemző ételek. A francia konyha sok húst, halat, tenger gyümölcseit és zöldségeket tartalmaz. Konyhájuk ezért nagyon alkalmas az egészséges életmódra.

Élelmiszerárak Franciaországban

Hozzánk képest Franciaország valamivel magasabb árakkal rendelkezik, mint kétszer szoktuk. A legnagyobb árkülönbség Csehországhoz képest például a csirke vagy marhahús, sajt, tojás, gyümölcs és zöldség esetében.

Nem csak az egyes ételekre fordítunk nagyobb kiadásokat, hanem többet is fizetünk az étterem meglátogatásakor.

A borravalót általában már az ár tartalmazza. Ha elégedett volt, hozzáadhat még 10% -ot.

  • Étkezés egy szokásos étteremben 20-25 €
  • Étkezés egy magasabb kategóriájú étteremben 35-50 €
  • Étkezés a gasztronómiai étteremben 75-150 €

Hol találhatja jól magát Párizsban

Ebédmenüt 24 eurótól kínál a Sequana étterem, amely a Szajna partján található, pár lépésre a bájos Place Deuphine-tól. A menü rövid és megfelel az évszaknak. 72 Quai des Orfévres, 1. kerület https://sequana.paris/.

Ebédmenü 26 € -tól A Les Fous de I´lle St-Louis szigetének közepén található, és megtalálja ezt az informális, modern bisztrót, ahol a jó ételek együtt járnak a jó hangulattal. 33r. Des Deux-Ponts, 4. körzet https://www.lesfousdelile.com.

Ebédmenü 18 € -tól La Marée Jeanne, a halaknak és kagylóknak szentelt hely, ahol az eredeti menüben három jól átgondolt étel található. Kis kert egy csendes utcában, de a belső tér elbűvöli Önt stílusos halász légkörével. 3r Mandar, 2. kerület.

Mit kell tudni ezután Franciaországról

Tudsz mindent Franciaországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet