A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
  2. A legjobb utazási partnerekkel dolgozunk.
  3. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 Készítse el útiterveit
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Kényelmes keresés
 Adja el saját túráit
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

(Európa)

A swing?
Swing a világ végén
Dél-Amerika · Ecuador
Jul 11, 2019 2 min
Bővebben ..
Hogyan rövidítheti le a repülőtéren töltött idejét?
Itt található egy tipp, hogyan lehet lerövidíteni a repülőtéren töltött időt, miközben a poggyászra vár. A speciális segédeszközökből csak úszószemüvegre van szükség, de használhat búvárfelszerelést is.
Aug 21, 2009 1 min
Bővebben ..

Gyakran Ismételt Kérdések

Kell segítség?

A képernyő jobb oldalán van egy csevegés ikon. Kezdjen kommunikálni ügynökünkkel, hogy segítsen megoldani a problémát.

Jegyfoglalás

Honnan tudhatom, hogy jegyet foglaltam?

Legkésőbb 2 órával a foglalás után kap egy visszaigazoló e -mailt. Ezért ki kell töltenie a foglaláskor ténylegesen használt e-mailt.

Még mindig nem kaptam megerősítő e -mailt. Foglaltam jegyet?

Ellenőrizze a levélszemét és tömeges mappát. Ha ott sem találja, azonnal lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal chaten vagy telefonon. Lehetséges, hogy elírás történt az e-mail beírásakor, és azt ki kell javítani.

Mi van, ha nagyobb csoportban utazunk?

A csoport maximális létszáma 9 fő. Foglalást kell tennie a csoport összes tagja számára egyszerre. A külön foglalásokat később nem lehet egyesíteni. Ezután egyszerre kell fizetnie az összes jegyért, különben minden foglalás elveszik.

Fizetés

Hogyan fizethetek jegyért?

A jegyekért több módon is fizethet:

  • Hitelkártyával - biztonságos fizetési átjárón keresztül, közvetlenül a foglalás után
  • Essens Virtual Wallet - jutalékok egy virtuális pénztárcában

Hogyan és hol kaphatom meg a jegyemet?

A jegyet elektronikusan elküldjük Önnek a foglalásban megadott e-mail címre. Nem kell kinyomtatni a jegyet. A repülőgépre való felszálláshoz csak kinyomtatott beszállókártya szükséges, amelyet a jegy alapján kap a bejelentkezés után - akár külön online, akár a repülőtéren. Jegyét azonban irodánkban is átveheti.

Ha nincs beszállókártyám a repülőtérre vezető úton, akkor mit mutatok a bejelentkezési pultnál?

A repülőtéren beszállókártyát is lehet szerezni a bejelentkezési pultnál vagy a bejelentkezési automatáknál. A pultnál a megrendelésben megadott úti okmánnyal igazolhat. Az automatáknál a foglalási kód megadásával kezdheti meg a bejelentkezést.

Miért kell fizetnem a jegyemért ma 9: 00 -ig? Nem tévedés?

A megadott jegyár mindig csak ugyanazon a napon garantálható. Ezért szükséges, hogy a pénz ekkorra a számlára érkezzen, ellenkező esetben a foglalás nem történik meg. Ha attól tart, hogy az átutalás nem lesz elég gyors, a fizetési kártya biztos.

Ha nem tudom időben kifizetni a jegyemet, meghosszabbítható -e az esedékesség?

A határidő nem hosszabbítható meg, mert akkor nem tudjuk garantálni ugyanazt a jegyárat. De ügyfélszolgálatunk megpróbálhatja újra lefoglalni. Lépjen kapcsolatba velük chaten vagy telefonon.

Jegy és bejelentkezés

A jegy vagy beszállókártya fontosabb?

A jegy a járatok megerősítésére szolgál, és utasításokat tartalmaz a bejelentkezéshez és az átszálláshoz. Ennek alapján beszállókártyát kap bejelentkezés után. A jeggyel ellentétben mindig ki kell nyomtatni, és csak Ön engedheti be vele a repülőgépet.

Mi az online bejelentkezés?

Ha online kell bejelentkeznie a járatra, akkor a megvásárolt jegyből megtudja. Bejelentkezhet, és elkerülheti a sorban állást a repülőtéren. De ne felejtse el kinyomtatni a beszállókártyát, amelyet a bejelentkezés után kap, és vigye magával.

Mi van, ha a repülőtéren kell bejelentkeznem?

Ha nem tud előre bejelentkezni online, keresse meg a légitársaság bejelentkezési pultját a repülőtéren. Ott a poggyászát az elektronikus jegy alapján ellenőrzik.

Hány órával az indulás előtt kell a repülőtéren tartózkodnom?

Ez az adott repülőtértől és útvonaltól függ. Alapértelmezésben azonban elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az európai útvonalakon és az óceáni útvonalakon 2 órával indulás előtt, lehetőleg 3 órával az indulás előtt megérkezzen a repülőtér bejáratához. Ha az online bejelentkezést használja, akkor akár később is, de mindig jó előre, hogy időben elérje a megfelelő kaput.

Csak egy mobil beszállókártyára van szükségem, hogy felszállhassak a gépre?

Olcsó vonalak esetén csak mutasson jegyet egy mobiltelefonról. Más légitársaságokba csak nyomtatott beszállókártyával lehet belépni.

Áthelyezték a járatomat. Mit kellene tennem?

Ha a járatváltás nem veszélyezteti más kapcsolatait, akkor el kell viselnie a változást. Ha azonban nem hajtja végre az átszállást és a következő járatot, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz segítségért.

Vízumok, oltások és dokumentumok

Hol tudhatom meg, hogy szükségem van -e vízumra?

Teljes áttekintést talál a [Cseh Köztársaság Külügyminisztériuma] honlapján (https://www.mzv.cz/jnp/cz/index.html). A térkép alatt, a jobb felső sarokban található oldalon válassza ki az országot, ahonnan repül, és válassza az Utazás lehetőséget. Látni fogja az aktuális ajánlásokat és figyelmeztetéseket, beleértve a Visa menüt. Ha továbbra is bizonytalan, forduljon közvetlenül az ország nagykövetségéhez.

Igaz, hogy vízumra is szükségem van az átszálláshoz?

Foglalás előtt tájékozódjon, mely országokon repül át. Ha útközben átszáll, és újra be kell jelentkeznie a poggyászával, elhagyja a tranzitzónát, és egy idegen ország területén találja magát, ahová vízumra lehet szükség. Ebben az esetben előzetesen biztosítania kell.

Hol tudhatom meg, hogy oltásra van szükségem?

Teljes áttekintést talál a [Cseh Köztársaság Külügyminisztériuma] honlapján (https://www.mzv.cz/jnp/cz/index.html). A térkép alatt, a jobb felső sarokban található oldalon válassza ki az országot, ahonnan repül, és válassza az Utazás lehetőséget. Látni fogja az aktuális ajánlásokat és figyelmeztetéseket, beleértve az Egészségügyi menüt, a szükséges és ajánlott vakcinákkal kapcsolatos információkat. Ha továbbra is bizonytalan, forduljon közvetlenül az ország nagykövetségéhez.

Csak személyi igazolvánnyal vagy jogosítvánnyal repülhetek?

Ha az Európai Unión belül repül, akkor érvényes személyi igazolvány vagy vezetői engedély elegendő. Néhány tagállamnak azonban saját szabályai vannak, ezért ellenőrizze előre, ha nincs szüksége útlevélre, az ország nagykövetségének honlapján vagy a [Cseh Köztársaság Külügyminisztériuma] honlapján (https: //www.mzv.cz/jnp/cz/index.html). A térkép alatt, a jobb felső sarokban található oldalon válassza ki az országot, ahonnan repül, és válassza az Utazás lehetőséget. Látni fogja az aktuális ajánlásokat és figyelmeztetéseket, beleértve a Visa menüt.

Poggyász

Mi a különbség a kézipoggyász és a feladott poggyász között?

A kézipoggyász olyan, hogy a csecsemők kivételével minden utas felszállhat. A maximális megengedett méretek és súlyok légitársaságonként eltérőek (általában 6-12 kg), és ezt a jegyből megtudhatja. A feladott poggyászt a feladott poggyászban adják át a légitársaság pultjánál, és a repülőgép raktárában utazik. Tehát nincs hozzáférése a repülőgépen.

Honnan tudhatom, hogy a poggyászomat tartalmazza -e a jegy ára?

Foglaláskor láthatja a jegy árában szereplő poggyászok számát, maximális méretét és súlyát. A fapados légitársaságok jegyárában nincs feladott poggyász, és csak kézitáskával kell megelégedni, vagy a poggyászért külön kell fizetni a foglaláskor vagy az online bejelentkezéskor.

