Franciaország Nyugat-Európában található, amelyet északon a La Manche-csatorna, nyugaton az Atlanti-óceán és délen a Földközi-tenger mossa. Franciaország határos Belgiummal, Luxemburggal, Németországgal, Svájccal, Olaszországgal és Spanyolországgal. Korzika szigete szintén Franciaországhoz tartozik. Nyugat-Európa legmagasabb pontja, a Mont Blanc a Francia Alpokban található.

Alapinformációk

tenger

A fürdési idény október közepéig tart, a víz hőmérséklete 20 ° C körül van.

Nyári üdülés

A legjobb dátum március elejétől szeptemberig vagy októberig tart

Euro

Az árfolyam 25 CZK körül van 1 euróért

Jegyek 1700 CZK-tól

Prágai jegy ára

Miért menne Franciaországba

Franciaországot évente körülbelül 70 millió turista keresi fel a világ minden tájáról, mivel ez a világ egyik leglátogatottabb országa. És nem csoda, hogy Franciaország sokféle okot kínál felkeresésére. A gyönyörű természettől kezdve a homokdűnéken át a szörfözésre alkalmas tengeri hullámokig a kultúra és a történelem szerelmesei is jól érzik magukat itt, és ami a legfontosabb: megkóstolhatja az igazi francia konyhát, amire az egész világ vágyik. Franciaország egyik leglátogatottabb helye a Mont Blanc legmagasabb hegye is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező vidékre. Gyermekes családok, fiatal párok, idősek Franciaországba mennek, röviden: minden korosztály számára megfelelő, és ezt a helyet a kedvenc úti céljai közé sorolja.

Franciaország fővárosa

A főváros Párizs vagy Európa legromantikusabb helye. Párizs nemcsak Franciaország fővárosa, hanem a divat fővárosa és a szeretet metropolisa is. Párizsnak megvan a varázsa, és sok nő távozik bal gyűrűvel. IGEN, sok pár eljegyzi itt magát, leggyakrabban a Palais de Chaillot és Martova Pole-nál kérnek kezet, vagy egy romantikus esti hajókázás során a Szajna folyón.

 • Párizs több mint 1800 műemlékkel, 170 múzeummal, félmillió fával és a Szabadság-szobor néhány másolatával büszkélkedhet.
 • Párizs a világ egyik legfontosabb kulturális, kereskedelmi és politikai központja.

A várost a Szajna választja el a bal és a jobb parton. A város magában foglalja a három Île de la Cité, Île Saint-Louis és a mesterséges Île aux Cygnes szigetet is.

Franciaország zászlaja

Franciaország zászlaja Franciaország nemzeti zászlaja, amely függőleges háromszínű, kék, fehér és piros csíkból áll. A fehér szín a hagyományos fehér királyi zászlót követi, a piros és a kék Párizs színe, amelyek a városi zászlót alkotják. A francia zászló gyökerei a francia forradalomba nyúlnak vissza. 1790-ben hivatalosan Franciaország nemzeti szimbólumaként ismerték el. Az 1848-as forradalom alatt a barikádokon piros zászlót használtak. Ezt követően a trikolórt nemzeti zászlóként fogadták el.

Népesség

Franciaország népessége a tengerentúli területeket is beleértve 65 072 000 körül van. Becslések szerint Franciaországnak 2050-ben körülbelül 70 608 998 lakosa lesz, de nem fogja meghaladni Németországot.

Körülbelül 51 millió (85%) európai származású kaukázusi, 6 millió (10%) észak-afrikai, 2 millió (3,5%) feketék és 1 millió (1,5%) ázsiai származású ember él, beleértve az összes generációt, Franciaországban. bevándorló eredetű.

Az 1872. évi törvény szerint Franciaország megtiltja, hogy a népszámlálás során különbséget tegyenek polgárai között faj vagy vallás alapján.

Nyaralás Franciaországban

A franciaországi munkaszüneti napokat általában katonai felvonulások és tűzijáték kísérik az Eiffel-torony felett.

 • Január 1. Újév - az év egyik legnagyobb ünnepe
 • Húsvét hétfő (költözés dátuma) - Húsvét alatt sok különböző rendezvény zajlik, különösen azoknak a gyerekeknek, akik tojást keresnek a kertben vagy a parkban. A Disneyland Paris gyermekprogramokat is kínál. Ezután megkezdődik a Foire du Trone nagy zarándoklata a Vincennes-erdőben. Lenyűgöző és felejthetetlen miséket tartanak a templomokban, és az egyik leglátogatottabb a szentmise a Notre Dame-székesegyházban.
 • Május 8. győzelem napja - a köztársasági elnök minden évben egy virágot tesz a Diadalív alá a sírra, és örök tüzet idéz fel egy ismeretlen katona tiszteletére. A legtöbb műemlék és múzeum ezen a napon tart nyitva, csak a Diadalívnél korlátozásokkal.
 • Felemelkedés napja húsvét után 39 nappal - az üzletek zárva vannak, a műemlékek általában nyitva vannak
 • Pünkösd hétfőn - húsvét után 50 nappal - ezt az ünnepet a helyiek a maguk módján ünneplik, többnyire piknikeznek a parkban vagy a kertben. A mennybemenetel üzletek zárva vannak, néhány múzeum ezen a napon ingyenes belépést kínál.
 • Július 14-én a Bastille bukásának ünnepei - ezek Franciaország leglátványosabb ünnepségei a Nagy Francia Forradalom kezdetének és a Bastille erődjének bukásának évfordulóján. Ebben a történetben a Champs-Elysées-n a világ egyik legnagyobb felvonulását láthatja tűzoltók és katonák kíséretében. Akrobatikus repüléseket hajt végre az égen, amely trikolórt rajzol Párizs égére. Este tűzijáték lesz az Eiffel-torony felett.
 • Augusztus 15. Nagyboldogasszony - Lenyűgöző miséket tartanak ismét a Notre Dame-székesegyházban
 • November 1. Mindenszentek ünnepe
 • November 11-i fegyverszünet - az első világháború befejezésének ünnepe. A múzeumok háborúorientáltak, és sok helyen láthatja a francia háromszínű színt.
 • December 25-i karácsony - Franciaországba látogatás advent és adventi ünnepek alatt a legvarázslatosabb élményeket és emlékeket kínálja. A karácsonyi hangulatot leginkább a Champs-Elyséée adventi piacain fogja élvezni, de előre készüljön fel a nagy tömegekre. Ezen a napon a legtöbb múzeum és műemlék el van zárva a nyilvánosság előtt.

Franciaország címere

Franciaország címere, mint az állam hivatalos szimbóluma, jelenleg nem létezik. Az állam egyetlen hivatalos szimbóluma a trikolor. De például egy nem hivatalos címer látható a francia konzulátusokon és útleveleken. Ez a “jelkép” 1953 óta nem hivatalos jelképe Franciaországnak, bár hivatalos emblémaként nincs jogi státusza. A francia útlevelek borítóján szerepel, és eredetileg a francia külügyminisztérium Jules-Clément Kaplanen szobrászmûvész tervezete alapján 1912-ben a diplomáciai és konzuli képviseletek használatának szimbólumaként fogadta el. Az embléma inkább embléma, mivel nem tartja tiszteletben a heraldikai szabályokat.

Az embléma a következő részekből áll:

 • Széles pajzs - egyik végén oroszlánfej, a másikban sasfej, rajta az “RF” monogram.
 • Laurel gally
 • Tölgy ágak - a bölcsességet szimbolizálják.
 • Fasces - az igazságszolgáltatáshoz kapcsolódó szimbólum.

Pénznem Franciaországban

Franciaországban, mint sok európai országban, euróban is fizet.

Hozzánk képest Franciaország valamivel magasabb árakkal rendelkezik, mint kétszer szoktuk. A legnagyobb árkülönbség Csehországhoz képest például a csirke vagy marhahús, sajt, tojás, gyümölcs és zöldség esetében.

Nem csak az egyes ételekre fordítunk nagyobb kiadásokat, hanem többet is fizetünk az étterem meglátogatásakor.

A borravalót általában már az ár tartalmazza. Ha elégedett volt, hozzáadhat még 10% -ot. A borravalót egy taxisofőr vagy a szálloda személyzete is várja.

Árak Franciaországban

A csehek, mint a sörkedvelők nemzete, drágán fizetnek érte Franciaországban.