Valóban fel kell vennem és be kell adnom a poggyászomat minden átszálláskor?

Nem mindig. Ha az összes járat ugyanazon társaságnál van, akkor a poggyászát valószínűleg csak egyik repülőgépről a másikra szállítják át. Ha azonban két külön jegye van, akkor fel kell vennie a poggyászát, és újra be kell jelentkeznie a második járatot szervező társaságnál. Kivételt képeznek az USA -ba vagy onnan érkező járatok. Mindig fel kell vennie a poggyászát, át kell mennie a bevándorlással és az útlevél -ellenőrzéssel, majd fel kell tennie az univerzális poggyászövre. A jegyen található információ arról, hogy mely transzfereket kell bejelentenie a poggyászában. A biztonság kedvéért a repülőtéri bejelentkezési pultnál is kérdezhet.

Felesleges vagy különleges poggyászt szeretnék szállítani. Felszállhatok minden gépre?

Ha szörfdeszkát, háziállatot, hangszert, kerékpárt, sportfelszerelést vagy törékeny kézműves terméket szeretne szállítani, akkor indulás előtt meg kell rendelnie szállítását. Késő van a repülőtéren. Egyes vállalatok egyáltalán nem szállítják őket, mások korlátozásokkal. Jegyfoglalás előtt lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal chaten vagy telefonon.

A poggyászom késett vagy elveszett. Jogosult vagyok kártérítésre?

Ha a légitársaság elveszti, megrongálja vagy késik a poggyász, akkor legfeljebb 33 000 CZK összegű visszatérítést tud nyújtani Önnek. Ez azonban csak akkor érvényes, ha a légitársaság nem tett meg minden szükséges intézkedést a károk megelőzésére, vagy ha nem volt lehetséges megtenni. A poggyász sérülését legkésőbb 7 napon belül be kell jelentenie. Poggyászkéséssel kapcsolatos panaszt legkésőbb 21 napon belül nyújthat be. Panaszt kell benyújtania közvetlenül a repülőtéren lévő légitársasághoz.

Mit nem vehetek fel a fedélzetre?

Természetesen veszélyes dolgok, például sűrített gázok, gyúlékony anyagok, fegyverek, öngyújtók, éles tárgyak vagy sportfelszerelések, például golfütők, baseball ütők, tekegolyók, jelzések, jégkorong botok és síbotok. Nem túl kényelmes az étel birtoklása sem, mert találkozhat a légitársaságok belső szabályaival vagy az ország export- és importkorlátozásával.

Mi lehet a kézipoggyászom a fedélzeten?

Gyógyszereket (tablettákat) hordhat a személyes használatra megfelelő mennyiségben. A speciális gyógyszereket, például az inhalátorokat vagy injekciókat azonban az eredeti csomagolásban és angol nyelvű recept alapján kell tárolni.

Vihetek egy italt vagy krémet a kézipoggyászba?

A fedélzeten személyenként legfeljebb 1 liter folyadékot vehet fel. És még mindig 100 ml -nél nem nagyobb tartályokba van osztva. Például, ha 250 ml -es palackban szándékozik sampont venni, még akkor is, ha a sampon alján csak sampon van, az nem megy át a biztonsági ellenőrzésen a repülőtéren, és elkobozzák Öntől. A check-in elhaladása után azonban a reptéren vásárolhat egy italt, és felviheti a fedélzetre.

Komolyan zavarja az elektronika a navigációs rendszereket? Vehetek magammal laptopot?

Az elektronika, például laptopok, kamerák és mobiltelefonok nem károsítják a repülőgépet, és a kézipoggyászban maradhatnak. Ez azonban már nem vonatkozik a vezeték nélküli egerekre, a Bluetooth fejhallgatóra, a lézermutatókra és a rádióadókra. Korlátozások vonatkozhatnak az elektronikát tápláló lítium-ion akkumulátorokra is. Ha a teljesítményük meghaladja a 100 Wh -t, előfordulhat, hogy nem engedik őket a fedélzetre.

Zárolhatom a poggyászomat, vagy keresni fog?

A legtöbb feladott poggyászt a repülőtér személyzete nem nyitja ki. A poggyászai azonban bármikor átkutathatók. Ha le szeretné zárni, szerezzen be egy zárat, amelyet a repülőtér biztonsági szolgálata nyithat, például a Travel Sentry. Ellenkező esetben fennáll annak a kockázata, hogy a poggyász sérült vagy késik.

Utazás gyerekekkel

Igaz -e, hogy egy gyermek repülhet egyedül a légiutas -kísérő felügyelete alatt?

Ez fizetős szolgáltatás, és előre meg kell rendelni, de igen. Ezt úgy végzi el, hogy a légitársaság alkalmazottja felveszi a gyereket a repülőtéren, és elvégzi az összes ellenőrzést a fedélzeten. Ott a gyermekről a légi személyzet gondoskodik. A leszállás után a gyermeket - ismét egy légitársaság alkalmazottja kíséretében - átviszik a repülőtéren, és átadják annak a személynek, akit korábban címzettként említettek. Ez a szolgáltatás általában kötelező az 5-12 éves gyermekek számára, akik egyedül vagy törvényes képviselő nélkül utaznak. Ha felkeltettük érdeklődését, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, aki tanácsot ad és segít a járat kiválasztásában.

Felvehetek egynél több kisgyermeket a fedélzetre felnőttként?

Felnőttként 2 gyermekkel utazhat 2 éves korig. Azonban egyiküknek jegyet kell vásárolnia, mint a 12 év alatti gyermek számára, hogy jogosult legyen az ülésre. Biztonsági okokból nem lehetséges, hogy egy személy két gyermeket tartson a repülés során. Teljes kivétel néhány légitársaság, például a British Airways, amelyek megkövetelik, hogy legalább 1 felnőtt utazzon minden kisgyermekkel.

Rendelkezhet egy 2 év alatti gyermek saját kézipoggyászával?

Sajnos nincs. Minden olyan dolgot be kell illesztenie a sajátjába, amire szüksége lesz a repülés során. Legfeljebb 2 évesnél fiatalabb gyermekeknek van joguk poggyászhoz.

Vihetek a fedélzetre kaját a babának?

Ha 2 év alatti gyermekkel utazik, bármilyen mennyiségű anyatejet és bébiételt vihet magával a fedélzetre. A biztonsági ellenőrzés azonban megkérheti, hogy kóstolja meg mindkettőt jelenlétében.

Utazás háziállatokkal

Előzetesen le kell foglalnom repülőjegyet háziállatommal?

A légitársaságnak először meg kell erősítenie, hogy szállítani tudja az állatot. A foglalási megjegyzésnek tartalmaznia kell olyan információkat, mint a láda méretei cm -ben, az állat teljes súlya a ládával, fajta (kutya esetén). A légitársaság megtagadhatja az állat szállítását. Ezért jobb csak akkor fizetni a foglalásért, miután a cég megerősítette az állat szállítását. Ha kirándulni szeretne háziállatával, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, ők segítenek mindent elintézni.

Milyen dokumentumokkal kell rendelkeznie az állatnak ahhoz, hogy repülhessen?

Minden állatnak rendelkeznie kell saját érvényes kisállatútlevéllel, amely tartalmazza a veszettség elleni védőoltást és az országba való belépéshez szükséges egyéb oltásokat. Az állatot állatorvosnak is le kell vetnie.

A háziállat mindig velem utazik a fedélzeten?

Minden légitársaságnak megvannak a maga szabályai. A fedélzeten általában 5-8 kg súlyú kutyák és macskák utaznak, beleértve a minősített ládát is. A ládának vízálló aljával kell rendelkeznie, és az állatnak képesnek kell lennie állni és fordulni benne. A táska vagy az úgynevezett puha táska nem tekinthető ládának. A nagyobb háziállatok a fedélzet alatt utaznak, feltéve, hogy a repülés közben a hőmérsékletet úgy tartják fenn, hogy az állat ne szenvedjen hidegtől.

Elutazhatok bármely országba a kedvencemmel?

Mindig alaposan ellenőrizze, hogy milyen körülmények között hozhatja az állatot a földre. Egyes országokban elegendő a kisállat útlevele és oltása, másokban karanténba kell helyezni vagy különleges feltételeknek kell megfelelniük.

Szállodák

Tudok szállást foglalni?

Igen, online keresőmotorunkban közvetlenül a jegyek kombinációjával foglalhat szállást és még többet. Szállodák széles választékát kínáljuk. Ajánlatunk a legolcsóbb szállókkal kezdődik és 5 * szállodákkal ér véget. Választhat a beszállás formájától a reggelitől az allclusiveig, és attól függően, hogy a tenger mellett vagy a városközpontban szeretne lenni. A belföldi szállodák vagy a multirooms sem kivétel, ha csoportban utazik.Címkék

nincs címke