Hozzávetőleges árak (CZK-ba átszámítva):

Mennyiség Ár CZK-ban EUR
Üveg bor 0,75l1545,5
Helyi sör az üzletből 0,5l44.1.8
Étel egy olcsóbb étteremben 1 személy 35015.
Három fogásos menü egy középszintű étteremben 1 személy 64125.
Sör egy étteremben 0,5l1285,5
Cappuccino903.4
Coca Cola0,33l903.4
Víz 0,33l602,5
TIPP

Kétségtelenül Franciaország egyik legszebb és leglátogatottabb helye a Mont Saint-Michel. Ez egy kis sziget a normandiai tengerparton, amely valóban lélegzetelállító látványt nyújt. A Baie du Mont Saint Michel-öbölben található rendkívül erős árapály természetes védekezésként használható. A víz a holdnaptár függvényében még mindig emelkedik és csökken. A szárazföld és a sziget között 2014-ben hidat építettek. Dagály idején a víz mindig elvágta a szigetet. Apálykor a tenger olyan messze volt, hogy szabad szemmel nem lehetett látni.

Farmok, ahol a csigák legelnek

Franciaországban jelenleg körülbelül kétszáz csigatelep működik. A Helix nemzetségbe tartozó csigák legfeljebb tizenöt fajtát tenyésztenek rajtuk. A legfinomabb a kerti vagy pettyes csiga, de a gazdaságokban ritkán tenyésztik őket, mert a tetemek csak három évvel később nőnek ki. Ezért találkozik leggyakrabban az afrikai csigákra összpontosító gazdaságokkal, amelyek mindössze három hónap alatt mérik meg a szükséges 10 g-ot, amikor már szaporodhatnak. Csiga kaviár néven is megtalálható, mert nagyobb tojásokat termel, amelyeket kaviárhoz használnak. A tenyésztés mesterségesen fenntartott mikroklímával rendelkező épületekben, alagútházakban és üvegházakban, valamint a szabadban történik. A talaj minősége különösen fontos a csiga megfelelő fejlődéséhez, azaz enyhén meszes talaj, 80% -os páratartalommal és 80% -nál nagyobb páratartalommal, ideális hőmérsékleten 15-25 ° C-on. Ha a csiga hideg vagy túl forró, bezárkózik a ház éghajlati kedvezőtlenségei ellen, ahol senki sem fúj rá.

A csigák ellenzői azzal dicsekednek, hogy a csigák hasonló ellenszenvet váltanak ki belőlük, mint a gomba. Igen - a csigáknak és gombáknak csak egy lába van. De itt vége a hasonlóságnak. A csiga húsa nagyon puha, emlékeztet valamire a kagyló és a keményebb marhahús között. Az ínyencek, akik szeretik, az izmos láb mellett a csigamájnak és a legkisebbeknek, még a kaviárnak is engednek.

Toulouse

A franciák rózsaszín városnak nevezik Toulouse-t. De a mindenütt előforduló ibolyák után joggal nevezhető lilának is.

Toulouse Franciaország negyedik legnagyobb városa, utcái tele vannak fiatalokkal, mert Franciaországban található az egyik legnagyobb egyetem, amely Európa egyik legrégebbi is. Itt találkoznak a gigantikus téglapalota, a Capitole, a városi tanácsosok székhelye előtt, amelynek története a 12. századig nyúlik vissza. Építése, mint sok más ház, lapos toulouse-i téglából készül, amelynek tipikus színe a városnak Pink City becenevet adott. A Garonne folyó aljától agyagból készült.

Érdekes tények Franciaországról

A giljotina, a digitális számológép, a hőlégballon és a Braille-írás Franciaországból származik.

Franciaország az egész világ divattervét meghatározza.

A legrövidebb uralkodás csak XIX. Lajos francia király percei voltak. Unokaöccse javára lemondott trónjáról.

1634 óta a Francia Akadémia védi a franciát az olyan idegen szavaktól, mint: e-mail, hashtag, blog stb.

Franciaország birtokolja a legtöbb Nobel-díjat az irodalomban.

Az átlagos francia évente akár 500 csigát is megesz.

Franciaország minden városában található egy Victor Hugóról elnevezett utca.

Fontos kapcsolattartók

Hová kell hívni vészhelyzet esetén Franciaországban?

Mentőszolgálat, tűzoltóság, rendőrség: 112

Franciaország telefonszáma +331.

Kapcsolattartók a Cseh Köztársaság franciaországi nagykövetségén:

Cím:

A Cseh Köztársaság nagykövetsége
15, Avenue Charles Floquet, 75007 Párizs

Telefon: +331/40651300

E-mail: paris@emabssy.mzv.cz

További kapcsolattartók a https://www.mzv.cz/paris címen találhatók

Köszönöm

Fotó Augustina de Montesquiou, [Unsplash](https://unsplash.com/photos/mbeATPzFazg?utm unsplash & utm_medium=referral & utm_content = creditShareLink)

Mit kell tudni ezután Franciaországról

Tudsz mindent Franciaországba-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet